Nume
Parola
Vizualizări: 94
Chisinau, 28 Februarie 2017 — Oficiul Avocatului Poporului invită mass-media la ședință de lucru pe care Ombudsmanul Mihail Cotorobai o convoacă la tema scumpirii serviciilor medicale.

Întrunirea va avea loc pe 28 februarie curent, la sediul Oficiului Avocatului Poporului, strada Sfatul Țării, 16, cu începere de la ora 14.
Vizualizări: 251
Chișinău, 22 Februarie 2017 — Avocatul Poporului, Mihail Cotorobai, s-a sesizat din oficiu în legătură cu scumpirea serviciilor medicale. Instituția Ombudsmanului va iniția o investigație în acest scop, urmînd a fi stabilită măsura în care au fost justificate aceste majorări de prețuri, pe tipuri de servicii, și pe cît s-a ținut cont de coraportul preț/venituri ale persoanelor.

Vizualizări: 306
Chisinau, 8 Februarie 2017 — Comunicat de presă

Avocatul copilului condamnă orice manifestări de intoleranță, discriminare și instigare la ură

Avocatul Poporului pentru protecția drepturilor copilului, Maia Bănărescu: Copiii cu dizabilităţi mentale și/sau motorii au dreptul la educaţie calitativă, în condiţii de egalitate cu ceilalţi copii.

Despre aceasta se menționează în concluziile depuse de Ombudsman în cadrul ședinței de judecată într-un dosar privind instigarea la discriminare faţă de copiii cu dizabilităţi mentale şi/sau motorii, în accesul la educaţie incluzivă.
Vizualizări: 254
Chisinau, 3 Februarie 2017 — Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu din presă în problema gestionării poligonului de deșeuri din preajma comunei Bubuieci. În scopul soluționării problemei, Oficiul Avocatului Poporului a organizat la 3 februarie 2017 o ședință de lucru cu participarea actorilor de decizie.
Vizualizări: 171
Chișinău, 2 Februarie 2017 — Oficiul Avocatului Poporului organizează o ședință de lucru în problema administrării neautorizate a poligonului de depozitare a deșeurilor din preajma comunei Bubuieci.
Problema în cauză a intrat în atenția Instituției Ombudsmanului ca urmare a semnalelor apărute în presă și este abordată de Avocatul Poporului sub aspectul respectării dreptului omului la un mediu înconjurător sănătos și echilibrat din punct de vedere ecologic.
Vizualizări: 320
Chisinau, 31 Ianuarie 2017 — La solicitarea Avocatul Poporului, Mihail Cotorobai către Curtea Constituțională de a examina constituţionalitatea unor prevederi din Legea cu privire la statutul militarilor, Curtea Constituțională a hotărît astăzi, 31 ianuarie, că interdicția de a deține cetățenia altui stat decît a Republicii Moldova pentru militarii prin contract și studenții instituțiilor superioare de învățămînt militar este neconstituțională.
Interdicţia prevăzută de lege se referă la faptul că nu pot fi încadraţi în serviciul militar prin contract cetăţenii care deţin cetăţenia altor state.
Vizualizări: 417
28 Decembrie 2016 — Avocaţii poporului au discutat astăzi, 28 decembrie, într-un cadrul informal cu jurnaliştii despre evoluţia evenimentelor din sfera drepturilor omului în anul 2016 în Republica Moldova, colaborările realizate de Oficiul Avocatul Poporului cu mass-media şi posibilitatea îmbunătăţirii relaţiei ombudsmanilor cu presa în anul care vine.

Avocaţii poporului au reiterat importanţa pe care o atribuie cooperării Instituţiei Ombudsmanului cu jurnaliştii şi au subliniat că instituţiile naţionale de protecţie a drepturilor omului şi mass-media au roluri complementare: de monitorizare a situaţiei din sfera drepturilor omului; de investigare a unor cazuri de violare a drepturilor omului; de informare privind situaţia în sfera drepturilor omului din ţară; de sensibilizare a opiniei publice privind probleme grave în sfera drepturilor omului; de educare a respectului pentru drepturile omului, demnitatea umană, promovarea drepturilor omului, a mecanismelor de protecţie a acestora.
Vizualizări: 360
Chișinău, 26 Decembrie 2016 — Stimaţi reprezentanţi ai mass-media,

Avocaţii poporului vă invită pe 28 decembrie curent la o întâlnire informală, care va avea loc, la ora 14.00, în sala de conferinţe a Oficiului Avocatului Poporului.
Vizualizări: 589
9 Decembrie 2016 — Organizația Națiunilor Unite în Moldova a premiat ieri realizările remarcabile în domeniul drepturilor omului în Republica Moldova în 2016. Organizată începând cu 2004 în fiecare an cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Omului, Gala Premiilor ONU are drept scop evidenţierea şi premierea celor mai valoroase, inovatoare, eficiente și participative iniţiative şi acţiuni de apărare şi promovare a drepturilor omului în Moldova.
Vizualizări: 345
Chişinău, 9 Decembrie 2016 — Oficiul Avocatului Poporului, Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu, invită jurnaliştii la solemnitatea de premiere a celor mai bune lucrări ale copiilor care au participat la concursul de desene cu genericul “Sănătatea ta - dreptul tău, viitorul tău!”.



Statistica

  • 9324 comunicate de presă
  • 323 jurnalişti înscrişi
  • 129 instituţii/companii înscrise
  • 462 utilizatori înscrişi

Valid XHTML 1.0 Strict



Marketing si publicitate