Nume
Parola
Vizualizări: 3486
Membrii Comitetului Director Local al Proiectului ”Crearea sistemului de management integrat al deșeurilor solide în Zona nr. 5 (Nisporeni, Ungheni și Călărași) s-au întrunit în ședință
18 Mai 2017 — În incinta Consiliului raional Ungheni a avut loc o nouă ședință de lucru a Comitetului director local (CDL). Comitetul a întrunit reprezentanți ai Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), ADR Centru, autorități publice locale și experți. Activitatea a avut loc în cadrul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova” (MSPL), gestionat de GIZ.
Membrii Comitetului s-au întrunit pentru a monitoriza și facilitarea procesul de Elaborare a Studiului de Fezabilitate şi a Evaluării Impactului asupra Mediului pentru crearea Sistemului de management integrat al deșeurilor(SMID) în Zona nr. 5 (Ungheni, Călărași, Nisporeni), Regiunea de Dezvoltare Centru.
Reprezentanții din teritoriu au informat despre activitățile desfășurate in perioada martie-mai 2017 de Primăria Florițoaia Veche și Primăria Nișcani. Tot în cadrul acestei întruniri experții au comunicat membrilor CDL despre planul de investiții al proiectului și rezultatele analizei economico-financiare. De asemenea, specialiștii ADR Centru au adus la cunoștința membrilor CDL faptul că în acest moment se lucrează asupra achiziționării a două autospeciale care urmează să fie antrenate în sistemul respectiv de management al deșeurilor solide.
Amintim că în cadrul ședinței anterioare membrii comitetului au făcut cunoștință cu conceptele schițelor de proiectare a depozitului regional de la Florițoaia Veche, a stației de transfer de la Nișcani, și a liniei de sortare a deșeurilor de urmează a fi construită la depozitul din Nisporeni.
La începutul lunii mai, Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei, a contractat o companie care elaborează studiul de evaluare a impactului asupra mediului.
După finalizarea studiului de fezabilitate pentru crearea SMID în Zona de management al deșeurilor nr. 5 acesta va fi prezentat la ședințele consiliilor raionale din Nisporeni, Ungheni și Călărași.
Amintim că Regiunea de Dezvoltare Centru are un Program regional sectorial în domeniul Managementului deșeurilor solide, elaborat în cadrul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova", implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei.