Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 355 comunicate de presă
  • 135 instituţii/companii înscrise
  • 328 jurnalişti înscrişi
  • 471 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 42
10 Iulie 2020 — Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) și Programul Comunitatea Mea, finanțat de USAID, în parteneriat cu Cancelaria de Stat și deputați în Parlamentul Republicii Moldova au organizat marți, 7 iulie, pentru primari, consilieri și alți reprezentanți ai APL seminarul online cu genericul: „Dreptul APL de a organiza și desfășura ședințele online: aspecte legale, procedurale și practice”.

Deputatul Veronica Roșca – unul dintre autorii inițiativei de modificare a legislației privind organizarea și desfășurarea ședințelor online, directorul executiv al CALM Viorel Furdui, directorul Programului Comunitatea Mea Daniel Șerban, secretarul adjunct al Guvernului Adrian Ermurachi, deputatul Petru Frunze au vorbit despre importanța acestei inițiative, dar și despre necesitatea consolidării eforturilor pentru identificarea celor mai bune soluții în acest proces.
Vizualizări: 68
Online, 9 Iulie 2020 — LONG READ: Programul USAID Comunitatea Mea și Agenția de Guvernare Electronică (AGE) au organizat în perioada 8 și 9 iulie 2020 pentru 100 primari și funcționari APL din comunitățile partenere ale programului, atelierul online cu tema: ”Utilizarea platformelor digitale în primării”. În cadrul evenimentului, specialiștii Programului Comunitatea Mea și experții Agenției de Guvernare Electronică au prezentat instrumentele online Msign, MPay și MConnect, precum și au discutat despre modalitatea de administrare a paginilor Facebook ale primăriilor, a site-urilor web prin intermediul platformei WordPress, precum și prezentat cele mai utile aplicații ale Google Drive pentru partajarea fișierelor și lucrul în echipa, la distanță, a angajaților primăriei.

Vizualizări: 104
6 Iulie 2020 — În contextul în care autoritățile locale au resurse financiare și umane limitate, CALM și Programul Comunitatea Mea și-au propus să evalueze cât costă atribuțiile autorităților publice locale. Alte teme de interes pentru comunitățile locale sunt privind implementarea în Republica Moldova a proiectului de înregistrare și evaluare funciară, dar și soarta cotelor valorice și dreptul de proprietate asupra bunurilor imobile.
Vizualizări: 222
29 Iunie 2020 — De la declanșarea pandemiei de COVID-19 în Republica Moldova, punându-și în pericol sănătatea lor și a celor dragi, autoritățile locale întreprind mai multe măsuri pentru a-i proteja pe cetățeni și, în același timp, pentru a le oferi serviciile necesare. Din păcate, în Republica Moldova este minimizat aportul primarilor și funcționarilor din APL în lupta cu COVID-19.
Vizualizări: 197
29 Iunie 2020 — Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) și Departamentul Cadastru al Agenției Servicii Publice, în calitate de entitate responsabilă de implementarea Proiectului de Înregistrare și evaluarea funciară, au organizat la 25 iunie pentru primarii și specialiștii în domeniul reglementării proprietății funciare din raionul Edineț seminarul online cu tema: „Activități de bază în cadrul executării lucrărilor cadastrale în raionul Edineț". În cadrul evenimentului, specialiștii din cadrul Agenției Servicii Publice, Agenției Proprietății Publice și ai companiei câștigătoare pentru executarea lucrărilor cadastrale în raionul Edineț au prezentat informații despre proiect, graficul de executare a lucrărilor cadastrale și atribuțiile autorităților publice locale în acest proces.
Vizualizări: 232
26 Iunie 2020 — Programul Comunitatea Mea, finanțat de USAID și implementat de IREX Moldova, anunță runda trei de selectare a comunităților din Republica Moldova care vor deveni partenere ale programului în 2020. Scopul programului este de a consolida capacitățile autorităților publice locale pentru a asigura o guvernare eficientă, transparentă și responsabilă față de cetățeni.
Vizualizări: 186
Chișinău, 25 Iunie 2020 — Programul Comunitatea Mea, finanțat de USAID și implementat de IREX Moldova, anunță runda trei de selectare a comunităților din Republica Moldova care vor deveni partenere ale programului în 2020. Scopul programului este de a consolida capacitățile autorităților publice locale pentru a asigura o guvernare eficientă, transparentă și responsabilă față de cetățeni.
Vizualizări: 232
24 Iunie 2020 — Mobilizând cetățenii din comunitățile lor să respecte distanța socială, să rămână izolați timp de două săptămâni în cazul în care au revenit de peste hotare sau au avut contact cu o persoană infectată, aleșii locali, alături de medici, sunt în prima linie în această luptă cu COVID-19. Mai mult decât atât, în majoritatea cazurilor când se înregistrează decese provocate de coronavirus, preotul și primarul din comunitate sunt cei care participă la înmormântarea acestora.
Vizualizări: 161
23 Iunie 2020 — Peste o sută de primari și specialiști în domeniul proprietății funciare au participat la 19 iunie curent la seminarul de instruire privind corectarea erorilor comise în procesul de atribuire în proprietate a terenurilor. În cadrul evenimentului au fost abordate subiecte privind organizarea și desfășurarea procesului de corectare a erorilor în planurile cadastrale, aspecte juridice, efectuarea modificărilor în Registrul bunurilor imobile, administrarea terenurilor, responsabilitatea APL în diverse procese care vizează buna gestionare a acestora.
Vizualizări: 174
23 Iunie 2020 — Rolul funcționarilor publici în dezvoltarea statului, indiferent dacă activitatea acestora se desfășoară într-o localitate mică sau mare, este crucial. De un deceniu, Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) militează pentru ca Dvs să aveți condiții mai bune de activitate, iar eforturile pe care le faceți pentru binele nostru comun și al copiilor noștri să fie recunoscut atât de către autoritățile statului, cât și de către populație.