Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 11 237 comunicate de presă
  • 139 instituţii/companii înscrise
  • 329 jurnalişti înscrişi
  • 474 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 542
Chișinău, 12 Septembrie 2022 — Centrul CONTACT, cu suportul financiar al Suediei, anunță lansarea primei hărți interactive a ONG-urilor din Republica Moldova www.ngo.
Vizualizări: 498
Chisinau, 3 August 2022 — 25 de reprezentanți a întreprinderilor sociale, parteneri și centre regionale de suport în afaceri au continuat turul național al afacerilor sociale. De această dată, participanții au fost în vizită la Întreprinderea Socială de Inserție „Floare de Cireș” din Ialoveni și la Instituția Privată Helmut Wolf din Hîncești.

Vizualizări: 430
3 August 2022 — 20 de reprezentanți din cadrul celor patru ONG-uri selectate pentru a dezvolta Centre Regionale de Suport în Afaceri în susținerea întreprinderilor sociale au început programul de instruire. Instruirile sunt oferite în cadrul proiectului „Valorificăm potențialul ONG-urilor pentru promovarea și dezvoltarea antreprenoriatului social în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia, fiind implementat de către Fundația Est-Europeană în parteneriat cu Keystone Moldova și Centrul CONTACT.
Vizualizări: 605
Chișinău, 21 Iulie 2022 — Începând cu 1 februarie 2020, după 2,5 ani de implementare, proiectul EUnlocking se apropie de final. Joi, 21 iulie 2022, toți partenerii de implementare s-au întâlnit la Chișinău și virtual, pentru a participa la Conferința de încheiere, care prezintă întregul parcurs al proiectului.
Vizualizări: 1020
11 Iulie 2022 — Centrul CONTACT, în colaborare cu Suedia, invită reprezentanții organizațiilor societății civile la conferința națională „Transformarea Digitală a Societății Civile în Republica Moldova”

Scopul evenimentului este de a discutata necesitățile de digitalizare a sectorului asociativ, precum și accelerarea procesului de transformare digitală a organizațiilor societății civile din țară. La fel, evenimentul își propune să fixeze un punct de pornire a digitalizării sectorului asociativ și cererea unui mediu digital integrator cu soluții practice și inovatoare.
Vizualizări: 695
Chisinau, 5 Iulie 2022 — În Republica Moldova sunt întreprinderi și afaceri sociale, care pot fi exemplu pentru viitorii antreprenori și organizațiile societății civile, care vor să contribuie la dezvoltarea economică incluzivă și durabilă. În acest sens, Centrul CONTACT, în parteneriat Fundația Est-Europeană și Asociația Businessului European a dat startul turului național al întreprinderilor sociale.
Vizualizări: 1698
23 Octombrie 2020 — Avem nevoie de oameni activi, care să fie capabili să dezvolte comunitatea – cu acest deziderat a pornit în comunități Centrul Contact, fiind ferm convins că liderii de comunități sunt cei care pot aduce cu adevărat schimbarea. Astfel, 60 activiști au fost selectați și instruiți în cadrul Proiectului „Academia Liderului Comunitar”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer, prin intermediul Programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”.
Vizualizări: 1508
23 Octombrie 2020 — Centrul CONTACT, în parteneriat cu Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women), anunță desemnarea suplimentară a 10 inițiative locale câștigatoare ca urmare a concursului lansat în cadrul Programului de capacitare a consilierelor la primul mandat. Astfel, în total 27 de inițiative locale, înaintate de consilierele la primul mandat, vor primi asistență financiară și mentorat în implementarea lor comunitară.
Vizualizări: 1555
21 Octombrie 2020 — Academia Liderului Comunitar a anunțat cei 20 de câștigători ai concursului de activități practice în care finaliștii/finalistele au fost instruiți în mai multe domenii, iar acum urmează să implementeze cunoștințele și abilitățile acumulate în propriile proiecte comunitare. Trei lidere finaliste ale proiectului ne vor povesti despre inițiativele lor pentru localitate și cum acestea urmează să fie puse în practică.
Vizualizări: 1565
15 Octombrie 2020 — Centrul CONTACT, în parteneriat cu Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women), anunță desemnarea a 17 inițiativelor locale câștigatoare ca urmare a concursului lansat în cadrul Programului de capacitare a consilierelor la primul mandat.
Mai multe orașe, comune și sate vor avea parte de staţii de așteptare a transportului public renovate, infrastructura dezvoltată, accesibilitate în cadrul instituțiilor publice, access îmbunătățit la serviciile acordate în Instituţile medico-sanitare publice, scoli mai sigure în context Covid19, zone de odihnă inclusive, parcări pentru biciclete, comune cu un sisteme de salubrizare asigurate.