Nume
Parola
Vizualizări: 3542
Monitorizarea consumului de energie- primul pas spre implementarea managementului energetic
c.Larga , r.Briceni, 31 Decembrie 2016 — Pe data de 20 decembrie 2016 în comuna Larga, r.Briceni în cadrul proiectului CAEEL 2016(Constituirea alianțelor de eficiență energetică locale” ) a avut loc seminarul tematic în domeniul implementării sistemului de monitorizare a consumului de energie în clădirile instituțiilor publice comunale . La seminar au participat conducătorii și angajații instituțiilor publice, unde se implementează acest sistem. Expertul și managerul de proiect D-l Octavii Ivanov a vorbit participanților seminarului despre avantajele monitorizării consumului de energie, precum și despre măsurile de eficientizare și economisire a consumului de energie atât la nivelul clădirilor publice, cât și a gospodăriilor casnice.
De asemenea , în cadrul seminarului a fost abordat subiectul aderării comunei Larga la Convenția Primarilor, avantajele și oportunitățile aderării la această mișcare europeană de reducere a efectelor gazelor de seră. Participanții au avut posibilitatea să facă cunoștință cu mecanismul de aderare și de funcționare a Convenției Primarilor. În cazul aderării comunei Larga la această Convenție,factorii decizionali din comună vor avea posibilitatea să dezvolte capacitățile instituționale în domeniu eficienței energetice și utilizării surselor de energie regenerabile, precum și vor avea acces la fonduri europene în acest domeniu.Participanții seminarului unanim au pledat pentu aderareaa localității la această Convenție, precum și pentru dezvoltarea în continuare a proiectelor comunitare în domeniul eficienței energetice și utilizării surselor de energie regenerabile.
Seminarul respectiv se desfășoară în cadrul proiectului (CAEEL) ” Constituirea alianțelor de eficiență energetică locale ” și este finanțat din sursele UE .