Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 665 comunicate de presă
  • 136 instituţii/companii înscrise
  • 328 jurnalişti înscrişi
  • 471 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 543
Chișinău, 31 Ianuarie 2021 — În data de 28 ianuarie 2021, la Chișinău, a avut loc conferința finală în cadrul proiectului „Împreună cu cetățenii pentru bună guvernare” cu prilejul încheierii acestuia. Proiectul a fost implementat de Alianța INFONET și Asociația Cetățenilor cu Inițiativă, în parteneriat cu Fundația Friedrich Ebert, în 5 localități din Republica Moldova, în perioada 01.
Vizualizări: 528
Chișinău, 28 Ianuarie 2021 — Proiectul „Împreună cu cetățenii pentru bună guvernare” Vă invită la conferința finală de schimb de experiență care va avea loc pe 28 ianuarie 2021. Proiectul este implementat de Alianța INFONET și Asociația Cetățenilor cu Inițiativă, în parteneriat cu Fundația Friedrich Ebert, în 5 localități din Republica Moldova, în perioada 1.

Vizualizări: 673
Chișinău, 31 Decembrie 2020 — Auditul condițiilor de accesibilitate a 197 secții de votare

În contextul alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie 2020 a fost realizat auditul și procesate datele privind condițiile de accesibilitate a 197 secții de votare (BESV), după cum urmează:
- 89 BESV din raioanele Strășeni și Criuleni de către proiectul „Demers spre o societate echitabilă prin alegeri incluzive”, implementat de către Alianța INFONET, în parteneriat cu Asociația Surzilor din Republica Moldova, Clinica Juridică Universitară din Bălți, Asociația „MOTIVAȚIE” din Moldova, Grupul de Inițiativă „Căușeni AID”, Centrul Național de Informare și Reabilitare a Asociației Nevăzătorilor din Moldova și RADIOVISION, cu suportul Ambasadei SUA,
- 12 BESV din raionul Anenii Noi de către Centrul de Instruire Continuă în domeniul Electoral, în parteneriat cu „Centrul de Consultanța Civică" și Alianța INFONET, în cadrul Programul de practică electorală CICDE „Accesibilitatea procesului electoral",
- 96 BESV din raioanele Cahul, Călărași și Fălești de către Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități în cadrul proiectului „Accesibilitatea - o precondiție pentru asigurarea tuturor drepturilor persoanelor cu dizabilități” în cadrul Programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer Republica Moldova, implementat în parteneriat cu Asociația pentru Politica Externă, Asociația ADEPT, Expert-Grup și Asociația Obștească Centrul European ProEuropa*.

Rezultatele auditului condițiilor de accesibilitate a 197 BESV:
Accesibile - 0 (0%),
Parțial accesibile - 51 (25,89%),
Inaccesibile - 146 (74,11%).
Vizualizări: 702
Chișinău, 23 Decembrie 2020 — A apărut nr. 7 (28) / 2020 al Buletinului Informativ „Pro Accesibilitate!
Vizualizări: 749
Chișinău, 17 Decembrie 2020 — A apărut nr. 6 (27) / 2020 al Buletinului Informativ „Pro Accesibilitate!
Vizualizări: 626
Chișinău, 16 Decembrie 2020 — La începutul lunii decembrie curent, au fost desfășurate Ateliere de creație artistică destinate persoanelor cu necesități speciale, în cadrul proiectului „Acces egal, bazat pe drepturile omului, a persoanelor cu dizabilități de vedere și auz la patrimoniul muzeal”, pentru a asigura continuitatea activităților muzeale nu doar la nivel de cunoaștere, dar și aplicare. În condiții de pandemie, pentru a evita infectarea cu noul virus COVID-19, atelierele au fost organizate online, ținând cont de recomandările Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică și difuzate pentru beneficiarii asociațiilor persoanelor cu dizabilități de vedere și de auz, prin intermediul canalelor TV, radio și al rețelelor de socializare.
Vizualizări: 657
Chișinău, 15 Decembrie 2020 — În Republica Moldova locuiesc 177 mii de persoane cu dizabilități (inclusiv 10,7 mii copii cu vârsta de 0-17 ani), ceea ce constituie 6,7% din populația totală a republicii cu reședință obișnuită, iar copiii cu dizabilități au constituit 1,9% din numărul total al copiilor cu reședință obișnuită din Moldova.

În ultimul deceniu, Alianța INFONET, în parteneriat cu mai multe asociații obștești de nivel național, regional și local, au implementat numeroase proiecte orientate pe promovarea drepturilor politice și acces egal la procesele electorale pentru persoanele cu dizabilități.
Vizualizări: 467
Chișinău, 26 Noiembrie 2020 — Alianța INFONET implementează proiectul „Analiza accesibilității fizice și informaționale a sectoarelor de poliție din perspectiva comunității persoanelor cu dizabilități”. Scopul proiectului este să contribuie la evaluarea Strategiei de dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020 din perspectiva accesibilității fizice a sectoarelor de poliție și a accesibilității informaționale pentru diferite categorii de persoane cu dizabilități.
Vizualizări: 635
Chișinău, 24 Noiembrie 2020 — Alianța INFONET implementează proiectul „Analiza accesibilității fizice și informaționale a sectoarelor de poliție din perspectiva comunității persoanelor cu dizabilități”. Scopul proiectului este să contribuie la evaluarea Strategiei de dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020 din perspectiva accesibilității fizice a sectoarelor de poliție și a accesibilității informaționale pentru diferite categorii de persoane cu dizabilități.
Vizualizări: 601
Chișinău, 19 Noiembrie 2020 — Alianța INFONET implementează proiectul „Analiza accesibilității fizice și informaționale a sectoarelor de poliție din perspectiva comunității persoanelor cu dizabilități”. Scopul proiectului este să contribuie la evaluarea Strategiei de dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020 din perspectiva accesibilității fizice a sectoarelor de poliție și a accesibilității informaționale pentru diferite categorii de persoane cu dizabilități.