Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 11 366 comunicate de presă
  • 139 instituţii/companii înscrise
  • 329 jurnalişti înscrişi
  • 474 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 3241
Chişinău, 30 Martie 2014 — Amnesty International Moldova, împreună cu alte ONG-uri din domeniul Drepturilor Omului, au organizat o Acţiune Publică, pentru a-şi exprima îngrijorarea în ceea ce priveşte evoluţia dosarului 7 aprilie 2009 şi pentru faptul ca în câteva zile expiră termenul de prescripţie pentru atragerea la răspundere a torţionarilor din aprilie 2009.

Activiştii au improvizat un sicriu, cu inscripţia „DOSARUL 7 Aprilie 2009” şi au „îngropat” acolo cele mai multe dintre promisiunile de soluţionare a acestui caz.
Vizualizări: 3157
Chişinău, 27 Februarie 2014 — Toți cei care se fac responsabili pentru moartea a mai mult de 100 de oameni, uciși în timpul protestelor anti-guvernamentale din Ucraina, trebuie să fie aduși în fața justiției, a declarat Amnesty International. Apelul vine după ce s-a anunțat că v-a fi desființată unitatea de poliție, care ar fi responsabilă pentru utilizarea excesivă a forței împotriva protestatarilor.

Vizualizări: 3237
Chişinău, 10 Decembrie 2013 — Astăzi, 10 decembrie, de Ziua Drepturilor Omului, Amnesty International Moldova a marcat cei 20 de ani de activitate, printr-un flashmob. Acţiunea a constat din interpretarea melodiei legendarului John Lenonn, IMAGINE, care a devenit simbolul promovării Drepturilor Omului în lume.
Vizualizări: 3006
Chişinău, 10 Decembrie 2013 — 10 decembrie 2013
Născută la 10 decembrie 1993, de ziua Drepturilor Omului, Amnesty International Moldova, face astăzi bilanţul a 20 de ani de activitate în Republica Moldova.
Cu 20 de ani în urmă, câţiva studenţi de la Drept, ghidaţi de Veaceslav Ţurcan, au decis să „aducă” drepturile omului în Moldova.
Vizualizări: 3146
Chişinău, 2 Decembrie 2013 — Scrie pentru drepturi, fă o schimbare!

(Chişinău, 2 decembrie 2013)— Astăzi, la Oficiul Poştal Central şi la Biblioteca Municipală B.
Vizualizări: 3017
Chişinău, 2 Decembrie 2013 — Dispersarea violentă a demonstranților din strada Independentei (Maidan) din centrul Kievului, în dimineața zilei de sâmbătă, demonstrează ignorarea totală, de către autoritățile ucrainene, a dreptului la proteste pașnice, a declarat Amnesty International.
AI solicită o investigație promptă, eficientă şi independentă, cu privire la acuzațiile de abuz de forța, de către colaboratorii forţelor de politie cu destinație specială BERCUT.
Vizualizări: 3685
Chişinău, 12 Noiembrie 2013 — Reprezentanţii Amnesty International Moldova au avut o întrevedere cu Procurorul General al RM.În cadrul întrevederii reprezentanţii Amnesty International Moldova i-au transmis Procurului General, CORNELIU GURIN, recomandările organizaţiei, cu privire la prevenirea şi combaterea torturii, relelor tratamente, impunităţii şi discriminării în RM.
Vizualizări: 3698
Chişinău, 28 Octombrie 2013 — Amnesty International Moldova este profund îngrijorată de atitudinea Procurorului General, Dl Corneliu Gurin, care ignoră, timp de două luni, solicitarea Amnesty International Moldova, de a stabili o întrevedere pentru a discuta conlucrarea ulterioară, în baza Acordului de Colaborare, dintre AIM şi Procuratura Generală, din 18 noiembrie 2010.

La data de 28 august curent, Amnesty International Moldova a transmis o solicitare Procurorului General al RM, Dl Cornel Gurin, pentru a discuta aspectele colaborării dintre cele două instituţii, în procesul de reformare a procuraturii, combatere a torturii, tratamentelor inumane şi degradante, impunităţii.
Vizualizări: 3760
Chisinau, 4 Octombrie 2013 — AIM a desfăşurat primul atelier de monitorizare și evaluare curentă a pilotării cursului opțional de Educație pentru Drepturile Omului.

La eveniment au participat cei 21 de profesori care pilotează în școli cursul opțional de Educație pentru Drepturile Omului, experții proiectului, autorii materialelor didactice.
Vizualizări: 3159
Chisinau, 4 Octombrie 2013 — Echipa Proiectului “Egalitatea Începe cu Educația” implementat de Amnesty International Moldova a vizitat trei școli în care se pilotează cursul opțional “Educație pentru Drepturile Omului”, și anume, LT “Waldorf”, LT “Iulia Hașdeu” și LT “Columna” din capitală.

În cadrul lecțiilor, elevii și profesorii au abordat mai multe teme: “Demnitatea Umană – proprietate inerentă a fiecărui om”, “Sunt om și am drepturi!