Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 513 comunicate de presă
  • 135 instituţii/companii înscrise
  • 328 jurnalişti înscrişi
  • 471 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 122
Bălți, 20 Noiembrie 2020 — Bunele practici în domeniul utilizării Sistemului Informațional Geografic (GIS) în Republica Letonia și Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova au fost subiectul unui webinar la care au participat specialiști din cadrul ADR Nord și experți letoni.

Evenimentul online a avut loc joi, 19 noiembrie, în cadrul proiectului „Sprijin pentru dezvoltarea regiunilor Moldovei prin îmbunătățirea rezilienței acestora în situații de urgență și atenuarea consecințelor pe termen lung ale COVID-19”, finanțat de Republica Letonia.
Vizualizări: 137
Balatina, Glodeni, 19 Noiembrie 2020 — În raionul Glodeni sunt în plină desfășurare lucrările de construcție-montaj a sistemelor de alimentare cu apă a comunelor Cuhnești și Balatina. Lucrările sunt executate în cadrul unui proiect de dezvoltare regională implementat de ADR Nord și finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR).

Vizualizări: 144
Bălți, 18 Noiembrie 2020 — Conducerea ADR Nord a monitorizat miercuri, 18 octombrie, procesul de execuție a lucrărilor de construcție a Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic din Regiunea de Dezvoltare Nord, în cadrul unui proiect finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) și sprijinit de Proiectul de Competitivitate din Moldova.

Directorul ADR Nord, Maria Prisacari, și specialiști în monitorizarea proiectelor din cadrul Agenției s-au documentat despre situația curentă privind implementarea proiectului.
Vizualizări: 144
Bălți, 17 Noiembrie 2020 — Specialiști de la ADR Nord au participat marți, 17 noiembrie, la un webinar cu genericul „Atragerea investitorilor prin intermediul soluțiilor IT”. Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului „Sprijin pentru dezvoltarea regiunilor Moldovei prin îmbunătățirea rezilienței acestora în situații de urgență și atenuarea consecințelor pe termen lung ale COVID-19”, finanțat de Republica Letonia.
Vizualizări: 158
Bălți, 16 Noiembrie 2020 — Republica Letonia oferă țării noastre suport în vederea diminuării urmărilor generate de pandemia de COVID-19, în cadrul proiectului „Sprijin pentru dezvoltarea regiunilor Moldovei prin îmbunătățirea rezilienței acestora în situații de urgență și atenuarea consecințelor pe termen lung ale COVID-19”.

Sprijinul financiar oferit Regiunii de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova prin intermediul proiectului se cifrează la 6255 de euro.
Vizualizări: 211
Dondușeni, 5 Noiembrie 2020 — Peste o mie de locuitori și instituțiile din satul Climăuți, raionul Dondușeni (primăria, gimnaziul, grădinița, oficiul medicilor de familie), au acces la apă potabilă de calitate. De asemenea, și cei peste nouă mii de locuitori ai orașului Dondușeni urmează să aibă acces la apă de calitate în viitorul apropiat.
Vizualizări: 215
4 Noiembrie 2020 — Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare a Turismului în Moldova (R. Moldova) și Asociația de Cooperare Transfrontalieră „Euroregiunea Dunărea de Jos” (România) organizează primul modul de instruire „Managementul vizitatorului în destinații turistice” în cadrul proiectului MuseumInfoTur - Valorificarea și sporirea vizibilităţii patrimoniului cultural și istoric în cadrul rețelei transfrontaliere de muzee - Centre de Informare Turistică, 2SOFT/2.
Vizualizări: 193
Drochia, 3 Noiembrie 2020 — Astăzi, la Drochia, a avut loc o ședință tehnică privind coordonarea lucrărilor de reabilitare și extindere a sistemului de aprovizionare cu apă în orașul Drochia, în cadrul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Drochia”, finanțat de Uniunea Europeană.

La ședință au participat conducerea și specialiști din cadrul ADR Nord, autorități publice locale, reprezentanți ai serviciilor desconcentrate din Drochia, proiectantul, responsabil tehnic, antreprenorul care va efectua lucrările de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă, dirigintele de șantier, reprezentați ai Departamentului de Construcții al GIZ, societatea civilă, Comitetul local de cetățeni, arhitectul-șef al orașului Drochia și managerul de proiect.
Vizualizări: 208
Târnova, Edineț, 23 Octombrie 2020 — Circa 365 de gospodării din satul Târnova, raionul Edineț, beneficiază de apă potabilă la robinet. Joi, 22 octombrie, a avut loc evenimentul de inaugurare a apeductului, construit grație unui proiect de protecție a mediului finanțat din Fondul Ecologic Național, având și suportul Ambasadei Republicii Polone în Republica Moldova, dar și suportul autorităților publice locale.