Nume
Parola
Vizualizări: 2878
A fost semnat contractul de finanțare în cadrul proiectului „REABILITAREA ȘI CONECTAREA DRUMULUI LOCAL L165 LA DRUMUL NAȚIONAL R20 ȘI CORIDORUL REGIONAL NR. 13”
4 Aprilie 2017 — În incinta Consiliului Raional s-a desfășurat procedura de semnare a contractului de finanțare în cadrul proiectului „REABILITAREA ȘI CONECTAREA DRUMULUI LOCAL L165 LA DRUMUL NAȚIONAL R20 ȘI CORIDORUL REGIONAL NR. 13".

Aici sunt prevăzute lucrări de reabilitare a drumului local L165 și conectarea a șase localități la drumul național R20 și Coridorul Regional nr.13 M2-R20. Prin aceste activități vom reducere numărului de accidente rutiere prin implementarea măsurilor de îmbunătățire a siguranței rutiere, dar și scăderea gradului de impact asupra mediului înconjurător.

Realizarea activităților planificate în cadrul acestui proiect urmăresc asigurarea unei conectivități rutiere durabile, în condiții de siguranță și cost-eficiente pe tot parcursul anului, pentru a sprijini dezvoltarea regională și creșterea bunăstării populației din zona respectivă. Tot odată această investiție este absolut necesară deoarece prin reabilitarea acestui tronson de drum vom crea condiții de acces către localitățile izolate cu potențial turistic din Raionul Rezina.

Astăzi, la Rezina, s-au întrunit reprezentanții ADR Centru, aplicantul proiectului, CR Rezina pentru a semna contractul de finanțare în cadrul proiectului „REABILITAREA ȘI CONECTAREA DRUMULUI LOCAL L165 LA DRUMUL NAȚIONAL R20 ȘI CORIDORUL REGIONAL NR. 13".

Prin semnarea acestui document părțile s-au angajat să-și îndrepte eforturile comune spre realizarea cu succes a obiectivelor stabilite în fișa de proiect.

Suma totală a investițiilor necesare pentru realizarea proiectului este de 81 025 750 lei. Din Fondul Național de Dezvoltare Regională(FNDR) au fost solicitați 70 000 000 lei, iar contribuția din partea aplicantului fiind de 11 025 750 lei.

Pentru acest an Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale a aprobat din FNDR suma de 7 milioane lei.

Autoritățile locale îți propun ca prin implementarea acestui proiect regional de dezvoltare să asigurare o conectivitate rutieră durabilă, în condiții de siguranță și cost-eficiente pe tot parcursul anului, pentru a sprijini dezvoltarea regională și creșterea bunăstării populației.

De asemenea, aceste investiții vor reduce timpul de intervenție pentru: serviciile situații excepționale, pompieri, servicii de urgență medicală, servicii de pază de stat și particulare și servicii de dezăpezire.

Reprezentanții APL iși propun ca prin reabilitarea drumului de importanță regională să crească numărul de locuitori în cele șase localități conexe, dar și să stimuleze majorarea numărului agenților economici din această zonă.