Nume
Parola
Vizualizări: 4543
Din documentul de politică fiscală pe anul 2016 au fost excluse majorările de taxe
28 Aprilie 2016 — Guvernul a examinat propunerile expuse în cadrul dezbaterilor parlamentare la examinarea în primă lectură a proiectului de politică fiscală, vamală și bugetară pe anul 2016.

Astfel, precum a menționat Ministrul finanțelor Octavian Armașu, deputații au expus propuneri pe 116 pagini. Analizându-le Ministerul Finanțelor consideră rațională retragerea din proiectul documentului a câtorva norme. Printre acestea se regăsesc cele ce se referă la impozitul pe autovehicule, la majorarea cotelor accizelor pentru autoturisme și la majorarea cuantumului vinietei.

De asemenea, se retrage prevederea privind majorarea impozitului funciar cu 15 la sută și a prevederii care se referă la dreptul organelor fiscale de a comercializa mărfurile sechestrate calificate drept mărfuri bursiere.

Totodată, în baza propunerilor parvenite, în proiectul documentului de politică fiscală vamală și bugetară vor fi introduse unele norme noi. E vorba de aplicarea cotei reduse de 8% pentru serviciile de transport și distribuire a gazelor naturale, acordate de către întreprinderile specializate în acest domeniu. O altă normă ține de aplicare scutirii de TVA pentru importul sau livrarea vehiculelor cu motor electric, acestea, precum s-a menționat, au un impact ecologic pozitiv.

Deputații au mai propus modificarea normelor cotelor accizelor pentru țigarete, pentru cele cu filtru în mărime de 300 de lei plus 12% ad valorem, dar nu mai puțin de 400 lei.

De asemenea, legiuitorii au făcut concretizări referitoare la bunurile imobiliare, care cad sub incidența impozitului pe avere, au revăzut termenele de implementare a unor norme de politică fiscală de la 1 aprilie la 1 iunie 2016 și au completat lista materiilor prime utilizate în calitate de produse complementare pentru produse finite, asupra cărora va fi aplicată taxa vamală de 1%. O propunere prevede reducerea pragului care permite încheierea contractului de eșalonare a obligației fiscale, fără acordul scris al IFPS, de la 600 mii lei la 300 mii lei.

Avizul Guvernului privind propunerile expuse de deputați va fi transmis Parlamentului.

Autor: Publicația Periodică „Monitorul Fiscal FISC.MD”

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă