Nume
Parola
Vizualizări: 93
Din categorie: Dezvoltare Regională
Bălți, 21 Aprilie 2017 — În legătură cu starea nefavorabilă a vremii cauzată de ninsori abundente pe teritoriul Republicii Moldova, dar și în urma examinării solicitărilor parvenite din partea mai multor operatori economici participanți la licitațiile publice, ADR Nord anunță prelungirea datei de deschidere a ofertelor pentru următoarele licitații publice, programate pentru vineri, 21 aprilie a.c.
Vizualizări: 106
Din categorie: Dezvoltare Regională
Chișinău, 20 Aprilie 2017 — A treia ediție a Conferinței naționale anuale „Cooperarea Transfrontaliera: beneficii ale frontierelor comune 2014-2020” a avut loc joi, 20 aprilie, în incinta Palatului Republicii din Chișinău. Evenimentul este organizat anual și are drept scop identificarea oportunitatilor și particularităților oferite de Programele de cooperare transfrontalieră ale Uniunii Europene pentru potențialii beneficiari din Republica Moldova.

Vizualizări: 220
Din categorie: Dezvoltare Regională
Bălți, 12 Aprilie 2017 — O delegație din Ucraina a Euroregiunii „Nistru”, condusă de către președintele acesteia, Serghei Tatusiak, a efectuat miercuri, 12 aprilie, o vizită la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, cu sediul în municipiul Bălți. Reprezentanții euroregiunii și-au propus astfel să identifice potențiali parteneri și posibile domenii de colaborare cu aceștia.
Vizualizări: 227
Din categorie: Dezvoltare Regională
Chișinău, 6 Aprilie 2017 — Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) a organizat joi, 6 aprilie, ședința Consiliului de coordonare a asistenței externe în domeniul dezvoltării regionale şi construcţiilor pentru a prezenta proiectele de dezvoltare și a identifica parteneri pentru cofinanțarea acestora. Evenimentul a avut loc la Chișinău și a întrunit reprezentanți ai autorităților publice centrale, organizațiilor donatoare, Agențiilor de Dezvoltare Regională și reprezentanți ai societății civile.
Vizualizări: 157
Din categorie: Dezvoltare Regională
Bălți, 4 Aprilie 2017 — Un atelier de lucru privind pregătirea proiectelor pentru Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020 a avut loc marți, 4 aprilie, la Bălți. În cadrul evenimentului, la care au participat autorități publice locale, specialiști ADR Nord și reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale din Regiunea de dezvoltare Nord, au fost prezentate un șir de elemente-cheie ale primul apel de propuneri de proiecte din cadrul Programului, ghidul solicitanților de granturi și unele îndrumări.
Vizualizări: 167
Din categorie: Dezvoltare Regională
Bălți, 3 Aprilie 2017 — Câștigătorii Concursului pentru cele mai bune planuri de afaceri în domeniul agroturismului, desfășurat de ADR Nord în cadrul proiectului „Suport în dezvoltarea turismului rural sustenabil în Regiunea de Dezvoltare Nord, Moldova”, au efectuat, în perioada 3-7 aprilie, o vizită de studiu în Estonia.

Astfel, cinci actuali și viitori antreprenori din mai multe localități de la nordul Moldovei au vizitat câteva agropensiuni de succes din regiunea Pärnu, Estonia, unde au avut posibilitate să studieze experiența estonă în domeniul creării și funcționării agropensiunilor.
Vizualizări: 177
Din categorie: Dezvoltare Regională
Bălți, 29 Martie 2017 — Ofițerul Superior de Politici în cadrul Direcției Europa de Est și Sud-Est și Caucazul de Sud din cadrul Ministerului Federal al Germaniei pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), Daniel McCormack, efectuează în perioada 29-30 martie o vizită de informare în Regiunea de dezvoltare Nord a Republicii Moldova.

Miercuri, 29 martie, în a doua jumătate a zilei, reprezentantul BMZ Daniel McCormack s-a informat în incinta ADR Nord despre proiectele de dezvoltare regională realizate la nordul Moldovei cu suportul GIZ din sursele financiare oferite de Germania.
Vizualizări: 136
Din categorie: Dezvoltare Regională
Chișinău, 27 Martie 2017 — Mijloacele financiare ale Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) vor fi distribuite prioritar proiectelor de dezvoltare ce în prezent sunt gata de lansare. Decizia a fost luată de membrii Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR) desfășurată luni, 27 martie, la Chișinău.
Vizualizări: 151
Din categorie: Dezvoltare Regională
Bălți, 27 Martie 2017 — Aproximativ 200 de tineri antreprenori, manageri și studenți din Regiunea de dezvoltare Nord participă, în perioada 27-28 martie, la cursurile de instruire „DriveUP AngryBusiness” și „Accesarea fondurilor nerambursabile”, ținute în cadrul proiectului „Școala de afaceri AOAM”, inițiat de Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova (AOAM) și organizat în colaborare cu ADR Nord în incinta Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB).

Proiectul „Școala de afaceri AOAM”, o premieră în Republica Moldova, urmărește dezvoltarea abilităților antreprenoriale, instruirea și oferirea de consultanță tinerilor care doresc să dezvolte sau să deschidă o afacere.
Vizualizări: 146
Din categorie: Dezvoltare Regională
Chișinău, 24 Martie 2017 — Zeci de organizații, printre care și ADR Nord, își unesc eforturile pentru a promova dezvoltarea sectorului energiei din biomasă, cu sprijinul Uniunii Europene. Vineri, 24 martie, la Chișinău, a fost creat Clusterul Energiei din Biomasă, după modelul României, pentru a promova dezvoltarea sectorului energiei din biomasă prin advocacy, cercetare, cooperare internaţională.Statistica

  • 9361 comunicate de presă
  • 323 jurnalişti înscrişi
  • 129 instituţii/companii înscrise
  • 462 utilizatori înscrişi

Valid XHTML 1.0 StrictMarketing si publicitate