Nume
Parola
Vizualizări: 28
24 Aprilie 2019 — Concurs de selectare a comunităților pentru Programul Comunitatea Mea

I. Informații Generale
Programul Comunitatea Mea, finanțat de USAID și implementat de IREX Moldova, anunță runda a doua de selectare a comunităților din Republica Moldova care vor deveni partenere ale programului în 2019.
Vizualizări: 58
24 Aprilie 2019 — 22 EUR per capita reprezintă veniturile proprii pe durata unui an ale autorităților publice locale din Moldova

În calitatea noastră de cetățeni ai Republicii Moldova, fiecare dintre noi suntem în același timp și rezidenții uneia dintre localitățile din țară. Calitatea vieții din localitatea în care avem reședința este, poate, unul dintre factorii care ne preocupă cel mai mult, iar autoritățile publice locale sunt cele de la care, de fapt, așteptăm să ne ofere servicii publice de care noi toți avem nevoie.

Vizualizări: 52
24 Aprilie 2019 — Pe Elena Hreașca, primarul de Năvîrneț, Fălești am întâlnit-o la seminarul organizat de CALM pentru responsabilii de scriere de proiecte și atragere de fonduri. Este la primul mandat, iar greutățile nu au învins-o, dimpotrivă, își dorește să continue schimbările în comunitatea pe care o reprezintă.
Vizualizări: 56
24 Aprilie 2019 — Invitatul emisiunii „Persona” a fost Viorel Furdui, doctor în drept, director executiv al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM). Raportul cu recomandări privind „Democrația locală și Regională în Republica Moldova” elaborat de către Congresul Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei, problemele cu care se confruntă autoritățile locale, de ce UTA Găgăuzia ar putea fi un exemplu pentru celelalte zone ale Republicii Moldova la capitolul descentralizare, în ce condiții ar putea fi realizată o reformă a administrației publice locale, sunt unele dintre subiectele abordate în cadrul emisiunii de la postul TV din sudul Republicii Moldova.
Vizualizări: 129
21 Aprilie 2019 — Două subiecte am analizat în cadrul ediției din 13 aprilie, a emisiunii „La Înălțime cu CALM". Ambele evenimente s-au desfășurat în Franța, la începutul lunii aprilie și ambele vizează activitatea autorităților locale din Republica Moldova.
Vizualizări: 110
20 Aprilie 2019 — Marți, 16 aprilie, Alexandru Osadci, coordonator de programe CALM și Viorel Rusu, coordonator al serviciului juridic CALM au avut o întrevedere cu experți juridici, în frunte cu Anke Freibert, reprezentanți ai proiectului finanțat de Uniunea Europeană „Suport pentru procesul de Reformă a administrației publice".

Obiectivul proiectului este de a susține Republica Moldova în implementarea reformei administrației publice de la nivel central, dar și de la nivel local.
Vizualizări: 83
20 Aprilie 2019 — Miercuri, 17 aprilie, la sediul Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) a avut loc o întrunire a primarilor și a inginerilor cadastrali, membri ai Departamentului de management și administrare a patrimoniului public din cadrul CALM.

Delimitarea proprietății publice în urma adoptării Legii 29 și a Hotărârii de Guvern prin care a fost aprobat Regulamentul cu privire la delimitarea proprietății publice au constituit subiectele-cheie abordate în cadrul ședinței.
Vizualizări: 95
19 Aprilie 2019 — Secretarii Consiliilor locale din majoritatea raioanelor Republicii Moldova s-au întrunit vineri, 19 aprilie, la Chișinău, pentru a participa la conferința de constituire a Rețelei Secretarilor Consiliilor locale din cadrul Congresului Autorităților Locale din Moldova (RS CALM). Secretarul General adjunct al Guvernului Adrian Ermurachi, directorul executiv al CALM Viorel Furdui, experții CALM Nadejda Darie, Cătălina Scorțescu, Octav Ivanov și Alexandru Palii au fost printre participanții la eveniment.
Vizualizări: 94
18 Aprilie 2019 — La 16 aprilie a avut loc conferința națională dedicată finisării celor zece ani de implementare a proiectului elvețian „Apă și Sanitație în Moldova" (ApaSan). La eveniment au participat parteneri de dezvoltare, reprezentanți ai proiectului, ai autorităților publice centrale și locale.
Vizualizări: 77
18 Aprilie 2019 — Conform sarcinilor statutare, reieșind din adresările parvenite de la membrii CALM, dar și din capacitatea de expertiză în domeniul administrației publice locale (APL), Congresul Autorităţilor Locale din Moldova (CALM) monitorizează acţiunile organelor de justiţie, de urmărire penală şi procuraturii în privinţa aleşilor locali. Pe parcursul activității, CALM a depistat un şir de devieri care periclitează încrederea în acţiunile obiective şi imparţiale ale organelor de urmărire penală și procuraturii.Statistica

  • 9946 comunicate de presă
  • 328 jurnalişti înscrişi
  • 134 instituţii/companii înscrise
  • 470 utilizatori înscrişi

Valid XHTML 1.0 StrictMarketing si publicitate