Nume
Parola
Vizualizări: 137
1 Noiembrie 2017 — La data de 31 octombrie 2017, Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM), cu susţinerea Programului ONU „Femeile în politică" a organizat masa rotundă cu genericul „Consolidarea dialogului între Autoritățile Locale și Instituțiile Centrale ale Statului: mai multă comunicare, mai multă înțelegere, rezultate mai frumoase!”
Scopul evenimentului a fost consolidarea dialogului între autoritățile locale și cele centrale, schimbul de opinii pe marginea problemelor prioritare pentru autoritățile locale și metodele de soluționare ale acestora.
Vizualizări: 121
1 Noiembrie 2017 — O delegație a Asociației Autorităților Locale Letone, condusă de Președintele Gints Kaminskis, însoțit de vicepreședinții Andris Ravinsh și Gints Kukainis, dar și de Secretarul General Mudite Priede au efectuat, în perioada 29-31 octombrie, curent, o vizită de lucru în Republica Moldova. În cadrul vizitei, delegația letonă a avut întrevederi cu conducerea Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), cu primari, precum și cu ambasadorul Republicii Letonia în Republica Moldova.

Vizualizări: 114
1 Noiembrie 2017 — Alexandr Tarnavski, membru al delegației Republicii Moldova, vicepreședintele Adunării Populare din UTA Găgăuzia și Viorel Furdui, secretar al delegației și director executiv al CALM, au acordat în cadrul celei de-a 33-a sesiuni a Congresului Autorităților Locale şi Regionale al Consiliului Europei (CoE) de la Strasbourg un blitz interviu.
Membrii delegației noastre au menționat că printre subiectele abordate în cadrul acestei sesiuni sunt descentralizarea și autonomia locală, funcționarea limbilor minorităților etnice, respectarea principiilor democratice, a subsidiarității și autonomiei locale.
Vizualizări: 111
1 Noiembrie 2017 — Trei membri ai delegației Republicii Moldova la cea de-a 33 sesiune a Congresul Autorităților Locale și regionale a Consiliului Europei au participat, în studioul TV al Consiliului Europei la o dezbatere cu jurnalistul Gheorghe Bobeică. Este vorba despre Tatiana Badan, șeful delegației RM, dar și președintele CALM, Constantin Cojocaru, primar de Edineț și Gheorghe Răilean, primar de Cimișlia.
Vizualizări: 98
1 Noiembrie 2017 — La propunerea delegației Republicii Moldova, Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei de la Strasbourg, în semn de susținere morală i-au aplaudat în picioare pe Dorin Chirtoacă, Grigore Policisnchi, Serghei Filipov, Valentin Cimpoieș și alți colegi din Republica Moldova și din alte țări care au fost sau sunt nemotivat arestați, lipsiți de mandat sau supuși altor forme de intimidare!

Nivelul democrației locale din Republica Moldova ridică multe semne de întrebare la Consiliul Europei.
Vizualizări: 344
7 Septembrie 2017 — Din cauza salariului dezolant și mult sub așteptări, tinerii specialiștii nu se prea rețin în administrația publică, iar profesioniștii cu experiență și mai multe mandate în spate abia se descurcă de la o lună la alta. Este chintesența materialelor prezentate într-un nou număr al ziarului ”Vocea APL”.
Vizualizări: 349
19 Iulie 2017 — Congresul Autorităţilor Locale din Moldova, organizație care reprezintă majoritatea unităților administrativ-teritoriale din Republica Moldova și primari din majoritatea partidelor politice, propune un model și o viziune proprie privind reforma a administrației publice locale. În cadrul unor consultări ample în toate raioanele țării, organizate de CALM, edilii locali au menționat că modelele propuse de autoritățile centrale vor duce la moartea satului moldovenesc, iar o reformă veritabilă trebuie să se bazeze pe realizarea în primul rând a descentralizării administrative (financiare, patrimoniale, organizaționale) și cu elemente de optimizare teritorială precum: revizuirea raioanelor, promovarea amalgamării voluntare, dezvoltarea cooperării inter-municipale, dar și o descentralizare eficientă și promptă, pe care o tot așteaptă din 2006.
Vizualizări: 800
27 Martie 2017 — Dacă primarul de Basarabeasca, Valentin Cimpoeș, nu va fi eliberat, Congresul Autorităților Locale din Moldova ( CALM) își rezervă dreptul de a adjudeca drepturile membrilor săi în stradă, în cadrul unor proteste de amploare! Este opinia consolidată a edililor locali din țară, care s-au reunit în cadrul Şedinţei extraordinare lărgite a Consiliului de Administrare al Congresului Autorităţilor Locale din Moldova (CALM), organizaţie apolitică, care reprezentă interesele majorităţii APL din Republica Moldova.
Vizualizări: 862
5 Februarie 2017 — Un nou număr al ziarului dedicat APL și editat de Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) a văzut lumina tiparului. În paginile acestuia, regăsiți cele mai importante subiecte din ultima perioadă.
Vizualizări: 1523
29 Decembrie 2016 — A fost de sub tipar un nou număr al ziarului ”Vocea APL”, ediție care reflectă și de această dată preocupările reprezentanților APL din toată țara. Pe prima pagină, tradițional, poate fi regăsit editorialul ediției, care cuprinde o analiză consistentă a nivelului autonomiei locale, dar și a gradului de implementare a Strategiei de descentralizare.Statistica

  • 9549 comunicate de presă
  • 324 jurnalişti înscrişi
  • 129 instituţii/companii înscrise
  • 466 utilizatori înscrişi

Valid XHTML 1.0 StrictMarketing si publicitate