Nume
Parola
Vizualizări: 19
Din categorie: Dezvoltare Regională
23 Martie 2017 — Astăzi, 23 martie, Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru a fost gazda unui șir de ședințe care au întrunit reprezentanți ai Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), Echipei de audit, dar și beneficiarii proiectelor de eficiență energetică din Regiunea de Dezvoltare Centru (RDC) , selectate pentru finanțare din sursele Uniunii Europene prin intermediul GIZ.

Această activitate a fost planificată după ce la începutul lunii decembrie 2016 a fost inițiat auditul energetic cu suportul Guvernului German pentru 4 obiective din Regiunea de Dezvoltare Centru și anume: LT Alexei Mateevici din or.
Vizualizări: 112
Din categorie: Dezvoltare Regională
Bălți, 22 Martie 2017 — ADR Nord și Asociația Oamenilor de Afaceri (AOAM) organizează, în premieră, „Școala de afaceri AOAM”. Evenimentul va avea loc în perioada 27-28 martie, în incinta Sălii Polivalente a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB) - str.

Vizualizări: 66
Din categorie: Dezvoltare Regională
Chișinău, 21 Martie 2017 — Peste 150 de elevi din școala internat din satul Grimăncăuți, raionul Briceni, vor avea o școală complet reabilitată și eficientizată energetic, datorită unui proiect ce va fi finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională. Principalele priorități ale proiectelor de dezvoltare regională ce se referă la îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor publice au fost discutate, astăzi, în cadrul unei ședințe la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.
Vizualizări: 252
Din categorie: Dezvoltare Regională
Chișinău, 16 Martie 2017 — Despre rezultatele unui proiect-pilot de îmbunătățire a planificării strategice prin utilizarea Sistemului Informațional Geografic (GIS), implementat în Regiunea de dezvoltare Nord a Republicii Moldova de ADR Nord, precum și despre beneficiile implementării proiectului în toate regiunile de dezvoltare ale republicii s-a discutat joi, 16 martie, la Chișinău, în cadrul conferinței „Guvernanța regională: principii, modele și instrumente de suport”.

Conferința, organizată în cadrul proiectului-pilot „Dezvoltarea planificării strategice în Regiunea de dezvoltare Nord, Moldova”, a reunit reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale, locale, furnizori de date, organizaţii donatoare și reprezentanți ai mediului de afaceri din Republica Moldova.
Vizualizări: 169
Din categorie: Dezvoltare Regională
Chișinău, 15 Martie 2017 — Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, în parteneriat cu Agenția Cehă pentru Dezvoltare și Royal HaskoningDHV, organizează o conferință cu genericul „Guvernanța regională: principii, modele și instrumente de suport”. Evenimentul va avea loc joi, 16 martie a.
Vizualizări: 191
Din categorie: Dezvoltare Regională
10 Martie 2017 — Agenţia de Dezvoltare Regională Centru, Moldova, în parteneriat cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Senec-Pezinok, Slovacia, și Consiliul raional Ialoveni au organizat astăzi, 10 martie, conferinţa de lansare a proiectului „Apeduct magistral pentru localitatea Bardar – Acces la apă potabilă sănătoasă, îmbunătățire a sănătății publice și administrare durabilă a sistemului de aprovizionare cu apă”.
Evenimentul s-a desfășurat la Centru de Sprijinire a Afacerilor Transfrontaliere – Training, Expoziții și Simpozioane din satul Ruseștii Noi, raionul Ialoveni .
Vizualizări: 184
Din categorie: Dezvoltare Regională
Chișinău, 9 Martie 2017 — Conferința „Chișinăul versus regiunile Moldovei: unde politicile se întâlnesc cu cetățenii și mediul de afaceri" a reunit joi, 9 martie, la Chișinău, autorități publice centrale și locale, preprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale. Evenimentul a avut loc în cadrul inițiativei „Localități transparente, competitive și sustenabile financiar”, implementată de Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, în parteneriat cu Institutul pentru Reforme Economice și Sociale din Slovacia (INEKO) și susținută financiar de Programul de Asistență Oficială pentru Dezvoltare al Republicii Slovace (SlovakAid) și Ambasada SUA în Republica Moldova.
Vizualizări: 238
Din categorie: Dezvoltare Regională
Bălți, 3 Martie 2017 — Au fost desemnați câștigătorii Concursului pentru cele mai bune planuri de afaceri în domeniul agroturismului, desfășurat în perioada 30 ianuarie – 18 februarie în cadrul proiectului „Suport în dezvoltarea turismului rural sustenabil în Regiunea de Dezvoltare Nord, Moldova", implementat de ADR Nord și finanțat de Guvernul Estoniei, prin intermediul Asistenței oficiale pentru dezvoltare și ajutor umanitar a Estoniei.

În perioada vizată, la ADR Nord au fost depuse șapte planuri de afaceri.
Vizualizări: 198
Din categorie: Dezvoltare Regională
Bălți, 3 Martie 2017 — ADR Nord în parteneriat cu Asociația obștească „Pro-Business Nord” au organizat vineri, 3 martie, cea de-a treia ședință a Grupului de lucru regional sectorial (GLRS) pentru elaborarea Programului regional sectorial (PRS) în domeniul dezvoltării infrastructurii de afaceri în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova. La eveniment au participat reprezentanți autorități publice centrale și locale, ai organizațiilor neguvernamentale și specialiști ADR Nord.
Vizualizări: 147
Din categorie: Dezvoltare Regională
3 Martie 2017 — Clădirea Muzeului local din Ruseștii Noi a fost dată în exploatare. Aici au fost executate lucrări de reconstrucție a unei clădiri vechi, care inițial a fost prima școală primară din sat, unde reprezentanții autorităților locale intenționează să amenajeze un Muzeu al satului pentru promovarea culturii locale.Statistica

  • 9324 comunicate de presă
  • 323 jurnalişti înscrişi
  • 129 instituţii/companii înscrise
  • 462 utilizatori înscrişi

Valid XHTML 1.0 StrictMarketing si publicitate