Nume
Parola
Vizualizări: 4973
Satul Slobozia mare are apă de calitate graţie implicării migranţilor
14 Iulie 2017 — CE: Evenimentul „Sărbătoarea apei” este organizat pentru a celebra faptul că toţi locuitorii satului Slobozia Mare (Cahul) au apă de calitate. Toate acestea, graţie implicării băştinaşilor aflaţi în ţară, dar şi peste hotarele ţării, care au contribuit cu 4,8 mii euro la proiectul de extindere şi construirea unui sector al apeductului.

CINE: Reprezentanţi ai autorităţii locale şi Asociației Băștinașilor plecați din satul Slobozia Mare vor marca faptul că toată comunitatea are şi poate consuma apă de la robinet.

UNDE: Primăria satului Slobozia

CÂND: Duminică, 16 iulie, ora: 10.45

VOR PARTICIPA: Reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai Asociaţiei de Băştinaşi, populaţia locală.

IMPORTANT: Ultima casă din Slobozia Mare care nu avea apă curentă a fost conectată la apeductul extins graţie proiectului desfăşurat de primărie, în parteneriat cu băştinaşii.

Până în vara anului curent, deşi 80 la sută din populaţia satului avea apă curentă, aceasta nu era potabilă din cauza unei porţiuni de ţeavă veche şi ruginită cu o lungime de 3,1 km. Schimbarea acesteia face ca cei 6000 locuitori ai satului să poată consuma apa de la robinet.

Evenimentul este parte a campaniei „Dezvoltăm cu drag ACASĂ” în cadrul căreia vor fi lansate 23 proiectele realizate la nivel local cu suportul băştinaşilor.
Pentru informații suplimentare: Olesea Cazacu, managera proiectului Migraţie şi dezvoltare locală, MiDL, olesea.cazacu@undp.org, tel: 022-820-840; 069351082.