Nume
Parola
Vizualizări: 3598
Tehnici de fundraising în cadrul rețelei de ONG-uri de mediu.
22 Mai 2017 — În perioada 11 mai – 12 mai curent, în incinta Summit Events a avut loc seminarul elaborarea strategiei de fonduri pentru reprezentanţi ai reţelei de ONG-uri de mediu din Republica Moldova. Instruirile au fost moderate de expertul Centrului Contact, Vasile Cioaric care a ajutat participanții să identifice şi să caracterizeze fondurile și potențialii donatori, precum și să elaboreze o strategie de colectare de fonduri.

În prima zi de traning, participanții au fost instruiți cum se clasifică fondurile, se identifică donatorii și se pun în aplicare tehnicile de fundraising.
Totodată un accent sporit a fost pus pe elaborarea unei strategii de fundraizing, structură și etapele-cheie, precum și elaborarea compartimentelor de bază ale strategiei de fundraizing.
S-au identificat și tehnologiile de colectare de fonduri, dar și platformele de crowdfunding.

În cadrul celei de-a doua zi de seminar, reprezentanţi ai reţelei de ONG-uri de mediuau fost instruiți în planificarea şi desfăşurarea unor evenimente speciale de fundraizing și au avut exerciții practice în grup, care au fost analizate, pentru îndeplinirea corespunzătoare a tuturor cerințelor pentru un eveniment de fundraizing.
Expertul Centrului Contact Vasile Cioaric declară că această activitatea este una importantă pentru orice organizație care își dorește durabilitate financiară.
Acest eveniment a fost organizat de A.O: Eco-Contact cu suportul financiar al Comisiei Europene, Crucea Roșie Austriacă, Cooperarea Austriacă pentru Dezvoltare și Cemmtrul Contact.