Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 416 comunicate de presă
  • 135 instituţii/companii înscrise
  • 328 jurnalişti înscrişi
  • 471 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 68
18 Septembrie 2020 — La 15 septembrie, în cadrul unei întruniri online, Comitetul de guvernanță al Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei a adoptat un raport privind dezvoltarea interacțiunilor urban-rurale. În documentul întocmit de coraportorii Wilma Delissen Van Tongerlo (Olanda) și Matija Kovac (Serbia) se atestă faptul că discrepanța crescândă între zonele urbane și cele rurale reprezintă o provocare majoră pentru autoritățile locale și regionale în ceea ce privește dezvoltarea și resursele financiare.
Vizualizări: 66
18 Septembrie 2020 — În 1991, atunci când abia se crea statul independent Republica Moldova, Tatiana Badan era tânăr funcționar public în administrația publică locală din Selemet, Cimișlia. Astăzi, Tatiana Badan este primar la al cincilea mandat , câștigând toate scrutinele electorale cu peste 90% din voturi.

Vizualizări: 58
17 Septembrie 2020 — Peste 140 de primari și experți municipali, reprezentanți ai asociațiilor autorităților publice locale din Europa de Sud-Est, membre NALAS au participat la 16 septembrie, la conferința on-line „Autoritățile Locale din Europa de Sud-Est în perioada de recuperare socio-economică post COVID-19”.
Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) a fost reprezentat de președintele Tatiana Badan, primar de Selemet, Cimișlia; Nicolae Dandiș, primarul municipiului Cahul; Alexandru Bujoreanu, primarul orașului Leova; Ion Dolganiuc, primarul de Colibași, Cahul; Violeta Crudu, primar de Cruzești, municipiul Chișinău, primarul de Puțintei, Orhei Elena Iațco și experții CALM Alexandru Morcov, Irina Luncașu, Ludmila Malai și Ana Moraru.
Vizualizări: 71
17 Septembrie 2020 — Festivaluri cu bucate și cântece, hore organizate în centrul satului, masterclass-uri de gătit, șezători de țesut, ședințe ale asociațiilor de băștinași, lansări de proiecte, în aplauzele oamenilor din sat dar și celor reveniți de peste hotare.Toate acestea, prezente de cinci ani în satele Moldovei pe parcursului lunii august, riscau să fie amânate pe termen nedeterminat.
Vizualizări: 109
15 Septembrie 2020 — La 27 august 1991 Republica Moldova a ales să se desprindă de URSS și să meargă pe propria cale. Nici în tânărul stat nu se dorește descentralizarea puterii, fiind preluat modelul de guvernare asemănător celui din fostul imperiu, totul se decide la centru.
Vizualizări: 90
15 Septembrie 2020 — La 27 august Republica Moldova a sărbătorit 29 de ani de independență, perioadă în care a tot oscilat între est și vest. Așteptările cetățenilor erau mari, la distanță de trei decenii, la fel de mare este și dezamăgirea acestora.
Vizualizări: 100
15 Septembrie 2020 — În 1991, când Republica Moldova abia își proclamase independența, Gheorghe Răileanu a deținut funcția de președinte al raionului Cimișlia. În 1992 a fost participant al războiului de pe Nistru în calitate de voluntar.
Vizualizări: 187
25 August 2020 — La 19 august a avut loc Cursul de instruire în cadrul căruia femeile primar de la primul mandat au avut posibilitatea să însușească mai multe despre sistemul și procesul bugetar asociat bugetelor locale în Republica Moldova și bugetarea sensibilă la gen.

Evenimentul este parte a ciclului de instruiri pentru femeile primar la primul mandat în vederea exercitării efective a funcțiilor lor în cadrul administrației publice locale și a integrării dimensiunii de gen la nivel local, organizat de Congresul Autorităților Locale din Moldova și Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitate de Gen și Abilitarea Femeilor – UN Women, finanțată de Suedia.
Vizualizări: 158
25 August 2020 — La 20 august a avut loc ultima sesiune din ciclul de instruiri pentru femeile primar de la primul mandat. Subiectul studiat de alesele locale a fost privind caracteristica sistemul de administrare publică locală: roluri, competențe și responsabilități.
Vizualizări: 265
19 August 2020 — Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) și Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitate de Gen și Abilitarea Femeilor – UN Women, finanțată de Suedia, organizează în luna august cursuri de instruiri pentru femeile primar la primul mandat, în vederea exercitării efective a funcțiilor lor în cadrul administrației publice locale și a integrării dimensiunii de gen la nivel local. În cadrul evenimentului din18 august au fost abordate două teme: „Arta comunicării și promovarea – calea sigură spre succesul unei lidere" și „Utilizarea instrumentelor de comunicare în activitatea APL, inclusiv în perioada distanțării fizice.