Nume
Parola
Vizualizări: 1381
Clădirea Școlii-internat sportive din satul Grimăncăuți, raionul Briceni, va fi eficientizată energetic
Grimăncăuți, Briceni, 24 Februarie 2017 — După mai mai multe ședințe de lucru cu beneficiarii noilor proiecte de dezvoltare regională care, pentru anul 2017, au obținut finanțare din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR), specialiștii ADR Nord au dat startul vizitelor în teren.

Astfel, o comisie specială din componența căreia au făcut parte șeful Serviciului managementul proiectelor din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC), Victor Caun, directorul ADR Nord, Ion Bodrug, și specialiști în elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor au efectuat joi, 23 februarie, în cadrul proiectului „Asigurarea eficienței energetice a clădirii Școlii-internat sportive din satul Grimăncăuți, raionul Briceni”, pentru a estima împreună cu aplicantul și partenerii proiectului nivelul de pregătire pentru inițierea implementării acestuia.

Potrivit reprezentanților Consiliului Raional Briceni și ai Primăriei comunei Grimăncăuți, prin realizarea acestui proiect se urmărește crearea condiţiilor optime pentru tinerii sportivi în cadrul Școlii-internat sportive din satul Grimăncăuți, utilizând tehnologii energo-eficiente. Acest proiect va contribui la reducerea consumului de energie termică a instituției, prin renovare şi termoizolare. Totodată, prin instalarea sistemelor electrice, de iluminare, încălzire şi ventilare moderne vor fi reduse cheltuielile operaţionale pentru întreținerea clădirii. Valoarea totală a proiectului este de 6.191.550 de lei. Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR) a aprobat alocarea a 3.000.000 de lei pentru lucrările ce urmează a fi efectuate pe parcursul anului 2017. Proiectul va fi implementat în decurs de 24 de luni.

Echipa de monitorizare și Consiliul Raional Briceni au convenit ca, în scurt timp, să fie desemnat managerul local al proiectului. Pentru inițierea curândă a procedurilor de achiziții publice și demararea propriu-zisă a lucrărilor, Consiliul Raional Briceni urmează împreună cu specialiștii ADR Nord să coordoneze aducerea în ordine a seturilor de documente necesare.

Amintim că, în anul 2017, ADR Nord va implementa 12 proiecte de dezvoltare regională cu finanțare din FNDR. Astfel, pentru activitățile de realizare a acestor proiecte, a fost aprobată, prin Decizia nr. 1/17 a CNCDR din 27 ianuarie 2017, alocarea a 69.500.002 de milioane de lei.

www.adrnord.md