Nume
Parola
Vizualizări: 1838
Contract de cooperare, semnat în cadrul unui proiect ce va asigura 10 sate din raioanele Florești și Soroca cu acces la apă de calitate
Bălți, 26 Aprilie 2017 — Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, reprezentată de directorul Ion Bodrug, şi Fundația Filiala din Moldova a Fundaţiei SKAT, ca implementator al proiectului Elveţiei de Apă şi Saniţie în Moldova (ApaSan), reprezentată de președintele Jonathan Hecke, au semnat miercuri, 26 aprilie, în incinta ADR Nord, un contract de cooperare în cadrul proiectului „Apă pentru viață în Regiunea de Nord: raioanele Florești și Soroca”, ce urmează a fi implementat de ADR Nord în decurs de 36 de luni din data lansării.

„La nordul Moldovei rețelele de asigurare a accesului la apă potabilă sunt mai puțin dezvoltate. În acest context, colaborarea cu cu dvs. ne oferă oportunitatea să îmbunătățim situația la acest capitol, spre beneficiul cetățenilor din localitățile respective”, a menționat directorul ADR Nord, Ion Bodrug, care a mai informat că, săptămâna trecută, a fost aprobat caietul de sarcini în cadrul licitației de construcție a rețelelor de apeduct în perimetrul satului Băhrinești, raionul Florești.

„Colaborarea noastră ne va permite să facem fiecare împreună mai multe lucruri decât fiecare am face în mod independent”, a obervat președintele Fundației Filiala din Moldova a Fundaţiei SKAT, Jonathan Hecke.

În afară de faptul că va fi asigurat accesul la servicii de apă de calitate pentru aproximativ 10.300 de persoane din 10 localităţi rurale din raioanele Florești și Soroca, proiectul urmărește crearea unui serviciu performant de aprovizionare cu apă potabilă pentru populația din localitățile beneficiare. Este vorba de satele Băhrinești, Cuhureștii de Sus, Cuhureștii de Jos, Târgul Vertiujeni, Vertiujeni, Zăluceni, Ţipordei, Nicolaevca, Unchiteşti și Făgădău.

Valoarea totală a proiectului în cadrul căruia cele două părți și-au asumat angajamentul să coopereze este de 66.078.180 de lei, din care 29,9 de milioane de lei reprezintă o investiție oferită prin intermediul Proiectului Elveției de Apă și Sanitație în Moldova (ApaSan), iar aproximativ 6 milioane de lei - contribuția populației beneficiare. Precizăm că, recent, Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR) a aprobat alocarea a 6.000.000 de lei pentru lucrările ce urmează a fi efectuate în etapa planificată pentru anul 2017.

Menționăm că, tot astăzi, reprezentanții Fundației Filiala din Moldova a Fundaţiei SKAT împreună cu specialiști în elaborarea, implementarea și monitorizarrea proiectelor din cadrul ADR Nord au efectuat o vizită la Florești, unde au discutat cu autoritățile locale din raion despre mai multe aspecte ce țin de pregătirea implementării proiectului menționat.

www.adrnord.md