Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 668 comunicate de presă
  • 136 instituţii/companii înscrise
  • 328 jurnalişti înscrişi
  • 471 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 618
Călărășeuca, Ocnița, 4 Martie 2021 — Recent, au fost reluate lucrările de construcție a drumului de acces către Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din satul Călărășeuca, raionul Ocnița. Lucrările sunt executate în cadrul unui proiect de dezvoltare regională implementat de ADR Nord din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR).

Vizualizări: 670
Bălți, 4 Martie 2021 — Prima ședință pe marginea asigurării implementării Programului Național de dezvoltare a orașelor-poli de creștere în Republica Moldova (2021-2027), cu participarea reprezentanților Primăriei municipiului Soroca, a avut loc miercuri, 3 martie 2021, în incinta ADR Nord.

Primarul municipiului Soroca, Lilia Pilipețchi, și specialiști din cadrul Primăriei Soroca au discutat cu directorul ADR Nord, Maria Prisacari, specialiști din cadrul Agenției și consultanți GIZ Moldova despre planul de acțiuni privind implementarea programului în anul curent.
Vizualizări: 315
Fălești, 1 Martie 2021 — Luni, 1 martie 2021, în orașul Fălești au început lucrările de reabilitare și extindere a sistemului de aprovizionare cu apă, în cadrul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Fălești”, implementat de ADR Nord și finanțat de Uniunea Europeană.

Conform contractului de antrepriză semnat cu compania de construcții SRL „Polimer Gaz Conducte” la sfârșitul lunii noiembrie 2020, lucrările de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă în orașul Fălești urmează să fie executate în decurs de 10 luni calendaristice.
Vizualizări: 485
Dondușeni, 22 Februarie 2021 — ADR Nord a convocat în ședință, la Dondușeni, grupul de lucru constituit pentru elaborarea Cererii complete de finanțare pentru nota conceptuală a proiectului de dezvoltare regională „Aprovizionare cu apă din râul Nistru pentru 32 localități din raioanele Dondușeni, Soroca, Ocnița”.

Împreună cu delegați din cadrul Consiliului raional Dondușeni și experți naționali, specialiștii ADR Nord au discutat vineri, 19 februarie a.
Vizualizări: 188
Țaul, Dondușeni, 22 Februarie 2021 — Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord a demarat procesul de evaluare a impactului unor proiecte de dezvoltare regională implementate anterior în Regiunea de Dezvoltare Nord din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR). Pe parcursul anului 2021, Secția monitorizare și evaluare (SME) din cadrul ADR Nord urmează să evalueze zece proiecte.
Vizualizări: 447
Bălți, 19 Februarie 2021 — Peste 50 de studenți, reprezentanți ai autorităților centrale și ai Primăriei municipiului Bălți au participat vineri, 19 februarie, la evenimentul online „Remix the City Hackathon”. Un astfel de eveniment a avut loc pentru prima dată în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova.
Vizualizări: 619
Bălți, 18 Februarie 2021 — Depunerea cererilor complete de finanțare în cadrul Etapei II a Apelului competitiv de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023, cu finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) s-a încheiat miercuri, 17 februarie.

Comisia de evaluare a cererilor de finanțare urmează, în perioada următoare, să se întrunească pentru a evalua cele 22 cereri complete de finanțare depuse ieri la sediul ADR Nord.
Vizualizări: 434
Bălți, 16 Februarie 2021 — Membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Nord s-au întrunit marți, 16 februarie 2021, în cadrul primei ședințe ordinare din acest an.

În cadrul evenimentului au ținut discursuri Ghenadie Iurco, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM); Igor Malai, șeful Direcției politici de dezvoltare regională a MADRM; Maria Prisacari, directorul ADR Nord; membri ai CRD Nord, specialiști ADR Nord; consultanți regionali GIZ Moldova, precum și reprezentanți ai societății civile.
Vizualizări: 928
Bălți, 12 Februarie 2021 — Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) și Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord organizează prima ședință ordinară din acest an a Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Nord. Întrunirea va avea loc marți, 16 februarie, cu începere de la ora 10.