Nume
Parola
Vizualizări: 3983
Locuitorii comunei Calfa se confruntă cu o catastrofă ecologică
27 Iunie 2016 — Localnicii Comunei Calfa, din r-nul Anenii Noi se confruntă cu probleme ecologice grave, care afectează atât starea mediului, cât și sănătatea localnicilor din satul Calfa, Calfa Nouă și din localitățile vecine- Roșcani, Telita. Localnicii au depistat o poluare excesivă a aerului, iar cauza tuturor problemelor a devenit activitatea întreprinderii de producere a cărnii de porc PUKOVEN, din s. Roșcani. Conform localnicilor, în ultimul timp, din cauza poluării excesive a aerului, oamenii se confruntă cu anumite afecțiuni și boli, iar rata mortalității a crescut. Acest fapt, îngrijorează atât locuitorii, cât și Autoritatea Publică și Centrul de Sănătate Publică din comună.
Astfel, primarul comunei Calfa a solicitat printr-un demers, ajutorul factorilor de decizie și persoanelor competente, pentru a găsi o soluție la problema existentă.
Cu această premisă, Centrul Național de Mediu organizează marți, 28 iunie 2016, începând cu ora 10.00 o ședință a Comitetului Subbazinal Bâc, în incinta primăriei Calfa, din Anenii Noi, referitor la situația sanitaro- ecologică care s-a creat în comuna Calfa. La ședință vor participa membrii Comitetului Subbazinal Bâc, primarul comunei Calfa, reprezentanții Inspecției Ecologice din Anenii Noi, reprezentanți ai Centrului de Sănătate Publică din raion și reprezentanți ai întreprinderii SA Pukoven, pentru a cunoaște activitatea și măsurile întreprinse referitor la securitatea sanitară și ecologică din regiune. Ședința urmează a fi una transparentă și se va încerca să se găsească o soluție la problemele existente în comuna Calfa. Considerăm că această problemă trebuie raspândită în rândul populației și auzită de către Autoritățile Centrale. De aceea, invităm și reprezentanții mass-media, întrucât este nevoie de o soluționare urgentă a problemelor ecologice din comuna Calfa.
Acest eveniment este organizat în cadrul inițiativei ,,Iubește-ți râul'', susținută financiar de către fundația americană EcoCatalyst Foundation