Nume
Parola
Vizualizări: 3260
Învățăm să economisim energie
s.Criva r.Briceni, 13 Septembrie 2016 — În perioada 29 -31 august 2016 in cadrul proiectului CAEEL 2016(Constituirea alianțelor de eficiență energetică locale” ) de către asociațile obștești «Renașterea Rurală» și «Crio-Inform» (Moldova) a fost organizat un schimb de experiență în Ucraina (orașul Kameneț- Podolsk și Hmelnițk) cu scopul de a împărtăși experiența colegilor ucraineni în domeniul eficienței energetice . Grupul de lucru a fost format de către managerii energetici a raioanelor Criuleni, Dubăsari și orașului Briceni, precum și reprezentanți a comunei Tohatin municipiul Chișinău și a satuluiCriva , raionul Briceni. Echipă din Republica Moldova a studiat experiența colegilor ucraineni în organizarea managementului energetic la nivel local și s-au familiarizat cu cele mai bune practici în domeniul energiei regenerabile și a reducerii consumului de energie. De asemenea, a fost descrisă în detaliu și studiată experiența și modul în care funcționează sistemul de monitorizare a energiei la nivel municipal.
Scopul acestui proiect-pilot este de a reduce consumul de energie la nivel raional și municipal din 3 raioane (Briceni, Criuleni și Dubăsari) . Acest scop va fi realizat prin intermediu a 3 obiective:
1. Întroducerea unui sistem de gestionare a energiei (monitorizarea energiei, crearea echipei energomanageriale locale, adoptarea unor planuri de acțiune, a mecanismelor de punere în aplicare, proceduri, etc.) la nivel raional și nivel municipal din 3 raioane (Briceni, Criuleni și Dubăsari)
2. Crearea rețelei de orașe semnatare ale Convenției primarilor la nivel național și creșterea numărului de semnatari cu 20% în 2017
3. Creșterea gradului de informare și conștientizare a părților interesate în reducerea consumului de energie prin intermediul a unei campanii de informare .
Vizita de studiu se desfășoară în cadrul proiectului (CAEEL) ” Constituirea alianțelor de eficiență energetică locale ” și este finanțat din sursele UE .