Nume
Parola
Vizualizări: 4107
”Inima Verde” este proiectul câștigător al concursului municipal ”Bugetul Civic”
Bălți, 16 Septembrie 2016 — Proiectul “Inima Verde”, cu care echipa noastră a participat la concursul ”Bugetul Civic” pentru grupurile de inițiativă din municipiul Bălți, a fost anunțat câștigător cu un număr de 576 voturi.

Coordonatorul proiectului este Maxim Burduja, activist, membru al Consiliului Coordinator al Coaliției de Mediu, președintele Comitetului Advocacy.

Proiectul “Inima Verde” urmărește crearea unui cadru alternativ și complementar de colectare a deșeurilor.față de actuala abordare. Este un proiect valoros deoarece își propune să promoveze importanța schimbării de atitudine și de comportament al locuitorilor din municipiul Bălți, să implice comunitatea în activități de responsabilizare ecologică, socială și personală, fiind una din campaniile de advocacy promovate de asociația noastră.

Un obiectiv al acestui proiect este construirea unei platforme după un proiect modern, care să permită colectarea deșeurilor de la locatarii din preajma școlii primare ”Spiridon Vangheli” /Nr.21, astfel încît cei 580 de copii, care frecventează școala, să nu fie afectați de problema gunoaielor menajere.

Costul proiectului este de aproximativ 10 mii lei.


În cadrul concursului ”Bugetul Civic” s-au înscris 6 proiecte care au acumulat în total 1331 voturi după cum urmează:
1. ”Inima Verde” – 576 voturi
2. ”Anti-Cafenea sau Loc de Socializare pentru Tineri”- 533 voturi
3. ”O bancă pentru fiecare” - 44 voturi
4. ”Trecere pentru pietoni” – 28 voturi
5. ”Timpul fără droguri” - 82 voturi
6. ”Crearea unei parcări auto pe str. Suceava 14” - 32 voturi

Dorim sa le multumim tuturor celor care au avut încredere în initiațiva noastră și au votat ”Inima Verde”.
La fel le mulțumim organizatorilor concursului ”Bugetul Civic” care este la prima ediție și sperăm să aibă continuitate, deoarece este un instrument de implicare a comunității prin intermediul căruia fiecare cetățean poate comunica personal cu administrația publică. Oamenii care locuiesc sau muncesc într-o comunitate îşi cunosc cel mai bine nevoile, dar şi resursele, și tot ei pot genera cele mai bune idei în soluţionarea lor.

Tel/fax: 231 92237
E-mail: caroma_pirlita2002@yahoo.com
http://caromanordngo.weebly.com/