Nume
Parola
Vizualizări: 3263
A fost semnat contractul de finanțare în cadrul proiectului ”Îmbunătățitea infrastructurii de turism de masă din Regiunea Centru”
5 Aprilie 2017 — Astăzi, 05 aprilie 2017, în incinta Consiliului Raional Nisporeni s-a desfășurat procedura de semnare a contractului de finanțare în cadrul proiectului ”Îmbunătățitea infrastructurii de turism de masă din Regiunea Centru”.
Aici sunt prevăzute lucrări de reconstrucțe a Centrului de Tineret și Sport din orașul Nisporeni, construcția blocului sportiv, repararea tribunelor existente (40%) şi restabilirea celor deteriorate cu instalarea scaunelor personalizate (pentru 6 000 locuri), cu extinderea lor pe verticală şi acoperirea cu copertină de protecţie (1100 locuri), amenajarea terenului stadionului existent (a trotuarelor şi căilor de acces de pe teritoriul stadionului, amenajarea parcării auto, amenajarea parcului din satul Milești precum și amenajarea parcului memorial ”A. Lăpușneanu” din satul Lăpușna.
Obiectivul general al acestui proiect constă în dezvoltarea potenţialului turistic al regiunii, prin amenajarea unor atracţii ale turismului cultural, religios şi sportiv.
La Nisporeni s-au întrunit reprezentanții ADR Centru, aplicantul proiectului, CR Nisporeni și partenerii proiectului pentru a semna contractul de finanțare. Prin semnarea acestui document părțile s-au angajat să-și îndrepte eforturile comune spre realizarea cu succes a obiectivelor stabilite în fișa de proiect.
Suma totală a investițiilor necesare pentru realizarea proiectului este de 67 123 021,00 lei. Din Fondul Național de Dezvoltare Regională(FNDR) au fost solicitați 44 979 601,00 lei, iar contribuția din partea aplicantului fiind de 22 143 420,00 lei.
Pentru acest an Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale a aprobat din FNDR suma de 6216100,00 lei.
Această iniţiativă vine să consolideze şi să dezvolte economia şi infrastructura de importanță regională prin amenajarea și sporirea vizibilității obiectelor remarcabile din această regiune: cea mai veche Mănăstire din Moldova, unica Curte Domnească din Basarabia, celui mai mare Centru de Tineret şi Sport din regiune. Prin sporirea vizibilității potențialului turistic major din regiune și dotarea cu infrastructura necesară se va atinge și dezideratul de îmbunătățire a atractivității turistice a destinațiilor regionale vizitate de turistul de masă.