Nume
Parola
Vizualizări: 4665
Experții europeni apreciază pozitiv Proiectul de lege privind comunicațiile electronice
Chișinău, 12 Noiembrie 2015 — Experții europeni, care au analizat concordanța Proiectul de lege privind comunicațiilor electronice cu acquis-ul comunitar, au evaluat pozitiv prevederile elaborate și au apreciat evoluția vizibilă în reglementarea acestui sector.

Concluzionând rezultatele misiunii de expertiză, Maurizio Mensi, profesor în drept economic la Școala Națională de Administrare din Roma, Italia și Dieter Staudacher, consilier juridic în cadrul Autorității austriece de Reglementare a Radio și Telecomunicațiilor, au specificat că Proiectul de lege elaborat corespunde standardelor europene și asigură condițiile necesare pentru dezvoltarea sectorului de comunicații electronice.

În același context, au fost făcute un șir de recomandări privind respectarea drepturilor consumatorilor și asigurarea lor cu servicii de înaltă calitate. Discuțiile au vizat și accesul persoanelor cu dizabilități la serviciile de comunicații electronice, modalitățile de verificare a vitezei de acces la internet și protecția datelor cu caracter personal .

Reamintim că Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, în colaborare cu instituțiile de profil, a elaborat Proiectul de lege cu privire la comunicațiile electronice. Prevederile proiectului de lege conţin principalele reguli şi condiţii de activitate în domeniul comunicațiilor electronice, stabilesc cadrul de politici şi strategii de dezvoltare a acestuia și asigură concordanța reglementărilor naționale în această sferă cu Directivele de profil ale Uniunii Europene.

Misiunea de expertiză s-a desfășurat în perioada 9-11 noiembrie curent, în cadrul Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, cu suportul Comisiei Europene prin intermediul programului de Asistenţă Tehnică şi Schimb de Informaţie – TAIEX.