Nume
Parola
Vizualizări: 5584
Diaconia lansează proiectul „Banca de haine” pentru ajutorarea oamenilor nevoiași
Chișinău, 18 Iulie 2016 — Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei lansează astăzi, 18 iulie, primul proiect de colectare publică de bunuri „Banca de haine”. Scopul proiectului este promovarea solidarității și ajutorarea oamenilor nevoiaşi printr-un mecanism utilizat eficient în mai multe țări ale lumii.

În prima etapă de proiect, în cinci sectoare ale Chișinăului vor fi amplasate cinci boxe special amenajate de colectare a bunurilor. Boxele, parte a proiectului „Banca de haine”, sunt o premieră pentru Republica Moldova. Conform standardelor internaționale, acestea întrunesc toate condițiile pentru a oferi siguranță donațiilor. Grație proiectului „Banca de haine”, oamenii care vor să facă o donație de bunuri vor avea la îndemână un instrument accesibil ce va facilita procesul de donație.

Donațiile colectate în Chișinău, vor fi adunate și triate la Depozitul de bunuri, apoi acestea vor ajunge la persoanele din întreaga țară care au nevoie acută de ajutor material: beneficiari ai proiectelor sociale ale Diaconiei, persoane asistate în cadrul garderobelor sociale din parohiile Mitropoliei Basarbiei, parteneri sociali ai organizației și cazuri sociale unde este nevoie de o intervenție cu donații de bunuri.

Igor Belei, director Misiunea Socială „Diaconia”: Obiectivul proiectului este promovarea solidarităţii şi atingerea unui un alt nivel de maturitate a omenirii. Astfel, vom putea demonstra că, după mai mulți ani în care ne-am obișnuit să primim ajutoare externe, este timpul ca și noi, în interiorul societății noastre, putem întinde o mână de ajutor aproapelui. Este un efort al Diaconiei,împreună cu partenerii, de oferire a unui mecanism prin care fiecare poate face un gest de milostenie. Este o provocare și pentru Diaconia - acesta reprezentând un exercițiu de încredere a oamenilor în noi. De-a lungul timpului, am reușit să demonstrăm că gestionăm donațiile profesionist și transparent în susținerea celor nevoiași.

Diaconia îndeamnă oamenii care vor să facă o donație să respecte câteva reguli:
- Hainele trebuie să fie curate și îngrijite.
- Să fie lucruri și bunuri ce pot fi donate și utilizate cu demnitate.
- Donațiile trebuie depozitate în pungi.
- Sunt permise în calitate de donații: haine, încălțăminte, jucării, lenjerie de pat.

Mihaela Drăgan, specialist marketing Moldretail Group: Un punct important al priorităţilor noastre este să oferim zâmbete, atât celor care fac cumpăraturi, cât şi celor mai nevoiaşi. Astfel, Misiunea Socială „Diaconia” împreună cu Linella şi, desigur, cu aportul clienţilor noştri,  vrem să îndemnăm oamenii să contribuie la redarea unui zâmbet pe fața unui om mai trist.

Pentru a realiza o donație, găsiți boxele pe următoarele adrese:

Linella 5, Buiucani, str. Onisifor Ghibu 7/2
Linella 4,  Râșcani, bd. Moscova, 10/1
Linella 20, Ciocana, str. Ion Dumeniuc, 12
Linella 36, Botanica,  str. Decebal 59
Linella 39, Telecentru, str. Miorița 11.

Parteneri ai campaniei: Linella și Cangurul.md.

Din 2013, Diaconia dezvoltă proiectul programul „Aproape de Aproapele”, iar una dintre componentele programului este depozitul de bunuri. Astfel, doar pe parcursul anului 2015, la depozit au fost donate circa 2 tone de produse, iar de serviciile proiectului au beneficiat 456 de persoane, un număr de aproape 3 ori mai mare decât numărul beneficiarilor din anul 2014. Printre beneficiari s-au numărat: 247 de familii social-vulnerabile; 77 de mame solitare; 106 persoane în etate și 26 oameni fără adăpost.

Donează haine, dăruiește căldură!


Persoană de contact:
Ludmila Popescu
Responsabil relații cu presa Misiunea Socială Diaconia
Tel.: 068089865
Email: pr@diaconia.md
Ludmila.diaconia.md
Web: www.diaconia.md