Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 190 comunicate de presă
  • 135 instituţii/companii înscrise
  • 328 jurnalişti înscrişi
  • 471 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 538
24 Decembrie 2019 — CALM a abordat la Bruxelles, dar și la Vilnius problemele și prioritățile autorităților locale și regionale din cadrul Parteneriatului Estic! CALM a venit cu propuneri concrete care ar eficientiza activitatea Parteneriatului Estic, prin prisma APL din Republica Moldova.
Vizualizări: 502
24 Decembrie 2019 — Migrația devine un fenomen ce afectează tot mai mult satele și orașele Republicii Moldova. Primarii spun că în sate rămân oameni bătrâni, neputincioși și copiii.

Vizualizări: 444
24 Decembrie 2019 — În perioada 12-13 decembrie, la Belgrad, Serbia, experții Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) Alexandru Morcov și Ludmila Malai au participat în cadrul ședințelor tematice a grupului de experți în domeniul apei și sanitației a Rețelei Asociațiilor Autorităților Locale din Sud-Estul Europei (NALAS). Este un eveniment important pentru CALM, Republica Moldova și celelalte țări din regiune deoarece au fost identificate obiectivele pentru perioada următoare pe care NALAS ar putea să le promoveze prin intermediul instrumentelor pe care le deține și să intervină în procesul de îmbunătățire a situației din domeniul apei și sanitației în țările-membre.
Vizualizări: 288
24 Decembrie 2019 — Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) în parteneriat cu Proiectului PNUD Migrație și Dezvoltare Locală (MiDL) și Primăria mun. Strășeni au organizat pentru mai mulți aleși locali o vizită de studiu în municipiul Strășeni cu genericul „Integrarea migrației în dezvoltarea locală.
Vizualizări: 414
2 Decembrie 2019 — În cadrul Forumului liderilor locali UE- Parteneriatul Estic ce a avut loc recent, la Vilnius, Lituania, primarul comunei Cărpineni, Hâncești a prezentat experiența Republicii Moldova în domeniul dezvoltării economice locale, prin prisma proiectului „Primarii pentru Creștere Economică” și a instrumentelor care au fost oferite APL odată cu aderarea la această inițiativă. „De fapt, grație acestui proiect, pentru prima dată am făcut o analiză profundă a problemelor din domeniul economiei locale și am stabilit care sunt toate neajunsurile pe această dimensiune.
Vizualizări: 321
2 Decembrie 2019 — La 20 noiembrie a avut loc un workshop de finalizare a proiectului „Hărți lineare pentru dezvoltarea infrastructurii de date spațiale în Republica Moldova". Congresul Autorităților Locale din Moldova a fost reprezentat de expertul Alexandru Morcov.
Vizualizări: 315
2 Decembrie 2019 — Vadim Lelic a câștigat cel de-al patrulea mandat de primar al orașului Telenești. APL din Telenești are relații economice și culturale cu autorități și organizații din Israel, Franța, Polonia, România.
Vizualizări: 310
2 Decembrie 2019 — Valeriu Gutu este de aproape două decenii primar în comuna Cioresti, Nisporeni. Consideră că cheia succesului constă în foarte multă muncă, conlucrarea cu cetățenii și credința că vei reuși să realizezi ceea ce îți propui.
Vizualizări: 225
2 Decembrie 2019 — În cadrul emisiunii „La Înălțime cu CALM" din 30 noiembrie și 1 decembrie abordăm mai multe subiecte din domeniul APL cu directorul executiv al CALM Viorel Furdui, experții CALM Irina Luncashu, Alexandru Morcov, Viorel Rusu și primarul de Ciorești, Nisporeni Valeriu Gutu. Iată câteva dintre acestea: progresele și problemele care există în cadrul țărilor Parteneriatului Estic prin prisma dimensiunii locale și regionale; concluziile raportorilor misiunii de post-monitorizare a Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei (CALRCE) care s-au aflat la Chișinău; deciziile adoptate de Guvern în ședința din 27 noiembrie ce vor crește capacitățile financiare ale autorităților publice locale.
Vizualizări: 181
2 Decembrie 2019 — La alegerile din 20 octombrie Renato Usatîi a fost reales în funcția de primar al municipiului Bălți din primul tur, cu votul a 61,93% din alegători. Alcătuit din trei localități, municipiul Bălți are 127,2 mii de locuitori.