Nume
Parola
Vizualizări: 3501
Centrul Contact va premia cele mai bune practici anticorupție
29 Noiembrie 2016 — La 7 decembrie, Centrul Contact va organiza Gala de Premiere a bunelor practici de prevenire a corupţiei la nivel local. La acest eveniment vor fi premiate ONG-urile și mass-media care au reflectat subiectul luptei cu corupția. Inițiativa aparține Centrului CONTACT și este partea a proiectului „Transparenţa şi responsabilitatea autorităţilor publice prin activităţi comune ale mass-media şi ONG-urilor locale şi regionale” realizat cu suportul financiar al Uniunii Europene.
Scopul Galei de Premiere este de a identifica, promova şi premia bunele practici de prevenire a corupţiei la nivel local, realizate de ONG-uri şi mass-media locale din Republica Moldova.
Coordonatorul proiectului, Valerian Tăbîrță a declarat că această inițiativă vine să încurajeze ONG-urile și mass-media să implementeze activități de prevenire a corupției. Prin această acțiune urmărim să sensibilizăm societatea asupra acestui flagel, dar și să motivăm cetățenii să reclame cazurile de corupție.
În altă ordine de idei, Valerian Tăbîrță spune că proiectul, care este unul amplu și de perspectivă, cuprinde activități diverse. De la spoturi video cu tematica anticorupție, la elaborarea de strategii anticorupție pentru 6 localități din RM: Telenești, Rezina, Bălți, Criuleni, Cimișlia, Călărași, precum și finanțarea de microproiecte în localitățile beneficiare.
Directorul de proiect, Serghei Neicovcen a declarat că tematica anticorupție este una de actualitate, iar Centrul CONTACT depune efoturi susținute pentru a implica ONG-urile și mass-media în procesul de prevenire a corupției la toate nivelele.
Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactați: tel. + 373 22 27 42 00,
e-mail: valerian.tabirta@gmail.com sau lilia.porumb@gmail.com