Nume
Parola
Vizualizări: 3930
INVITAŢIE DE PRESĂ
Chişinău, 9 Decembrie 2016 — Oficiul Avocatului Poporului, Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu, invită jurnaliştii la solemnitatea de premiere a celor mai bune lucrări ale copiilor care au participat la concursul de desene cu genericul “Sănătatea ta - dreptul tău, viitorul tău!”. Concursul a fost lansat de Instituţia Ombudsmanului în contextul Decadei pentru drepturile omului, care în acest an este una tematică: promovarea dreptului la sănătate.

Iniţiativa Oficiului Avocatului Poporului a fost susţinută de UNICEF şi OHCHR Moldova, care au oferit suport financiar pentru menţionarea participanţilor la concurs şi organizarea evenimentului de premiere. De asemenea diplome şi cadouri pentru copii au acceptat să acorde Ministerul Sănătăţii şi Centrul Naţional Anticorupţie.

Din cei 470 de copii care au participat la concurs, la solemnitatea de premiere vor fi menţionaţi 51 de copii atât de către Oficiul Avocatului Poporului, cât şi de către partenerii acestuia. Suplimentar vor mai fi oferite 115 cadouri, care vor fi ulterior transmise copiilor. Toţi participanţii vor primi diplome.

Evenimentul va avea loc de Ziua Internaţională a Drepturilor Omului, pe data de 10 decembrie, cu începere de la ora 10.00 în sala de expoziţii a Centrului pentru Copii şi Tineret „Artico”, etajul II.


Secţia promovarea drepturilor omului,
relaţii internaţionale şi comunicare
022 23 48 00