Nume
Parola
Vizualizări: 65
19 Iunie 2019 — Conacele boierești din Republica Moldova ar putea deveni adevărate atracții turistice, dacă s-ar găsi resurse financiare pentru a fi restaureze. O asemenea bijuterie arhitecturală se află în Zberoaia, Nisporeni, iar primarul Dinu Guțuțui încearcă de mai mulți ani să identifice soluții pentru a-l restaura.
Vizualizări: 55
19 Iunie 2019 — Proiectul comun CALM și Structure Projects Network din Austria, în parteneriat cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (ISGU) al MAI continuă să dea roade. La 18 iunie, curent, încă șapte autospeciale din Austria au ajuns în Republica Moldova, două dintre acestea au fost donate localităților Bobeica, Hâncești și Sărata Veche, Fălești.

Vizualizări: 75
18 Iunie 2019 — Vineri, 14 iunie, la Chișinău s-au întrunit specialiștii în percepere fiscală din majoritatea raioanelor Republicii Moldova pentru a crea, în cadrul Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), Rețeaua Profesională a acestei categorii de funcționari din administrația publică locală. La eveniment au participat experți ai CALM, reprezentanți ai Ministerului de Finanțe și ai Serviciului Fiscal de Stat.
Vizualizări: 67
17 Iunie 2019 — La 30 mai a fost creată Rețeaua Profesională a Specialiștilor pentru reglementarea proprietății funciare din cadrul CALM. În cadrul emisiunii „La Înălțime cu CALM" din 15-16 iunie (transmisă la posturile de radio Eco FM și Jurnal FM) ne-am propus să aflăm de ce este nevoie de o asemenea Rețea, care sunt obiectivele CALM, dar și care sunt așteptările acestei categorii de funcționari din cadrul APL.
Vizualizări: 72
15 Iunie 2019 — În perioada 11-12 iunie, CALM a participat la ședința Comitetului politic al Consiliului European al Regiunilor și Municipalităților (CEMR). Evenimentul ce s-a desfășurat la Constanța, România a reunit reprezentanți ai asociațiilor autorităților locale din Uniunea Europeană și din Europa de Est și a fost dedicat marcării a 30 de ani de la căderea cortinei de fier și schimbărilor ce s-au produs în aceste trei decenii.
Vizualizări: 75
15 Iunie 2019 — În cadrul reuniunii reprezentanților Consiliului European al Regiunilor și Municipalităților, reprezentanții CALM, alături de președintele Asociației Comunelor din România Emil Drăghici, au avut o întrevedere cu președintele Comitetului European al Regiunilor Karl-Heinz Lambertz. Participanții au făcut un schimb de opinii privind situația din Republica Moldova, Viorel Furdui menționând care sunt prioritățile CALM.
Vizualizări: 60
15 Iunie 2019 — 30 de propuneri de proiecte vor avea șansa să se realizeze datorită Programului Diaspora Acasă Reușește „DAR 1+3". Din componența Comitetului de evaluare și supraveghere a proiectelor în cadrul Programului Diaspora Acasă Reușește „DAR 1+3" fac parte reprezentanți ai Congresului Autorităților Locale din Moldova, ai Administrației Publice Centrale și parteneri de dezvoltare.
Vizualizări: 79
14 Iunie 2019 — Ionila Lozovan este primar al satului Pitușca, raionul Călărași. Cum a fost acest prim mandat pentru alesul local, care au fost dificultăţile cu care s-a confruntat, dar şi care ar fi soluţiile demonopolizării preţurilor la unele produse ne spune din interviul pentru calm.
Vizualizări: 127
12 Iunie 2019 — La 11 iunie, experții CALM Ludmila Malai și Alexandru Morcov au avut o întrevedere cu primari și specialiști pentru reglementarea proprietății funciare din cadrul APL. Motivul convocării ședinței a fost noile prevederi în proiectul hotărârii Guvernului pentru aprobarea regulamentului privind modul de corectare a erorilor comise în procesul atribuirii în proprietate a terenurilor.
Vizualizări: 111
12 Iunie 2019 — Congresul Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei (CALRCE) a aprobat Raportul privind „Democrația locală și regională în Republica Moldova". Documentul a fost prezentat în cadrul celei de-a 36 sesiuni a CALRCE, care s-a desfășurat la începutul lunii aprilie, la Strasbourg, Franța.Statistica

  • 10020 comunicate de presă
  • 328 jurnalişti înscrişi
  • 135 instituţii/companii înscrise
  • 470 utilizatori înscrişi

Valid XHTML 1.0 StrictMarketing si publicitate