Nume
Parola
Vizualizări: 3542
INVITAŢIE LA FORUMUL DE DISCUŢIE AL AVOCATULUI POPORULUI CU SOCIETATEA CIVILĂ
Chișinău, 30 Noiembrie 2015 — Avocatul Poporului, Mihail Cotorobai, invită reprezentanţii societăţii civile la Forumul de discuţie al Avocatului Poporului.
Ce-a de-a doua întîlnire din acest an a Avocatului Poporului cu reprezentanţii ONG-urilor este organizată cu suportul PNUD Moldova şi MAE al Norvegiei şi are drept scop de a fortifica dialogul stabilit de către noul ombudsman cu reprezentanţii societăţii civile şi de a extinde numărul partenerilor Oficiului Avocatului Poporului din cadrul ONG-urilor.
În cursul forumului vor fi propuse spre discuţie următoarele subiecte:
- Anunţarea intenţiei Oficiului Avocatului Poporului de a elabora un raport independent pentru ciclul II al Evaluării Periodice Universale din noiembrie 2016;
- Dezbaterea unui proiect de format al Mecanismului naţional de monitorizare a implementării Convenţiei ONU cu privire la drepturile persoanelor cu dizabilităţi;
- Consultarea ONG-urilor privind cele mai sensibile probleme din domeniul drepturilor omului care, în opinia societăţii civile, urmează să fie menţionate în Raportul anual al Oficiului Avocatului Poporului.
Întîlnirea este programată pentru ziua de 4 decembrie curent, începînd cu ora 10.00, în sala de conferinţe a Centrului Le ROI, etajul II.
Invităm reprezentanţii societăţii civile la discuţia cu Avocatul Poporului.
Vă încurajăm să daţi curs invitaţiei noastre la dialog cu ombudsmanul şi să faceţi propuneri privind chestiunile care ar mai putea fi puse în dezbatere la întîlnirea din 4 decembrie. Opinia societăţii civile contează pentru Avocatul Poporului.
Solicităm respectuos persoanelor interesate confirmarea participării la Forumul de discuţie a Avocatului Poporului, pînă pe 1 decembrie curent, la unul din numerele de telefon: 060002656 (Natalia Vişanu); 060002667 (Ina Galan) sau la adresele electronice n.visanu@inst.ombudsman.md, i.galan@inst.ombudsman.md.
Serviciu programe instructive, relaţii cu publicul al Oficiului Avocatului Poporului