Nume
Parola
Vizualizări: 6663
Promovarea consumului de fructe în stare proaspătă continuă
27 Martie 2017 — Promovarea consumului de fructe în stare proaspătă continuă

Ce? Asociația Moldova Fruct va continua donațiile de fructe proaspete și uscate către instituțiile de învățământ școlare și preșcolare la nivel național, în cadrul proiectului „Coolege Vitamine” implementat de PNUD Moldova. Astfel, fructe proaspete vor fi distribuite la peste 6000 de copii din 49 de instituții de învățământ din raioanele Soroca, Anenii Noi, Hîncești, Edineț, Briceni, Ialoveni, Criuleni, Strășeni, Rezina, Ștefan Vodă, Căușeni, Ungheni, Orhei. Din toamna anului 2016, 3500 copii de la 5 grădinițe și școli din Chișinău primesc de două ori pe săptămână gustări de mere.

Cine? Reprezentanții Moldova Fruct, reprezentanții PNUD, autorități publice locale, beneficiari.

Când și unde?

Marți, 28 martie 2017, ora 10:00, Internatul Psihoneurologic din satul Brînzeni, Edineț – compania SV Fruct va dona mere proaspete.
Marți, 28 martie 2017, ora 11:00, Grădinița din satul Nimoreni, Ialoveni – Compania MONICOL SRL va dona fructe uscate;
Marți, 28 martie 2017, ora 13:00, Grădinița din satul Lozova, Strășeni, – Compania CODRU ST SRL va dona mere proaspete.

Important. Inițiativa Coolege Vitamine este una pilot și include 5 instituții de învățământ din mun. Chișinău. Inițiativa își propune sporirea graduală a consumului de fructe în școli și grădinițe prin implicarea sectorului privat și oferirea de gustări inovative de fructe. La moment, de inițiativă beneficiază circa 3500 copii.

Pentru jurnaliștii interesați să participe va fi asigurat transport. Vă rugăm să confirmați participarea până luni, 27 martie, ora 19.00, pe adresa de e-mail vcodreanu@moldovafruct.md sau la nr. de telefon +373 68311705

Inițiativa Coolege Vitamine este parte a proiectului de promovare a inovațiilor în sectorului privat, finanțată de Guvernul Norvegiei și implementată de PNUD Moldova în parteneriat cu Ministerul Economiei și sectorul privat.