Nume
Parola
PREZENTARE: CONCURSUL PENTRU CEA MAI REUŞITĂ PROMOVARE A DREPTURILOR OMULUI SECŢIUNEA II - MASS-MEDIA
27 Iulie 2009 — Context: Promovarea drepturilor omului reprezintă una din priorităţile activităţii agenţiilor ONU în Moldova. Pe lîngă asistenţa acordată Guvernului în realizarea Planului naţional de acţiuni în domeniul drepturilor omului (PNADO), agenţiile ONU au organizat pe parcursul ultimilor ani mai multe campanii de informare şi conştientizare. Pentru o promovare în societate a unui comportament şi a unei atitudini în spiritul respectării drepturilor omului, care pot fi obţinute doar atunci când toţi actorii implicaţi în apărarea şi promovarea drepturilor omului vor conştientiza importanţa parteneriatelor şi îşi vor uni eforturile în acest sens.

Acest concurs este adresat reprezentanţilor mass-media care au promovat drepturile omului în perioada Octombrie 2008-Octombrie 2009.

La concurs pot participa:
jurnalişti,
reporteri netitulari,
Posturi TV locale şi naţionale,
Posturi de radio locale şi naţionale,
Ziare locale şi naţionale,
Agenţii de presă locale şi naţionale,
Portaluri informaţionale, înregistrate cu statut de publicaţii periodice.

Condiţiile de participare la Concurs sunt specificate în Regulamentul concursului care poate fi preluat de pe pagina web: www.un.md sau prin e-mail la adresa lilia.surdu@undp.org

Premiile concursului:

Vor fi acordate unul sau mai multe premii mari, cît şi multiple premii tematice în conformitate cu criteriile enumerate în Regulament. Pot fi acordate premii băneşti, dar nu în mod necesar. Juriul îşi rezervă dreptul de a proiecta parametrii finali ai premiilor.

La concurs vor fi prezentate doar materiale publicate şi/sau difuzate în perioada Octombrie 2008 - Octombrie 2009.

Conţinutul dosarului:
presă: până la 3 articole de investigaţie sau 5 materiale (articole, reportaje, interviuri);
agenţii de presă şi portaluri informaţionale cu statut de publicaţii periodice: până la 10 materiale informative (ştiri, reportaje, interviuri);
               TV: până la 5 emisiuni sau 5 reportaje;
               radio: până la 5 emisiuni sau 5 reportaje;
Curriculum Vitae al candidatului.
Alte materiale pe care le consideraţi relevante.


Dosarele se vor depune într-un plic sigilat cu menţiunea “Concurs mass-media: Gala de premiere în domeniul drepturilor omului 2009”, prin poştă sau prin depunere personală, la adresa:

Reprezentanţa Organizaţiei Naţiuilor Unite în Moldova
Str. 31 August, 131,
Chişinău, MD 2012,
Republica Moldova


Data limită de depunere a dosarelor este joi, 15 octombrie 2009, orele 17.00.

Rezultatele concursului se vor face publice în cadrul Galei de premiere în domeniul drepturilor omului, care se desfăşoară tradiţional la 10 decembrie, Ziua Internaţională a Drepturilor Omului.


Pentru informaţii suplimentare ne puteţi contacta la nr. (+373 22) 269 210 sau prin e-mail la adresa lilia.surdu@undp.org
***
Concursul este organizat de reprezentanţa ONU în Moldova cu participarea  Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), Fondului Naţiunilor Unite pentru Populaţie (UNFPA), Fondului Naţiunilor Unite pentru Femei (UNIFEM), Organizaţiei Internaţionale a Muncii (ILO), Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (IOM Moldova), Comisiei Europene şi alte organizaţii interesate de promovarea drepturilor omului în Republica Moldova.