Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 119 comunicate de presă
  • 135 instituţii/companii înscrise
  • 328 jurnalişti înscrişi
  • 471 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 274
4 Octombrie 2019 — La 2 octombrie 2019, la Istanbul, Turcia a avut loc ședința reprezentanților asociațiilor autorităților locale din Sud-Estul Europei, membre ale NALAS. CALM-ul a fost reprezentat de directorul executiv Viorel Furdui.
Vizualizări: 287
3 Octombrie 2019 — O delegație a reprezentanților Congresului Autorităților Locale din Moldova, ai Guvernului și Parlamentului Republicii Moldova a efectuat o vizită de lucru în Letonia, în perioada 23-27 septembrie. Vizita a avut loc în cadrul proiectului „Lucrând împreună pentru a oferi oportunități pentru autoritățile locale și regionale de promovare a dezvoltării în țările partenere ale UE", implementat de Asociația Autorităților Locale și Regionale din Letonia.

Vizualizări: 179
1 Octombrie 2019 — Victoria Ivancioglo, coordonatoare în cadrul proiectului PNUD Migrație și Dezvoltare Locală (MIDL) a vorbit în cadrul unui interviu despre parteneriatul cu autoritățile locale ce are ca obiectiv implicarea diasporei în dezvoltarea localităților de baștină.

Recent la CALM a avut loc o sesiune de instruire pentru reprezentanții APL privind integrarea migrației în dezvoltarea locală...
Vizualizări: 117
1 Octombrie 2019 — Având niște bugete austere, autoritățile locale încearcă să identifice alte modalități de dezvoltare a comunităților lor și avem multe exemple în acest sens, iar CALM este alături în realizarea acestui obiectiv . De câțiva ani, în mai multe localități sunt realizate proiecte cu implicarea băștinașilor care s-au stabilit cu traiul peste hotarele Republicii Moldova.
Vizualizări: 125
1 Octombrie 2019 — În perioada 24-27 septembrie, la invitația Asociației Autorităților Locale și Regionale din Letonia (LARG), o delegație a Congresului Autorităților Locale din Moldova, dar și reprezentanți ai Parlamentului și Guvernului de la Chișinău au întreprins o vizită de studiu în Letonia.
În prima zi a vizitei, președintele LARG, Gints Kaminski a avut o întrevedere cu reprezentanții delegației noastre fiind abordate subiecte ce vizează administrația locală din Letonia, dezvoltarea și principiile de bază ale LARG, dar și despre realitățile actuale în contextul reformei administrativ-teritoriale.
Vizualizări: 115
1 Octombrie 2019 — Pentru lucrările de întreținere a drumurilor publice se preconizează până la finele anului 2019 să fie utilizate mijloace financiare din Fondul Rutier în volum total de 322 milioane de lei, ceea ce reprezintă o creștere cu 114 milioane față de alocațiile prevăzute anterior. Declarația a fost făcută de Ministrul Economiei și Infrastructurii Vadim Brînzan în cadrul ședinței Guvernului din 25 septembrie.
Vizualizări: 106
1 Octombrie 2019 — Marți, 24 septembrie, în cadrul ședinței parlamentare a Comisiei Mediu și Dezvoltare Regională au avut loc audieri publice cu privire la implementarea Legii privind deșeurile. La eveniment au participat deputați, membri ai Comisiei, reprezentanți ai Guvernului, ai societății civile și ai CALM.
Vizualizări: 226
21 Septembrie 2019 — Joi, 19 septembrie, la sediul Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) a avut loc sesiunea de instruire pentru reprezentanții APL privind integrarea migrației în dezvoltarea locală. Evenimentul a fost dedicat localităților ce nu beneficiază de asistența Proiectului PNUD Migrație și Dezvoltare Locală (MiDL), dar manifestă interes de a integra migrația în dezvoltarea locală.
Vizualizări: 196
18 Septembrie 2019 — „13 consilii raionale au relații de colaborare și cooperare cu Consiliul județean Vaslui, ceea ce înseamnă aproape 6 milioane euro finanțări prin programe europene transfrontaliere sau din bugetul consiliului județean Vaslui." Declarația a fost făcută de vicepreședintele Consiliului județean Vaslui Vasile Mariciuc în cadrul reuniunii aleșilor locali din România și Republica Moldova ce a avut loc la 15 septembrie, la Vatra, Strășeni.
Vizualizări: 166
17 Septembrie 2019 — Duminică, 15 septembrie, la Complexul Cultural Vatra a avut loc reuniunea autorităților locale și centrale din Republica Moldova și România. Aleși locali de pe ambele maluri ale Prutului au făcut schimb de experiență, au vorbit despre barierele legislative ce nu permit fortificarea relațiilor APL din cele două state, impedimentele la aplicarea proiectelor comune cu finanțare românească sau europeană, nenumăratele proceduri birocratice la trecerea frontierei a loturilor de carte românească sau alte donații, necesitatea dezvoltării locale și a serviciilor, importanța proiectelor comune și stabilirea de noi parteneriate.