Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 218 comunicate de presă
  • 135 instituţii/companii înscrise
  • 328 jurnalişti înscrişi
  • 471 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 138
21 Februarie 2020 — Un grup de primari din Republica Moldova a participat la cea de-a XXIII-a sesiune a Adunării Generale a Asociației Comunelor din România (A.Co.
Vizualizări: 324
11 Februarie 2020 — Legislația în domeniul integrității în raport cu APL nu este corelată cu principiile constituționale și legale de organizare a APL, este aplicată abuziv, încalcă drepturile omului și îi determină pe angajați din domeniul APL să divorțeze sau să părăsească sistemul!

Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) a expediat o Adresare instituțiilor abilitate ale statului privind impactul legislației din domeniul integrității asupra statutului aleșilor și angajaților locali.

Vizualizări: 290
11 Februarie 2020 — Valeriu Bandalac este primarul satului Limbenii Vechi, Glodeni. Spune că deși amplasarea geografică a localității permite consătenilor să-și găsească un loc de muncă la Bălți sau Fălești, oricum foarte multe familii sunt incomplete.
Vizualizări: 272
11 Februarie 2020 — Denumirea localității provine de la îmbinarea de cuvinte „cu bani". Pe vremuri cei care doreau să treacă râul Prut spre Iași, Botoșani sau Suceava, ocolind vama, coborau la pescari, plăteau niscaiva bani și se porneau pe malul opus.
Vizualizări: 171
11 Februarie 2020 — Ilie Calistru este primar la al doilea mandat în satul Ciuciulea, raionul Glodeni. Este recunoscător oamenilor din comunitatea sa pentru că participă la realizarea tuturor proiectelor din localitate.
Vizualizări: 145
11 Februarie 2020 — În cadrul emisiunii „La Înălțime cu CALM" aflăm care au fost propunerile Congresului Autorităților Locale din Moldova în cadrul ședințelor organizate de Consiliul Comunelor și Regiunilor din Europa CEMR, ce inițiative au lansat CALM și Patronatele, dar și care sunt preocupările unor aleși locali din raionul Telenești. Protagoniștii acestei ediții sunt directorul executiv al CALM Viorel Furdui, expertul CALM Viorel Girbu și aleșii locali din Telenești: Sirbu Vasile Primar - comuna Căzănești; Maria Mihalcenco - comuna Pistruieni și Veaceslav Tcaciuc - comuna Brânzenii Noi.
Vizualizări: 92
11 Februarie 2020 — În perioada 5-8 februarie 2020, 18 primari de orașe din Republica Moldova au întreprins o vizită în orașul Gura Humorului, România, unde s-a desfășurat Consiliului Director al Asociației Orașelor din România (AOR). Alături de cei 45 de primari de orașe din România, la eveniment au participat Vetuța Stănescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației din România; Gheorghe Friptu, director în cadrul Ministerului Fondurilor Europene România și Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava.
Vizualizări: 91
11 Februarie 2020 — La invitația Asociației Orașelor din România (AOR), 18 primari de orașe din Republica Moldova, membri ai CALM, au participat în perioada 5-8 februarie 2020 la lucrările Consiliului Director al AOR. Evenimentul a avut loc în orașul Gura Humorului, România.
Vizualizări: 640
24 Decembrie 2019 — CALM a abordat la Bruxelles, dar și la Vilnius problemele și prioritățile autorităților locale și regionale din cadrul Parteneriatului Estic! CALM a venit cu propuneri concrete care ar eficientiza activitatea Parteneriatului Estic, prin prisma APL din Republica Moldova.
Vizualizări: 582
24 Decembrie 2019 — Migrația devine un fenomen ce afectează tot mai mult satele și orașele Republicii Moldova. Primarii spun că în sate rămân oameni bătrâni, neputincioși și copiii.