Nume
Parola
Vizualizări: 112
Din categorie: Dezvoltare Regională
Bălți, 22 Martie 2017 — ADR Nord și Asociația Oamenilor de Afaceri (AOAM) organizează, în premieră, „Școala de afaceri AOAM”. Evenimentul va avea loc în perioada 27-28 martie, în incinta Sălii Polivalente a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB) - str.
Vizualizări: 66
Din categorie: Dezvoltare Regională
Chișinău, 21 Martie 2017 — Peste 150 de elevi din școala internat din satul Grimăncăuți, raionul Briceni, vor avea o școală complet reabilitată și eficientizată energetic, datorită unui proiect ce va fi finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională. Principalele priorități ale proiectelor de dezvoltare regională ce se referă la îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor publice au fost discutate, astăzi, în cadrul unei ședințe la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

Vizualizări: 252
Din categorie: Dezvoltare Regională
Chișinău, 16 Martie 2017 — Despre rezultatele unui proiect-pilot de îmbunătățire a planificării strategice prin utilizarea Sistemului Informațional Geografic (GIS), implementat în Regiunea de dezvoltare Nord a Republicii Moldova de ADR Nord, precum și despre beneficiile implementării proiectului în toate regiunile de dezvoltare ale republicii s-a discutat joi, 16 martie, la Chișinău, în cadrul conferinței „Guvernanța regională: principii, modele și instrumente de suport”.

Conferința, organizată în cadrul proiectului-pilot „Dezvoltarea planificării strategice în Regiunea de dezvoltare Nord, Moldova”, a reunit reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale, locale, furnizori de date, organizaţii donatoare și reprezentanți ai mediului de afaceri din Republica Moldova.
Vizualizări: 169
Din categorie: Dezvoltare Regională
Chișinău, 15 Martie 2017 — Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, în parteneriat cu Agenția Cehă pentru Dezvoltare și Royal HaskoningDHV, organizează o conferință cu genericul „Guvernanța regională: principii, modele și instrumente de suport”. Evenimentul va avea loc joi, 16 martie a.
Vizualizări: 184
Din categorie: Dezvoltare Regională
Chișinău, 9 Martie 2017 — Conferința „Chișinăul versus regiunile Moldovei: unde politicile se întâlnesc cu cetățenii și mediul de afaceri" a reunit joi, 9 martie, la Chișinău, autorități publice centrale și locale, preprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale. Evenimentul a avut loc în cadrul inițiativei „Localități transparente, competitive și sustenabile financiar”, implementată de Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, în parteneriat cu Institutul pentru Reforme Economice și Sociale din Slovacia (INEKO) și susținută financiar de Programul de Asistență Oficială pentru Dezvoltare al Republicii Slovace (SlovakAid) și Ambasada SUA în Republica Moldova.
Vizualizări: 238
Din categorie: Dezvoltare Regională
Bălți, 3 Martie 2017 — Au fost desemnați câștigătorii Concursului pentru cele mai bune planuri de afaceri în domeniul agroturismului, desfășurat în perioada 30 ianuarie – 18 februarie în cadrul proiectului „Suport în dezvoltarea turismului rural sustenabil în Regiunea de Dezvoltare Nord, Moldova", implementat de ADR Nord și finanțat de Guvernul Estoniei, prin intermediul Asistenței oficiale pentru dezvoltare și ajutor umanitar a Estoniei.

În perioada vizată, la ADR Nord au fost depuse șapte planuri de afaceri.
Vizualizări: 198
Din categorie: Dezvoltare Regională
Bălți, 3 Martie 2017 — ADR Nord în parteneriat cu Asociația obștească „Pro-Business Nord” au organizat vineri, 3 martie, cea de-a treia ședință a Grupului de lucru regional sectorial (GLRS) pentru elaborarea Programului regional sectorial (PRS) în domeniul dezvoltării infrastructurii de afaceri în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova. La eveniment au participat reprezentanți autorități publice centrale și locale, ai organizațiilor neguvernamentale și specialiști ADR Nord.
Vizualizări: 145
Din categorie: Dezvoltare Regională
Bălți, 2 Martie 2017 — Matija Derk, Înalt Consilier UE în domeniul dezvoltării regionale (Croația), și Renata Vitez, Înalt Consilier UE în domeniul economiei (Slovenia), au efectuat joi, 2 martie, o vizită de lucru în Regiunea de Dezvoltare Nord, unde împreună cu specialiștii ADR Nord au discutat despre subiecte ce țin de competitivitatea regională și dezvoltarea economică a regiunii.

În vizita lor la Bălți, Înalții Consilieri UE au venit împreună cu o delegație condusă Anatol Usatîi, viceministru al Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.
Vizualizări: 135
Din categorie: Dezvoltare Regională
Fălești, 1 Martie 2017 — Implementarea unui nou proiect de dezvoltare regională cu finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) va crea soluții locale și regionale pe termen mediu și lung pentru asigurarea cu apă potabilă din râul Prut a circa 18 mii de locuitori din orașul Fălești, contribuindu-se astfel la dezvoltarea economică, protecția mediului și la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor. În perspectivă, proiectul prevede crearea condiţiilor pentru conectarea la apeduct a încă 69 de localităţi din raionul Făleşti şi 5 localități din raioanele Ungheni şi Glodeni.
Vizualizări: 225
Din categorie: Dezvoltare Regională
Glodeni, 1 Martie 2017 — Comunele Cuhnești și Balatina din raionului Glodeni vor fi asigurate cu acces la apă potabilă de calitate din râul Prut, grație unui proiect de dezvoltare regională cu finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR). În perspectivă, proiectul prevede construirea sistemelor de alimentare cu apă în 10 localități rurale din raionaul Glodeni, situate în lunca Prutului, unde locuiesc aproximativ 10 mii de oameni.Statistica

  • 9324 comunicate de presă
  • 323 jurnalişti înscrişi
  • 129 instituţii/companii înscrise
  • 462 utilizatori înscrişi

Valid XHTML 1.0 StrictMarketing si publicitate