Nume
Parola
Vizualizări: 580
2 Februarie 2018 — Reprezentanții Administrației Publice Locale (APL), membri ai Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) și cei ai Administrației Publice Centrale (APC) au participat joi, 1 februarie, la evenimentul „Dialog direct cu APL", organizat cu ocazia Zilei autonomiei locale şi a lucrătorului din administraţia publică locală.

Printre participanții la eveniment au fost Prim-ministrul Pavel Filip, membri ai Cabinetului de miniștri, șeful Delegației Uniunii Europene în R.
Vizualizări: 636
26 Ianuarie 2018 — Circa 150 de primari, reprezentanţi delegaţi ai APL şi reprezentanţi ai operatorilor (întreprinderi municipale, întreprinderi intercomunitare, asociaţii ale consumatorilor de apă) au participat în zilele de 25 şi 26 ianuarie, la un seminar de instruire a operatorilor mici de apă şi sanitaţie din localităţile rurale. Evenimentul a fost organizat de Serviciul de Suport al Operatorilor Mici de Apă și Sanitație (SOMAS) al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM).

Vizualizări: 568
9 Ianuarie 2018 — Implementarea Foii de parcurs și a strategiei de descentralizare este în pragul falimentului, iar salariile derizorii pustiesc primăriile. În pofida efortului enorm al funcționarilor din APL și a multiplelor realizări, comunitățile locale riscă să ajungă pe marginea prăpastiei!
Vizualizări: 555
6 Ianuarie 2018 — Autoritățile locale la limita răbdării: responsabilități enorme, beneficiază de cea mai mare încredere din partea cetățenilor, dar sunt umilite și discriminate total în domeniul salarizării!

Din cauza situației discriminatorii, catastrofale şi chiar de umilință față de funcționarii publici și persoanele cu funcții de demnitate publică din cadrul APL, CALM a expediat o Adresare preşedintelui Parlamentului RM, Andrian Candu, premierului Pavel Filip, tuturor liderilor partidelor şi fracţiunilor parlamentare.
Vizualizări: 620
17 Decembrie 2017 — Organizația pan-europeană PLATFORMA-Parteneriatul Vecinătatea de Est și Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) organizează luni, 18 decembrie, la Chişinău, Conferința Regională din cadrul Parteneriatului Estic. Conferința are loc în cadrul unui parteneriat strategic cu Comisia Europeană și al unui program specific de vecinătate estică pentru trei țări partenere estice: Georgia, Moldova și Ucraina.
Vizualizări: 544
15 Decembrie 2017 — Исполнительный комитет на сегодняшнем заседании одобрил законодательную инициативу Александра Тарнавского и Игоря Гусейнова по изменению закона о системе оплаты труда государственных служащих.

Авторы идеи предлагают, чтобы местные органы власти получили право устанавливать уровень должностного оклада для государственных служащих из органов местного публичного управления.
Vizualizări: 445
15 Decembrie 2017 — În perioada 13-14 decembrie, curent, la Chișinău s-a aflat o delegație a Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei (CALRCE). Scopul vizitei a fost de a monitoriza starea democrației locale din Republica Moldova, dar și evoluțiile în cazul primarului general Dorin Chirtoacă.
Vizualizări: 487
12 Decembrie 2017 — Din cauza unui cadrul legal total depășit și necorelat cu principiile consituționale ale autonomiei locale, autoritățile locale au ajuns să fie remunerate sub orice limită admisibilă. La majoritatea funcționarilor din APL, așa numitele salarii sunt chiar sub limita existenței.
Vizualizări: 365
12 Decembrie 2017 — În perioada 13-14 decembrie, curent, la Chișinău se va afla o delegație a Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei (CALRCE). Scopul vizitei este de a monitoriza starea democrației locale din Republica Moldova, dar și evoluțiile în cazul primarului general Dorin Chirtoacă.
Vizualizări: 406
11 Decembrie 2017 — Îngrijorați de starea democrației locale și descentralizării, de restanțele majore în raport cu angajamentele Republicii Moldova pe plan intern și extern, de acumularea noilor restanțe în implementarea documentelor de politici asumate de guvernare și a reformelor necesare în domeniul democrației locale și descentralizării, de schimbarea radicală de atitudine și deteriorare semnificativă a situației generale din APL, de blocajul creat în relația APC-APL/CALM, de lipsa de viziuni/propuneri pertinente din partea autorităților competente ale statului privind recuperarea restanțelor și implementarea angajamentelor în acest domeniu, în cadrul ședinței Biroului Executiv al CALM din 28.11.Statistica

  • 9658 comunicate de presă
  • 326 jurnalişti înscrişi
  • 129 instituţii/companii înscrise
  • 466 utilizatori înscrişi

Valid XHTML 1.0 StrictMarketing si publicitate