Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 992 comunicate de presă
  • 137 instituţii/companii înscrise
  • 329 jurnalişti înscrişi
  • 472 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 426
Chișinău, 21 Ianuarie 2022 — Parlamentul a aprobat vineri, 21 ianuarie 2022, cu votul a 58 de deputați, proiectul care prevede instituirea Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală.

Fondul urmează să devină principala sursă de finanțare a proiectelor investiționale destinate autorităților publice locale.
Vizualizări: 451
19 Ianuarie 2022 — În cadrul proiectului ,,Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală", ADR Centru în calitate de implementator și compania germană CES, la sfîrșitul anului 2021, au semnat un contract de consultanță în valoare de 1 500 000 euro.

Acesta vine să acopere necesitatea consolidării capacităților UIP(Unității de Implementare a Proiectului) și viitorilor operatori regionali în contextul schimbărilor legislative la acest capitol din țara noastră, dar și a regionalizării operatorilor de apă.

Vizualizări: 485
Cuhnești-Balatina, Glodeni, 18 Ianuarie 2022 — Apa din râul Prut a ajuns pe teritoriul comunelor Cuhnești și Balatina din raionul Glodeni, inclusiv la stația de tratare a apei din Balatina. Au fost finalizate lucrările de construcție-montaj a stației de pompare a apei din Prut din satul Bisericani, a apeductului magistral Prut-Balatina, cu o lungime de 9,36 km, a stației de tratare a apei din Balatina, cu o capacitate de 50 m3/h, și a aducției de la stația de tratare a apei până în satele Cuhnești și Balatina, cu o lungime de 10,71 km.
Vizualizări: 677
Bălți, 10 Ianuarie 2022 — Pentru prima dată în cei 12 ani de activitate a sa, Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord a înregistrat cea mai mare valorificare de fonduri în Regiunea de Dezvoltare Nord. În total, ADR Nord a valorificat anul trecut 221,44 mln lei, pentru implementarea a 9 proiecte de infrastructură și a 5 proiecte soft în regiune.
Vizualizări: 773
Glodeni-Sângerei, 23 Decembrie 2021 — Formarea noilor competențe în domeniul managementului sectorului apei, îndreptate spre îmbunătățirea situației social-economice a localităților a fost obiectivul unor traininguri cu genericul „Dezvoltarea rurală. Irigarea, ca element-cheie în agricultură”, desfășurat de Filiala Bălți a Camerei de Comerț și Industrie (CCI) a Republicii Moldova și ADR Nord, în cadrul unui proiect de planificare în domeniul managementului apelor implementat de ADR Nord în parteneriat cu CCI a RM prin intermediul Fondului de Inovare pentru Obiectivele de Dezvoltare Durabilă din Moldova.
Vizualizări: 686
Călărășeuca, Ocnița, 22 Decembrie 2021 — La Călărășeuca, raionul Ocnița, au fost finalizate lucrările de construcție a drumului de acces către Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului”, precum și a infrastructurii turistice în preajma lăcașului de cult. Lucrările au fost executate în cadrul unui proiect finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) și implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord.
Vizualizări: 714
Bălți, 16 Decembrie 2021 — Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și Primăria municipiului Bălți își propun să identifice necesitățile tinerilor din Regiunea de Dezvoltare Nord care doresc să inițieze o afacere în sectorul industriilor creative.

În acest context, tinerii din nordul țării, inclusiv elevii claselor a XII-a, sunt invitați să completeze un chestionar, cu perspectiva participării a cinci persoane la ateliere de instruire, programate orientativ pentru luna februarie 2022.
Vizualizări: 687
Nisporeni, 15 Decembrie 2021 — Ieri, 14 decembrie 2021, la Nisporeni, a fost convocată comisia de recepție la terminarea lucrărilor pentru examinarea activităților desfășurate în cadrul proiectului "Îmbunătățirea infrastructurii de turism de masă din Regiunea Centru", obiectivul "Modernizarea și reconstrucția Centrului de Tineret și Sport din or. Nisporeni str.
Vizualizări: 665
Briceni, 14 Decembrie 2021 — Raionul Briceni beneficiază de o hartă digitală în sectorul Alimentare cu apă și canalizare (AAC), grație unui proiect de planificare în domeniul managementului apelor implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord prin intermediul Fondului de Inovare pentru Obiectivele de Dezvoltare Durabilă din Moldova.

Marți, 14 decembrie 2021, în incinta Consiliului Raional Briceni, ADR Nord a organizat un workshop practic pentru autoritățile publice locale, în vederea aplicării instrumentelor inteligente de planificare strategică în sectorul AAC.
Vizualizări: 600
Sângerei, 10 Decembrie 2021 — Raionul Sângerei beneficiază de o hartă digitală actualizată în sectorul Alimentare cu apă și canalizare (AAC), grație unui proiect de planificare în domeniul managementului apelor implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord prin intermediul Fondului de Inovare pentru Obiectivele de Dezvoltare Durabilă din Moldova.

Vineri, 10 decembrie 2021, în incinta Consiliului Raional Sângerei, ADR Nord a organizat primul workshop practic pentru autoritățile publice locale, în vederea aplicării instrumentelor inteligente de planificare strategică în sectorul AAC.