Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 11 683 comunicate de presă
  • 140 instituţii/companii înscrise
  • 329 jurnalişti înscrişi
  • 475 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 892
Chișinău, 22 Mai 2024 — Pe 21 mai, organizația globală de dezvoltare și educație IREX a celebrat 25 de ani de activitate în Republica Moldova. Având ca domenii majore de activitate formarea și dezvoltarea liderilor, abilitarea tinerilor, consolidarea instituțiilor publice și creșterea accesului la educație și informații de calitate, impactul activităților IREX s-a resimțit în toate sectoarele din Moldova, începând cu 1999.
Vizualizări: 1141
Chișinău, 4 Ianuarie 2024 — Emisiunea radiofonică nr. 2/2023 din seria „Acces egal pentru toți la justiție”

Alianța INFONET, în parteneriat cu Asociația Obștească RADIOVISION, a elaborat și difuzat emisiunea radiofonică nr.

Vizualizări: 1306
Chișinău, 22 Decembrie 2023 — A fost elaborată și difuzată emisiunea radiofonică nr. 7 / 2023 din ciclul „Acces Egal pentru Toți”.
Vizualizări: 1288
Chișinău, 19 Decembrie 2023 — A fost elaborată și difuzată emisiunea radiofonică nr. 6 / 2023 din ciclul „Acces Egal pentru Toți”.
Vizualizări: 1146
11 Decembrie 2023 — Centrul CONTACT a anunțat rezultatele proiectului regional „Societatea civilă împotriva corupției”. Un eveniment de totalizare a avut loc vineri, 08 decembrie 2023, la Chișinău.
Vizualizări: 1153
Chișinău, 3 Decembrie 2023 — A apărut nr. 3 (36) / 2023 al Buletinului Informativ „Pro Accesibilitate!
Vizualizări: 1404
1 Decembrie 2023 — În vara anului 2023 Centrul CONTACT a lansat cea de a treia ediție a Academiei liderului comunitar. De această data, ediția specială s-a concentrat pe consolidarea capacităților și a abilităților de depășire a barierelor în participarea politică pentru candidați din grupuri subreprezentate la alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023.
Vizualizări: 1096
Glodeni, 24 Noiembrie 2023 — Reprezentanții organizațiilor societății civile (OSC) din raionul Glodeni,
susținuți de reprezentanții administrației publice locale de nivelul I și II din raionul Glodeni și de partenerii de dezvoltare din țară și de peste hotare;
întruniți în cadrul Ediției I a Forumului Societății Civile din raionul Glodeni;
pentru a discuta cele mai importante subiecte privind dezvoltarea sectorului asociativ, de a împărtăși experiența obținută și de a stabili noi parteneriate cu alți colegi din țară și peste hotare;
au abordat subiecte, ce țin de perspectivele de dezvoltare a societății civile, în baza colaborării cu autoritățile publice locale și centrale, promovarea, dezvoltarea imaginii și durabilitatea financiară a sectorului asociativ din raionul Glodeni, Republica Moldova;
au adoptat următoarea Rezoluție a Forumului:
Organizațiile participante la Forum, având în vedere următoarele:
- Nivelul redus de dezvoltare a sectorului neguvernamental din raionul Glodeni;
- Nivelul redus de cooperare între OSC din raion și cu organizații similare din țară și de peste hotare;
- Necesitatea îmbunătățirii colaborării cu APL de nivelul I și II;
- Comunicarea insuficientă cu instituțiile mass-media în scopul promovării acțiunilor și rezultatelor activității OSC;
- Capacitatea redusă de atragere și valorificare a resurselor interne și externe de către OSC.

Organizațiile participante la Forum solicită autorităților publice locale și centrale:
- Să dezvolte procesele de consultări publice, prin informarea generală și direcționată a societății;
- Să implice și să consulte societatea civilă și publicul larg, utilizând instrumentele electronice moderne, la toate etapele procesului decizional, de la elaborarea proiectelor până la adoptarea deciziilor;
- Să instituie și să consolideze platforme și mecanisme de cooperare și dialog continuu și eficient între autoritățile administrației publice locale și societatea civilă (consilii locale consultative, grupuri de lucru, etc.
Vizualizări: 1124
Chișinău, 21 Noiembrie 2023 — Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală și Alianța INFONET, în colaborare cu partenerii proiectului „Acces egal, bazat pe drepturile omului, al persoanelor cu dizabilități de vedere și auz la patrimoniul cultural (tradiții, practici, costum național, mod de viață, habitat)”, organizează în data de 22 noiembrie 2023, ora 11:00 lansarea expoziției în format accesibil în cadrul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, Sala Casa Mare.

Complexele expoziționale din Sala 16 – Casa Mare, Nunta și Hora vor fi însoțite de coloană sonoră în format de audio descripție în limbile română, ucraineană, engleză, franceză, italiană și rusă, precum și înregistrări video adaptate în limbajul mimico-gestual utilizat în Republica Moldova.
Vizualizări: 1058
17 Noiembrie 2023 — În perioada 13-17 noiembrie 2023, Platforma pentru Promovarea și Dezvoltarea Filantropiei a desfășurat cea de a treia ediție.

Scopul Campaniei este de a promova filantropia personală și corporativă ca alternativă pentru soluționarea problemelor sociale și model de educație a tinerei generații.