Nume
Parola
Vizualizări: 3290
A fost semnat contractul de finanțare în cadrul proiectului „Reabilitarea infrastructurii de transport pe traseul L392 Ungheni- Cetireni- Alexeevca”
5 Aprilie 2017 — Astăzi, 05 aprilie 2017, în incinta Consiliului Raional Ungheni s-a desfășurat procedura de semnare a contractului de finanțare în cadrul proiectului „Reabilitarea infrastructurii de transport pe traseul L392 Ungheni- Cetireni- Alexeevca”.
În cadrul acestui proiect de importanță regională vor fi executate lucrări de renovare a infrastructurii de transport pe o distanță de 17, 5 km. De asemenea, aici vor fi 13475 mp drum lateral executat, 2361 mp platforme pentru opriri, 9,9 m, 3rigole și 10 podețe pentru evacuarea apelor, 395 semne rutiere executate și instalate, 2690 mp marcaj rutier executat, dar și 14097 mp trotuare de pavaj.
Autoritățile locale își propun ca prin executarea acestor lucrări să asigure accesul rapid și sigur la serviciile publice: medicale, de învăţământ, administrative, juridice pentru populaţia din regiunea Ungheni- Alexeevca și creşterea circuitului economic în localitățile din regiune cu infrastructura economico-socială deficitară.
Acest proiect a fost depus cu scopul de a îmbunătăţi calitatea infrastructurii de transport, a accesibilităţii călătorilor şi mărfurilor transportate, creşterea atractivităţii turistice din zona (Pădurea Florițoaia Veche) şi crearea condiţiilor optime pentru dezvoltarea social-economică prin cooperare intercomunitară.
Astăzi, la Ungheni, s-au întrunit reprezentanții ADR Centru, aplicantul proiectului, CR Ungheni și cei 6 parteneri ai proiectului pentru a semna contractul de finanțare. Prin semnarea acestui document părțile s-au angajat să-și îndeplinească responsabil obligațiile stipulate în contract în vederea realizării cu succes a tuturor activităților planificate.
Suma totală a investițiilor necesare pentru reabilitarea infrastructurii de transport pe traseul L392 Ungheni- Cetireni- Alexeevca este de 98 373135.52. Din Fondul Național de Dezvoltare Regională(FNDR) au fost solicitați 65 398174.3 lei, contribuția din partea aplicantului fiind de 7 084739.81 lei şi 25 890221,4 surse alocate de către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor
Pentru acest an Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale a aprobat din FNDR suma de 7 milioane lei.
Reabilitarea infrastructurii rutiere va genera reducere numărului de accidente rutiere și creșterea confortului și siguranței participanților la trafic.
Reprezentanții Consiliului Raional Ungheni au comunicat în cadrul ședinței de astăzi că rezultatele proiectului vor declanşa un nou gen de activitate, care, să aibă, un impact benefic asupra dezvoltării. Reabilitarea drumului va aduce cu sine un şir de beneficii, contribuind la creşterea economică a regiunii, sporirea bunăstării sociale, creșterea demografică, a speranței de viață, dar și dezvoltarea turismului. Îmbunătățirea infrastructurii rutiere în regiune va atrage tinerii și va stopa exodul de oameni spre oraș și emigrarea din țară. Reabilitarea infrastructurii fizice va duce la crearea a noi servicii și afaceri ce va genera creșterea locurilor de muncă pentru populația din zonele rurale.