Nume
Parola
Vizualizări: 4719
Flashmob în Cărpineni - elevii îndeamnă băștinașii să doneze pentru drumuri mai bune
1 Februarie 2017 — CE: Un flashmob cu desene tematice „Cum văd eu amenajate drumurile din localitate” ale elevilor este organizat în comuna Cărpineni. Copii vor îndemna originarii plecați din localitate să doneze pentru asigurarea calității drumurilor locale, prin procurarea unui autogreder. Desenele vor fi expuse pe cel mai mare zid din localitate pentru a informa și sensibiliza cetățenii despre prima inițiativă de implicare a băștinașilor din orice colț al lumii în dezvoltarea satului natal.

CINE: Elevii din trei instituții de învățământ, în parteneriat cu autoritățile locale din comuna Cărpineni, desfășoară un flashmob pentru a informa băștinașii plecați din localitate despre importanța implicării în dezvoltarea locală. În particular este vorba despre încurajarea donațiilor și suportului pentru procurarea unui autogreder necesar pentru întreținerea drumurilor din localitate.

UNDE: Lângă piața din centrul comunei Cărpineni

CÂND: 2 februarie2017, orele: 11:00

VOR PARTICIPA: Elevii, locuitorii, autoritățile locale din Cărpineni

IMPORTANT: În școlile din Cărpineni a fost desfășurat concursul de desen “Cum văd eu amenajate drumurile din localitate”. Cele mai bune lucrări vor fi premiate după desfășurarea flashmob-ului.

Comuna Cărpineni este una dintre cele 23 localități în care activează Asociația de băștinași și, împreună cu activul din comunități, vor ajunge cu mesaje la cei circa 40 mii băștinași plecați din localități.

Printre acțiunile planificate pentru sensibilizare de localități sunt: deszăpezirea curților persoanelor solitare în etate, urături și distracții de iarnă pentru comunitate, concerte-șezători, campanii de sensibilizare, festivaluri etc.

Proiectele pentru care originarii pot contribui financiar sunt plasate pe prima platformă online de colectare de fonduri pentru proiecte comunitare lansată recent în Republica Moldova.

Campania de colectare de fonduri pentru dezvoltarea locală de către băștinași este organizată de 23 comunități partenere ale proiectului Migrație și Dezvoltare Locală (MiDL), astfel ca circa 40 mii băștinași să poată contribui la dezvoltarea localităților de origine prin finanțarea unor proiecte locale, prioritizate transparent, inclusiv cu votul diasporei.

Proiectul Migrație și dezvoltare locală asigură transportul pentru jurnaliști.
Pentru informații suplimentare, contactați: Tatiana Solonari, responsabilă comunicare, MiDL, tatiana.solonari@undp.org, tel: 022-820-840; 069377215.