Nume
Parola
Vizualizări: 1501
În atenția autorităților locale din Regiunea de Dezvoltare Nord! 22 august este termenul limită pentru depunerea cererilor complete de finanțare în etapa a II-a a Concursului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada anilor 2017-2
Bălți, 28 Iulie 2016 — ADR Nord aduce la cunoștința autorităților publice locale din Regiunea de Dezvoltare Nord că luni, 22 august 2016, este termenul limită pentru depunerea cererilor complete de finanțare în etapa a II-a a Concursului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada anilor 2017-2020.

În perioada 7-10 iunie 2016, ADR Nord a organizat sesiuni de informare privind specificul etapei a II-a a Concursului Propunerilor de Proiecte, lansat de Ministerul Dezvoltării Regional și Construcțiilor în luna martie curent. În cadrul sesiunilor de informare, specialiștii ADR Nord au oferit consultanță autorităților locale din regiune, în conformitate cu cele șase domenii de intervenție anunțate la Concurs: Infrastructura drumurilor regionale și locale; Aprovizionare cu apă şi sanitaţie; Managementul deșeurilor solide; Dezvoltarea infrastructurii de afaceri; Sporirea atractivității turistice; Eficiența energetică a clădirilor publice.

Amintim că, la cea de a doua ședință ordinară din acest an, membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Nord au decis aprobarea a 41 din 54 de note conceptuale pentru proiecte de dezvoltare regională depuse de autoritățile publice locale de nivelurile I și II din Regiunea de Dezvoltare Nord. Cele 41 de note conceptuale au fost admise în etapa a doua a Concursului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională ce vor fi implementate în perioada anilor 2017-2020.

Precizăm că bugetele celor 41 de concepte de proiecte admise în etapa a doua a Concursului se cifrează la 932,881,62 de lei. Proiectele care vor trece prin toate etapele Concursului vor obține finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională, care reprezintă 1% din Bugetul de Stat, și urmează a fi implementate în perioada anilor 2017-2020.

www.adrnord.md