Nume
Parola
Vizualizări: 2500
Atelier de jurnalism comunitar la Liceul Teoretic „Vasile Coroban” din Glodeni
25 Noiembrie 2022 — Un atelier de mentorat, activitate din cadrul unei serii de instruiri cu genericul „Jurnalismul comunitar: de la descrierea problemei până la relatarea unei istorii de succes”, organizată de Agenția DECA-press, a avut loc în orașul Glodeni.

La atelier au participat zece tineri din câteva localtăți ale raionului Glodeni, care își fac studiile la Liceul Teoretic „Vasile Coroban” din centrul raional.

Atelierul de mentorat pentru tineri interesați de jurnalism comunitar a fost susținut de Vitalie Cazacu, directorul Agenției DECA-press. Tinerii au fost familiarizați cu tehnici de colectare a informațiilor pentru scrierea un articol sau știre pe subiecte comunitare, semnalarea problemelor comunitare în presă și soluționarea acestora.

Directoarea Liceului Teoretic „Vasile Coroban”, Liliana Leucă, spune că atelierul este o oportunitate în plus pentru elevi să cunoască mai multe din domeniul creării de conținut text pentru mass media.

Agenția DECA-press are un Acord de parteneriat cu liceul de la Glodeni, care prevede și instruiri în domeniul jurnalismului.

De notat că, din octombrie și până acum, DECA-press a desfășurat ateliere de mentorat care au participat până în prezent 20 de tineri din raioanele Fălești, Glodeni și Rîșcani.

În același timp, agenția a organizat și șase sesiuni de instruire la Bălți în cadrul cărora au fost instruiți circa 90 de tineri din regiunea de nord.

DECA press va organiza până la finele anului 2022 zece de sesiuni de instruire pentru tineri din Bălți și raioanele limitrofe. Aceștia își vor publica știrile și articolele pe site-ul jurnalist.md.

Tinerii care sunt instruiți sunt încurajați să participe la concursul de jurnalism comunitar „Reporter în localitatea ta”. Cinci autori ai celor mai reușire produse informaționale vor primi premii valoroase.