Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 668 comunicate de presă
  • 136 instituţii/companii înscrise
  • 328 jurnalişti înscrişi
  • 471 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 72
Călărășeuca, Ocnița, 4 Martie 2021 — Recent, au fost reluate lucrările de construcție a drumului de acces către Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din satul Călărășeuca, raionul Ocnița. Lucrările sunt executate în cadrul unui proiect de dezvoltare regională implementat de ADR Nord din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR).

Vizualizări: 63
Bălți, 4 Martie 2021 — Prima ședință pe marginea asigurării implementării Programului Național de dezvoltare a orașelor-poli de creștere în Republica Moldova (2021-2027), cu participarea reprezentanților Primăriei municipiului Soroca, a avut loc miercuri, 3 martie 2021, în incinta ADR Nord.

Primarul municipiului Soroca, Lilia Pilipețchi, și specialiști din cadrul Primăriei Soroca au discutat cu directorul ADR Nord, Maria Prisacari, specialiști din cadrul Agenției și consultanți GIZ Moldova despre planul de acțiuni privind implementarea programului în anul curent.
Vizualizări: 166
Fălești, 1 Martie 2021 — Luni, 1 martie 2021, în orașul Fălești au început lucrările de reabilitare și extindere a sistemului de aprovizionare cu apă, în cadrul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Fălești”, implementat de ADR Nord și finanțat de Uniunea Europeană.

Conform contractului de antrepriză semnat cu compania de construcții SRL „Polimer Gaz Conducte” la sfârșitul lunii noiembrie 2020, lucrările de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă în orașul Fălești urmează să fie executate în decurs de 10 luni calendaristice.
Vizualizări: 179
1 Martie 2021 — La 24 februarie, la sediul Congresului Autorităților Publice Locale (CALM) a fost consultată inițiativa unui grup de deputați de a modifica Legea 132/2016 cu privire la Autoritatea Națională de Integritate. La eveniment au participat deputatul Igor Vremea – unul dintre autorii acestei inițiative, primari și experți ai CALM.
Vizualizări: 481
Chișinău, Ialoveni, 25 Februarie 2021 — Inițierea unei platforme de dialog a organizațiilor societății civile și autorităților publice locale din raionul Ialoveni s-a aflat în prim-planul unei reuniuni, desfășurată, la 24 februarie 2021, în regim on-line, sub auspiciile Consiliului Raional Ialoveni și a unui proiect susținut de Uniunea Europeană.

Proiectul „OSC și APL – parteneri de dialog și acțiune pentru dezvoltarea, implementarea și monitorizarea politicilor publice locale incluzive” este realizat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis”, în cadrul Programului de grant „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer (KAS).
Vizualizări: 505
25 Februarie 2021 — Valeriu Popa, primarul orașului Sângera a transmis în 2020, cu titlu gratuit, prin contract de comodat, mijlocul său de transport în folosința primăriei în care își desfășoară activitatea. Consiliul local a prevăzut cantitatea de benzină necesară pentru deplasarea primarului – o practică des întâlnită în localitățile noastre în condițiile în care multe primării nu au în gestiune automobile de serviciu sau cele existente sunt într-o stare deplorabilă.
Vizualizări: 688
Ialoveni, 22 Februarie 2021 — Un exercițiu de audit al politicilor publice în raionul Ialoveni a fost lansat, recent, în cadrul unui eveniment public, organizat la sediul Consiliului Raional în cadrul proiectului „OSC și APL – parteneri de dialog și acțiune pentru dezvoltarea, implementarea și monitorizarea politicilor publice locale incluzive”. Proiectul este realizat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis”, în cadrul Programului de grant „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer (KAS).
Vizualizări: 581
Cahul-Chișinău-Ungheni, 22 Februarie 2021 — Peste 80 de reprezentanți și reprezentante ale administrațiilor publice locale, comunităților, societății civile și grupurilor de inițiativă din raioanele Cahul și Ungheni, precum și ai partenerilor naționali și locali în promovarea egalității de gen s-au reunit la 19 februarie 2021, într-un eveniment on-line, pentru a lansa proiectul „Parteneriate locale pentru abilitarea femeilor din raionul Ungheni și Cahul”.

Proiectul „Parteneriate locale pentru abilitarea femeilor din raioanele Ungheni și Cahul” este realizat de către IP CRAION CONTACT-Cahul și Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women în parteneriat cu UNICEF Moldova.
Vizualizări: 547
22 Februarie 2021 — În perioada 17-19 februarie, Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM), în colaborare cu Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal al Republicii Moldova, a organizat o serie de instruiri pentru primarii și secretarii Consiliilor locale cu tema: „Filmarea și transmiterea în direct, prin intermediul internetului, a ședințelor Consiliilor locale.”

Instruirile au fost necesare în condițiile în care tot mai multe ședințe ale Consiliilor locale au loc online, în încercarea de a diminua răspândirea Covid-19 prin păstrarea distanței fizice.