Nume
Parola
Vizualizări: 211
7 Septembrie 2017 — Din cauza salariului dezolant și mult sub așteptări, tinerii specialiștii nu se prea rețin în administrația publică, iar profesioniștii cu experiență și mai multe mandate în spate abia se descurcă de la o lună la alta. Este chintesența materialelor prezentate într-un nou număr al ziarului ”Vocea APL”.
Vizualizări: 246
19 Iulie 2017 — Congresul Autorităţilor Locale din Moldova, organizație care reprezintă majoritatea unităților administrativ-teritoriale din Republica Moldova și primari din majoritatea partidelor politice, propune un model și o viziune proprie privind reforma a administrației publice locale. În cadrul unor consultări ample în toate raioanele țării, organizate de CALM, edilii locali au menționat că modelele propuse de autoritățile centrale vor duce la moartea satului moldovenesc, iar o reformă veritabilă trebuie să se bazeze pe realizarea în primul rând a descentralizării administrative (financiare, patrimoniale, organizaționale) și cu elemente de optimizare teritorială precum: revizuirea raioanelor, promovarea amalgamării voluntare, dezvoltarea cooperării inter-municipale, dar și o descentralizare eficientă și promptă, pe care o tot așteaptă din 2006.

Vizualizări: 698
27 Martie 2017 — Dacă primarul de Basarabeasca, Valentin Cimpoeș, nu va fi eliberat, Congresul Autorităților Locale din Moldova ( CALM) își rezervă dreptul de a adjudeca drepturile membrilor săi în stradă, în cadrul unor proteste de amploare! Este opinia consolidată a edililor locali din țară, care s-au reunit în cadrul Şedinţei extraordinare lărgite a Consiliului de Administrare al Congresului Autorităţilor Locale din Moldova (CALM), organizaţie apolitică, care reprezentă interesele majorităţii APL din Republica Moldova.
Vizualizări: 764
5 Februarie 2017 — Un nou număr al ziarului dedicat APL și editat de Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) a văzut lumina tiparului. În paginile acestuia, regăsiți cele mai importante subiecte din ultima perioadă.
Vizualizări: 1309
29 Decembrie 2016 — A fost de sub tipar un nou număr al ziarului ”Vocea APL”, ediție care reflectă și de această dată preocupările reprezentanților APL din toată țara. Pe prima pagină, tradițional, poate fi regăsit editorialul ediției, care cuprinde o analiză consistentă a nivelului autonomiei locale, dar și a gradului de implementare a Strategiei de descentralizare.
Vizualizări: 1308
22 Decembrie 2016 — Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) salută decizia Guvernului de a aproba noul mecanism de distribuire a resurselor Fondului Rutier. Această hotărâre aduce, în sfârșit, transparența, previzibilitatea și echitatea solicitată de CALM, a declarat directorul executiv CALM, Viorel Furdui: ”Conform acestui mecanism, pentru prima dată în istoria Republicii Moldova, satele și orașele vor primi direct și conform unor criterii obiective surse pentru întreținerea și dezvoltarea infrastructurii drumurilor.
Vizualizări: 886
18 Decembrie 2016 — Noul mecanism de distribuire a resurselor Fondului Rutier este sprijinit de Guvern. Promisiunea a fost făcută de premierul Pavel Filip, în cadrul unei întâlniri cu peste 130 de primari, membri ai Congresului Autorităților Locale (CALM), organizație care reprezintă interesele majorității covârșitoare a APL din Republica Moldova.
Vizualizări: 1020
11 Decembrie 2016 — Noul mecanism de repartizare a Fondului Rutier și pachetul legislativ propus de Ministerul Transporturilor este susținut de către Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM). Potrivit Biroului Executiv CALM, după 25 de ani de lipsă totală a finanțării directe și obiective pentru drumuri comunale/urbane, formula ar oferi o ȘANSĂ UNICĂ pentru toate orașele și satele din Republica Moldova de a beneficia de sume importante pentru dezvoltarea infrastructurii drumurilor locale.
Vizualizări: 953
10 Decembrie 2016 — Formula de repartizare a Fondului Rutier trebuie să răspundă necesităților localităților și să fie în spiritual descentralizării! În lipsa unui mecanism echitabil, satele și orașele noastre vor rămâne cu drumuri impracticabile și infrastructura rutieră la pământ.
Vizualizări: 631
5 Noiembrie 2016 — După ce membrii CALM și-au expus indignarea și îngrijorarea privind obligarea APL de nivelul 1 și 2 de a-și corela și diminua bugetele locale, precum și referitor la decizia de a reduce transferurile cu destinație generală, Congresul Autorităților Locale din Moldova remarcă o dezghețare a dialogului cu Ministerul Finanțelor. În data de 4 noiembrie, o delegație reprezentativă CALM a purtat discuții cu oficiali din cadrul ministerului.Statistica

  • 9485 comunicate de presă
  • 323 jurnalişti înscrişi
  • 129 instituţii/companii înscrise
  • 465 utilizatori înscrişi

Valid XHTML 1.0 StrictMarketing si publicitate