Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 914 comunicate de presă
  • 137 instituţii/companii înscrise
  • 329 jurnalişti înscrişi
  • 471 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 65
19 Octombrie 2021 — Încurajarea femeilor să acceadă în funcții de conducere și sporirea capacităților angajatelor din administrația publică locală – sunt doar două dintre obiectivele acordului de cooperare semnat de Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) și UN Women Moldova. Despre rolul femeii în guvernarea locală și promovarea egalității de gen în politicile și bugetele locale vorbim cu experții CALM Irina Luncașu, Octavii Ivanov, Catalina Scorțescu, Viorel Rusu; primarele de Sărata Veche, Fălești, Maria Galiț și de Cruzești, municipiul Chișinău, Violeta Crudu, dar și cu secretara Consiliului orășenesc Dondușeni Mariana Lupu.
Vizualizări: 67
19 Octombrie 2021 — Alexandra Piscunov este primară la primul mandat în satul Vadul lui Isac, Cahul. Despre localitatea situată în Lunca Prutului spune că este cel mai frumos loc de pe pământ, cu oameni gospodari, care păstrează cu sfințenie datina și portul popular, obiceiurile și tradițiile, fiind inspirați de priveliștile de poveste din Lunca Prutului, cu nuferi de basm, cu lebede grațioase, cu salcii plângătoare, cu papură elegantă și cu izvoare murmurânde.

Vizualizări: 130
15 Octombrie 2021 — Coşcalia este o localitate din raionul Căuşeni amplasată în Zona Bugeacului basarabean. Biserica din localitate a fost construită 1886.
Vizualizări: 238
11 Octombrie 2021 — Reprezentanți ai CALM au avut recent o întrevedere cu Președintele Republicii Moldova Maia Sandu și Președintele Republicii Federale Germania Frank – Walter Steinmeier. Dezbatem subiectele de pe agenda evenimentului cu președintele CALM, primarul de Selemet, Cimișlia, Tatiana Badan; directorul executiv al CALM Viorel Furdui; primarul de Dănceni Victoria Butuc – Guranda; primarul municipiului Edineț, vicepreședintele CALM, Constantin Cojocaru și primarul municipiului Comrat Serghei Anastasov.
Vizualizări: 233
8 Octombrie 2021 — Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) a organizat un atelier de instruire privind ajustarea strategiilor locale sensibile la gen, destinat celor 20 autorități publice locale (APL), selectate în cadrul proiectului susținut de Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor – UN Women: „Acordarea unui sprijin extins pentru consolidarea capacităților autorităților publice locale, inclusiv a femeilor primare, membre ale Rețelei femeilor CALM, finanțat de Suedia.

Ghidate de expertele și experții CALM, participantele la eveniment au aflat mai multe despre cum pot fi utilizate datele statistice existente la nivel național și regional, cum să colecteze aceste date la nivel local, astfel încât să fie reflectată realitatea comunității prin prisma dimensiunii egalității de gen.
Vizualizări: 268
23 Septembrie 2021 — Președintele Asociației Comunelor din România (ACoR), primarul comunei Vulcana-Băi, județul Dâmbovița, Emil Drăghici spune despre reuniunea primarilor de la Sibiu că a fost una de suflet. „Dacă scena politică este înfierbântată, sărăcită și rece, cred că noi, aleșii locali, am dovedit că avem o masă politică unită și nu una dezbinată.
Vizualizări: 240
23 Septembrie 2021 — Deputatul român Simona Bucura-Oprescu, președintele Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului în cadrul Camerei deputaților a Parlamentului României, a participat la Adunarea Generală a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova la Sibiu, denumit „Împreună în Uniunea Europeană”. Despre cooperarea dintre autoritățile locale din cele două state, importanța asociațiilor reprezentative ale APL și pașii pe care trebuie să-i întreprindem împreună pentru a ne regăsi în marea familie europeană este interviul cu deputatul Simona Bucura-Oprescu.
Vizualizări: 242
23 Septembrie 2021 — O inițiativă legislativă a trezit îngrijorarea primarilor deoarece, în cazul în care aceasta va deveni lege, va complica si chiar bloca activitatea autorităților locale, iar controlul asupra APL va deveni și mai excesiv. Autorii inițiativei își propun să permită consilierilor locali și asociațiilor obștești să conteste în instanță deciziile Consiliilor locale sau ale primarilor, considerând că astfel societatea civilă va deveni participant activ la procesul de luare a deciziilor.
Vizualizări: 283
21 Septembrie 2021 — 120 de primari din Republica Moldova și România s-au reunit la Sibiu (16-19 septembrie), în cadrul celei de-a IV-a ediții a Sesiunii Solemne a Adunării Generale a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova CALRRM. Din delegația Republicii Moldova au făcut parte 30 de primari și vicepreședintele Comisiei Administrație Publică, deputatul Petru Frunze.
Vizualizări: 285
19 Septembrie 2021 — La 10 septembrie a avut loc primul atelier de instruire din cadrul proiectului „Acordarea unui sprijin extins pentru consolidarea capacităților autorităților publice locale, inclusiv a femeilor primare, membre ale Rețelei femeilor CALM”, susținut de Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor – UN Women, finanțat de Suedia și implementat de Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM). La evenimentul cu genericul „Egalitatea de gen și liderismul feminin la nivel local” au participat circa 80 de primare din toate regiunile Republicii Moldova, experte și experți ai CALM, reprezentante ale UN Women.