Nume
Parola
Vizualizări: 50
24 Iunie 2019 — Peste 700 de aleși locali au venit vineri, 21 iunie, la întrevederea cu premierul Maia Sandu. Evenimentul a fost organizat de Congresul Autorităților Locale din Moldova și Cancelaria de Stat.
Vizualizări: 48
24 Iunie 2019 — Noile inițiative legislative ce vizează activitatea administrației publice locale au fost făcute publice de Sergiu Litvinenco, președintele Comisiei Juridice, Numiri și Imunități a Parlamentului la întrevederea aleșilor locali cu premierul Maia Sandu și alți reprezentanți ai puterii centrale.

Sergiu Litvinenco a amintit că deja a fost adoptată hotărârea Parlamentului cu privire la stabilirea datei alegerilor locale generale.

Vizualizări: 50
24 Iunie 2019 — Prezent la întrevederea celor peste 700 de aleși locali cu Guvernul Maia Sandu, deputatul Igor Munteanu a afirmat că Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) reprezintă o perlă printre asociațiile existente în RM. Igor Munteanu a declarat că Guvernul ia în considerație importanța dialogului instituționalizat cu CALM și trebuie să salutăm o cât mai bună consolidare a acestei asociații, care să reprezinte toate vocile autorităților locale.
Vizualizări: 55
24 Iunie 2019 — Președintele CALM Tatiana Badan a afirmat la reuniunea celor peste 700 de aleși locali cu Guvernul condus de Maia Sandu că prezența numeroasă a primarilor este o dovadă a faptului că în inimile majorității reprezentanților APL a renăscut speranța și există așteptări foarte mari privind schimbarea lucrurilor în bine.

„Problemele actuale ale APL au fost întotdeauna abordate de CALM și sunt descrise cu lux de amănunte în diferite documente și rapoarte, inclusiv în ultima rezoluție a Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei din 4 aprilie 2019.
Vizualizări: 76
21 Iunie 2019 — Joi, 20 iunie, a avut loc lansarea oficială a Serviciului Intercomunitar de Pompieri Voluntari Colibași-Brînza-Vadul lui Isac. Autospeciala a fost donată de către Austria, iar cu ajutorul partenerilor a fost construit garajul, dar și sediul SIPV.
Vizualizări: 97
19 Iunie 2019 — Conacele boierești din Republica Moldova ar putea deveni adevărate atracții turistice, dacă s-ar găsi resurse financiare pentru a fi restaureze. O asemenea bijuterie arhitecturală se află în Zberoaia, Nisporeni, iar primarul Dinu Guțuțui încearcă de mai mulți ani să identifice soluții pentru a-l restaura.
Vizualizări: 85
19 Iunie 2019 — Proiectul comun CALM și Structure Projects Network din Austria, în parteneriat cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (ISGU) al MAI continuă să dea roade. La 18 iunie, curent, încă șapte autospeciale din Austria au ajuns în Republica Moldova, două dintre acestea au fost donate localităților Bobeica, Hâncești și Sărata Veche, Fălești.
Vizualizări: 96
18 Iunie 2019 — Vineri, 14 iunie, la Chișinău s-au întrunit specialiștii în percepere fiscală din majoritatea raioanelor Republicii Moldova pentru a crea, în cadrul Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), Rețeaua Profesională a acestei categorii de funcționari din administrația publică locală. La eveniment au participat experți ai CALM, reprezentanți ai Ministerului de Finanțe și ai Serviciului Fiscal de Stat.
Vizualizări: 93
17 Iunie 2019 — La 30 mai a fost creată Rețeaua Profesională a Specialiștilor pentru reglementarea proprietății funciare din cadrul CALM. În cadrul emisiunii „La Înălțime cu CALM" din 15-16 iunie (transmisă la posturile de radio Eco FM și Jurnal FM) ne-am propus să aflăm de ce este nevoie de o asemenea Rețea, care sunt obiectivele CALM, dar și care sunt așteptările acestei categorii de funcționari din cadrul APL.
Vizualizări: 96
15 Iunie 2019 — În perioada 11-12 iunie, CALM a participat la ședința Comitetului politic al Consiliului European al Regiunilor și Municipalităților (CEMR). Evenimentul ce s-a desfășurat la Constanța, România a reunit reprezentanți ai asociațiilor autorităților locale din Uniunea Europeană și din Europa de Est și a fost dedicat marcării a 30 de ani de la căderea cortinei de fier și schimbărilor ce s-au produs în aceste trei decenii.Statistica

  • 10027 comunicate de presă
  • 328 jurnalişti înscrişi
  • 135 instituţii/companii înscrise
  • 470 utilizatori înscrişi

Valid XHTML 1.0 StrictMarketing si publicitate