Nume
Parola
Vizualizări: 1750
O reuniune de promovare a proiectelor dunărene a avut loc la Bratislava, Slovacia
Bălți, 27 Mai 2016 — Directorul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, Ion Bodrug, a efectuat în perioada 23-24 mai 2016 o vizită de lucru la Bratislava, Slovacia. Delegația din Republica Moldova a fost condusă de către Anatol Usatâi, viceministru al Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, coordonator al Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD) pentru Republica Moldova.

În cadrul întrunirii au participat reprezentanți ai instituțiilor și agențiilor finanțatoare, promotori de proiecte din regiunea Dunării, actori publici implicați în Strategia UE pentru Regiunea Dunării (SUERD).

Delegația din Republica Moldova a participat la cea de-a cincea ediție a întrunirilor dedicate promovării inițiativelor dunărene – Danube Financing Dialogue.

În prima zi a conferinței s-a vorbit despre oportunitățile de finanțare a businessului, în special al start- upurilor în țările din Uniunea Europeană. Tot în cadrul întrunirii, au fost prezentate concepte de proiecte pentru regiunea Dunării. Printre aplicanți ai proiectelor se enumeră: Croația, România, Slovacia, Ucraina.

Câștigător a fost desemnat proiectul prezentat de către Slovacia, destinat creării unei platforme online, care include informații despre oportunitățile de finanțare existente în Slovacia și informații cu privire la experții care vor ajuta la scrierea propunerii de proiect într-o forma mai inovatoare.

În cea de-a doua zi a conferinței, organizatorii au fost prezentat mai multe modalități de finanțare a întreprinderilor mici și mijlocii, combinarea diverselor instrumente de finanțare precum și aspectele care trebuie și care nu trebuie să le întreprindă un antreprenor începător.

Participanții la eveniment au avut posibilitatea să aibă întrevederi cu experți selecți pentru a-și prezenta ideile.

Evenimentul s-a finalizat cu lansarea site-ului www.danube-euroaccess.eu , site destinat finanțărilor din partea UE pentru Regiunea Dunării.

Vizita delegației din țara noastră în Slovacia a fost organizată cu suportul Agenției Austriece pentru Dezvoltare (ADA).

www.adrnord.md