Nume
Parola
Vizualizări: 69
Din categorie: Dezvoltare Regională
Chișinău, 23 Aprilie 2019 — Studiul de fezabilitate privind crearea Centrului Tehnologic de Aviației în Republica Moldova a fost prezentat luni, 22 aprilie, la Chișinău, în incinta Companiei aeriene de stat „Air Moldova”. Studiul a fost elaborat de către Regional Air Services SRL din România, grație parteneriatului dintre ADR Nord, Întreprinderea de Stat „Moldaeroservice” și People in Need Moldova în cadrul proiectului „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova”.
Vizualizări: 149
Din categorie: Dezvoltare Regională
Florești, 18 Aprilie 2019 — Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) a organizat astăzi la Florești un seminar pentru a informa autoritățile locale despre importanța regionalizării serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare, un element cheie al politicii naționale în dezvoltarea sectorului.

Precizăm că primul seminar privind regionalizarea serviciului de alimentare cu apă și de canalizare a avut loc ieri la Ialoveni.

Vizualizări: 102
Din categorie: Dezvoltare Regională
Chișinău, 16 Aprilie 2019 — Circa 67 mii de cetățeni din localitățile rurale din țara noastră beneficiază de servicii de apă și sanitație îmbunătățite și consolidate datorită suportului oferit de Guvernul Elveției, în ultimii zece ani, prin proiectul elvețian „Apă și Sanitație în Moldova” (ApaSan). Astăzi, în cadrul unei conferințe naționale, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc, a mulțumit partenerilor pentru suportul acordat în îmbunătățirea condițiilor de viață pentru cetățenii țării noastre și și-a exprimat încrederea continuării cooperării în acest sens.
Vizualizări: 268
Din categorie: Dezvoltare Regională
Chișinău, 11 Aprilie 2019 — În orașele Bălți, Cimișlia, Comrat, Edineț, Ocnița și Ungheni au fost realizate anul trecut proiecte de revitalizare urbană cu suportul financiar al Guvernului Poloniei, iar în anul curent alte opt localități urbane vor beneficia de asemenea proiecte. La Chișinău, astăzi, în cadrul Conferinței internaționale „Revitalizarea Urbană în Republica Moldova” s-a discutat despre cooperarea bilaterală dintre țara noastră și Republica Polonă, în vederea modernizării, dezvoltării socio-economice a orașelor din Moldova și creării condițiilor decente de trai pentru cetățeni.
Vizualizări: 530
Din categorie: Dezvoltare Regională
Bălți, 2 Aprilie 2019 — Șeful Secției managementul proiectelor (SMP) în cadrul ADR Nord, Constantin Bândiu, selectat în urma unui concurs organizat de Comunitatea practicienilor în sectorul de apă şi sanitaţie Republica Moldova, a participat, în perioada 25-31 martie a.c.
Vizualizări: 313
Din categorie: Dezvoltare Regională
Bălți, 26 Martie 2019 — „Suntem interesați să identificăm noi parteneri externi de dezvoltare”, a declarat directorul ADR Nord, Vitalii Povonschii, în cadrul unei întrevederi cu reprezentantul Ambasadei Republicii Slovace la Chișinău, Maroš Kramár, diplomat în domeniul cooperării pentru dezvoltare. La întrevedere, care a avut loc marți, 26 martie a.
Vizualizări: 564
Din categorie: Dezvoltare Regională
Bălți, 20 Martie 2019 — Echipa proiectului „Crearea locurilor de muncă prin sisteme de piață îmbunătățite” (IMS) a efectuat miercuri, 20 martie, o vizită de documentare la sediul ADR Nord, pentru a face cunoștință cu activitatea instituției, a evalua oportunitățile și provocările unei eventuale colaborări, precum și a identifica domeniile şi posibilităţile de intervenție ce vor spori competitivitatea companiilor și vor contribui la crearea unui sistem de piață sustenabil.

În cadrul unei întruniri a specialiștilor ADR Nord cu reprezentanții Proiectului, șefa Secției Politici Regionale și Cooperare Externă (SPRCE), Maria Prisacari, a prezentat prioritățile de activitate ale Agenției și a vorbit despre un șir de oportunități de dezvoltare socio-economică specifice Regiunii de Dezvoltare Nord.
Vizualizări: 378
Din categorie: Dezvoltare Regională
Chișinău, 15 Martie 2019 — Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a organizat în comun cu Organizația de Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) un atelier de lucru privind noile norme pentru proiectarea și construcția sistemelor de alimentare cu apă la scară mică în Republica Moldova și aplicarea modelelor de afaceri durabile pentru Alimentarea cu Apă și Sanitație la nivel rural. Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului Inițiatiativa Europeană pentru apă EUWI și a fost destinat proiectanților și specialiștilor în domeniul asigurării cu apă și sanitație, autorităților publice centrale și locale.
Vizualizări: 551
Din categorie: Dezvoltare Regională
Bălți, 12 Martie 2019 — A fost dat startul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova”, care este finanțat de Uniunea Europeană (UE) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Obiectivul general al acestui proiect este de a spori participarea activă și constructivă a cetățenilor la procesele decizionale locale, regionale și naționale în domeniul serviciilor publice.
Vizualizări: 599
Din categorie: Dezvoltare Regională
Bălți, 11 Martie 2019 — Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) lansează în Regiunea de Dezvoltare Nord proiectul „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană (UE).

Evenimentul public va avea loc marți, 12 martie, între orele 10.Statistica

  • 9946 comunicate de presă
  • 328 jurnalişti înscrişi
  • 134 instituţii/companii înscrise
  • 470 utilizatori înscrişi

Valid XHTML 1.0 StrictMarketing si publicitate