Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 247 comunicate de presă
  • 135 instituţii/companii înscrise
  • 328 jurnalişti înscrişi
  • 471 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 61
1 Aprilie 2020 — La data de 27 martie a avut loc webinarul pentru autoritățile publice locale cu tematica: „Cum acționăm corect în perioada pandemiei".

Evenimentul a fost organizat de PNUD Moldova, cu suportul informațional al World Health Organization în Moldova și Congresul Autorităților Locale din Moldova.
Vizualizări: 66
1 Aprilie 2020 — În raionul Ștefan Vodă peste 30 de persoane au fost testate pozitiv cu coronavirus, doar în oraș fiind confirmate 11 cazuri. Deși mai multe persoane au revenit de peste hotare, deocamdată în Ștefan Vodă există o singură sursă de infecție cauzată în urma pelerinajului unui grup de enoriași la o mănăstire din Ucraina.

Vizualizări: 54
1 Aprilie 2020 — Spitalul raional din Nisporeni a fost selectat de către Ministerul Sănătății pentru a primi pacienții care vor avea COVID-19 sau care vor fi suspecți de infectare. Acest lucru se va întâmpla în cazul în care în Republica Moldova va crește numărul persoanelor infectate.
Vizualizări: 123
30 Martie 2020 — Elena Bodnarenco a fost primar al orașului Soroca în perioada 2011-2015 și deputat în Parlamentul Republicii. Chiar și atunci când a devenit ales al poporului, Elena Bodnarenco a rămas alături de autoritățile locale și a făcut eforturi pentru ca acestea să aibă mai multe pârghii și mai multe resurse pentru a dezvolta localitățile pe care le reprezintă.
Vizualizări: 94
30 Martie 2020 — Acum zece ani, în Republica Moldova, sute de primari cu viziuni diferite și din diferite partide s-au unit și au decis să creeze o organizație neafiliată politic, care să le reprezinte cu adevărat interesele generale și care să se focuseze cu adevărat pe problemele concrete ale autorităților locale, descentralizare și autonomie locală.
În cadrul emisiunii „La Înălțime cu CALM" aflăm cum s-a întâmplat acest lucru, ce s-a reușit în acest deceniu, dar și cum fac față autoritățile locale provocărilor pe care le au în încercarea de a limita răspândirii virusului care amenință întreaga omenire.
Vizualizări: 183
27 Martie 2020 — În legătură cu elaborarea proiectului de Lege cu privire la modificarea unor acte normative ce vizează politica fiscală și vamală pentru anul 2021 și care prevede, între altele, stabilirea plafoanelor maximale la taxele locale; excluderea mai multor taxe locale; unificarea noțiunilor de impozite și taxe locale, precum și un grad de îndatorare mai mare de 25% doar pentru municipiile Chișinău și Bălți, în caz de accesare a împrumuturilor/creditelor pentru investiții, Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) a expediat o Adresare/Aviz Prim-ministrului, Ministerului Finanțelor, Procurorului General, Parlamentului RM, Consiliului Europei și Partenerilor de Dezvoltare ai statului nostru.

În document, CALM atrage atenția asupra faptului că prevederile acestui proiect de lege vizează drepturile și interesele colectivităților locale, trezește mari suspiciuni privind compatibilitatea acestora cu principiile constituționale și legale ale autonomiei locale, angajamentele RM pe plan internațional și interesele publice și vitale ale colectivităților locale pe termen scurt și lung.
Vizualizări: 157
27 Martie 2020 — Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) a expediat o Adresare Prim-ministrului Republicii Moldova, Ministrului Sănătății și Cancelariei de Stat în legătură cu îngrijorările și incertitudinea ce au apărut în cadrul APL odată cu suspendarea procesului educațional din instituțiile publice și private, de educație timpurie, instituțiile de învățământ primar, secundar, profesional tehnic, superior, de învățământ special pe întreg teritoriul țării din data de 11 martie 2020, în conformitate cu Hotărârea nr6/2020 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică și ulterior declararea stării de urgență pe teritoriul Republicii Moldova, din 17 martie 2020.

CALM a expediat Adresarea ca urmare a constatării faptului că în aceste vremuri de grea încercare pentru statul nostru, a apărut o anumită incertitudine și confuzie privind modul de remunerare a personalului primăriilor si a angajaților din domeniul educației primare.
Vizualizări: 293
23 Martie 2020 — Părea că după laundromat, scheme dubioase de privatizări, furtul miliardului pus pe umerii cetățenilor și alte scheme de jaf al cetățenilor din Republica Moldova, prin folosirea/contribuția directă a INSTITUȚIILOR STATULUI , clasa politică și guvernamentală din Republica Moldova a învățat lecția și nu va mai admite situații similare. Însă, nu a fost să fie așa.
Vizualizări: 235
23 Martie 2020 — Primarul municipiului Cahul Nicolae Dandiș atrage atenția aspra faptului că noua tentativă de plafonare a taxelor locale încalcă prevederile autonomiei locale, fiind una neconstituțională, conform deciziei Curții Constituționale din 2013, adoptată în rezultatul unei alte tentative de plafonare a taxelor locale. Această problemă vizează și afectează direct APL-rile.
Vizualizări: 229
23 Martie 2020 — În atenția: Conducerii statului;

Procurorului general;
Directorului Centrului Național Anticorupție;
Mass-media și societății civile!

Recent, Ministerul Finanțelor a distribuit un proiect de modificare a unor acte normative (politica fiscala și vamală pentru anul 2020).