Nume
Parola
Vizualizări: 349
Din categorie: Dezvoltare Regională
Cupcini, Edineț, 26 Mai 2017 — Primul Centru Apicol din Regiunea de dezvoltare Nord a fost inaugurat vineri, 26 mai, în orașul Cupcini, raionul Edineț. Lucrările de reparație și amenajare a Centrului și a teritoriului adiacent au fost realizate în cadrul unui proiect-pilot de dezvoltare regională, finanțat de Guvernul României.
Vizualizări: 78
Din categorie: Dezvoltare Regională
Bălți, 25 Mai 2017 — Autoritățile publice locale (APL) și reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale din Regiunea de dezvoltare Nord (RDN) s-au reunit joi, 25 mai, în cadrul unei ședințe de consultare publică pentru a pune în discuție Programul regional sectorial (PRS) în domeniul în domeniul Infrastructura de sprijin a afacerilor, document strategic elaborat de ADR Nord ce urmează a fi aprobat la ședința Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord (CRD) Nord din 9 iunie 2017.

La eveniment au participat reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC), specialiști ai ADR Nord, reprezentanți ai Ministerului Economiei, ai Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO), ai organizațiilor neguvernamentale, ai Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți și APL de nivelurile I și II din regiune.

Vizualizări: 205
Din categorie: Dezvoltare Regională
Cupcini, Edineț, 24 Mai 2017 — ADR Nord în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor inaugurează vineri, 26 mai, ora 11.00, în orașul Cupcini, raionul Edineț, primul Centru de achiziție, procesare și ambalare a produselor apicole din nordul Moldovei, reparat și amenajat în cadrul proiectului-pilot „Crearea sistemului integrat de dezvoltare durabilă a sectorului apicol în Regiunea de dezvoltare Nord a Republicii Moldova”, finanțat de Guvernul României cu 157.
Vizualizări: 157
Din categorie: Dezvoltare Regională
Vadul lui Vodă, 18 Mai 2017 — Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) și ADR Nord, cu suportul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova” (MSPL) desfășoară, în perioada 18-19 mai, atelierul de lucru „Fortificarea rolului Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord în procesele de dezvoltare regională”. Membrii CRD Nord s-au întrunit în cadrul acestui eveniment pentru a discuta și a agrea modalitățile de suport pentru fortificarea rolului Consiliului prin instituționalizarea Comisiilor regionale sectoriale.
Vizualizări: 152
Din categorie: Dezvoltare Regională
Bălți, 17 Mai 2017 — Astăzi, în incinta ADR Nord, au avut loc două ateliere de lucru pentru autoritățile locale din câteva localități din nordul republicii unde vor fi realizate proiecte de modernizare a serviciilor publice locale cu finanțare de la Uniunea Europeană. În cadrul celor două ateliere de lucru, specialiștii ADR Nord și consultanții Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) i-au informat pe participanți despre modul de implementare a proiectelor cu finanțare de la Uniunea Europeană, reieșind din cerințele finanțatorului, precum și din experiența acumulată de proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL), gestionat de GIZ.
Vizualizări: 452
Din categorie: Social
Bălți, 12 Mai 2017 — Ziua Europei la Bălți a fost marcată vineri, 12 mai, pe Aleea Clasicilor a municipiului, printr-un intermezzo literar-artistic cu genericul „Prin artă - în Europa” și prin vernisarea unei expoziții de caricaturi despre nivelul de trai în Republica Moldova și cel din statele membre ale Uniunii Europene. În paralel, a fost organizată o expoziție a meșterilor populari, iar Colegiul de Pedagogie și Muzică din Bălți a susținut un concert.
Vizualizări: 259
Din categorie: Social
Bălți, 11 Mai 2017 — Ca în anii precedenți, Ziua Europei în Regiunea de Dezvoltare Nord este organizată, în parteneriat, de Agenția de Dezvoltare Regională Nord, Consulatul General al României în Bălți și Centrul Interactiv European „Pro-Europa” Bălți. În acest an, la organizarea evenimentului participă și Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți.
Vizualizări: 269
Din categorie: Dezvoltare Regională
Bălți, 11 Mai 2017 — Ceremonia de semnare a contractului de finanțare în cadrul proiectului „Asigurarea orașului Fălești cu apă din râul Prut 2” a avut loc joi, 11 mai, în incinta ADR Nord. Semnăturile pe document și le-au pus directorul ADR Nord, Ion Bodrug, și președintele Consiliului raional Fălești, Iraida Bînzari.
Vizualizări: 221
Din categorie: Dezvoltare Regională
Bălți, 11 Mai 2017 — Membrii grupului de lucru pentru elaborarea Programului regional sectorial (PRS) în domeniul infrastructurii de sprijin a afacerilor în Regiunea de dezvoltare Nord s-au reunit joi, 11 mai, în cadrul unei noi ședințe, a patra la număr, în incinta ADR Nord. Ei au prezentat proiectul Programului și câteva concepte de proiecte posibile în domeniu.
Vizualizări: 331
Din categorie: Dezvoltare Regională
Țepilova, Ocolina, Soroca, 6 Mai 2017 — Ceremonia de semnare a contractului de finanțare în cadrul proiectului „Crearea condițiilor de aprovizionare cu apă potabilă locuitorilor a 15 sate din raionul Soroca” a avut loc sâmbătă, 6 mai, în contextul sărbătoririi Hramului localității, eveniment în cadrul căruia, în prezența membrilor Familiei Regale a României, a fost dezvelit bustul Regelui Ferdinand I al României.

Semnăturile pe document și le-au pus directorul ADR Nord, președintele Consiliului Raional Soroca și primarii de Ocolina, Redi-Cereșnovăț, Dubna, Stoicani, Vărăncău, Volovița, Vasilcău și Racovăț.Statistica

  • 9404 comunicate de presă
  • 323 jurnalişti înscrişi
  • 129 instituţii/companii înscrise
  • 462 utilizatori înscrişi

Valid XHTML 1.0 StrictMarketing si publicitate