Nume
Parola
Vizualizări: 3704
Buletinul Informativ „Pro Accesibilitate! Pro Incluziune! Pro Democrație!” nr. 2 (30) / 2021
Chișinău, 9 Iulie 2021 — A apărut nr. 2 (30) / 2021 al Buletinului Informativ „Pro Accesibilitate! Pro Incluziune! Pro Democraţie!”

Din sumarul acestei ediții:

• Interviu cu Ion Tăbârță, expert în științe politice, IDIS Viitorul – „Partidele politice care participă în alegeri trebuie să aibă, în mod obligatoriu, un anumit procent din candidați persoane cu dizabilități”.

• Echipa MOTIVAȚIEI a testat accesibilitatea secțiilor de votare din Șoldănești și Leova – AO „MOTIVAȚIE” și-a propus sporirea numărului persoanelor cu dizabilități și membri ai comunității, care vor vedea ce înseamnă o secție de votare accesibilă, dar și le va permite pe viitor să analizeze organizarea corectă a procesului electoral pentru a-și cere respectarea drepturilor.

• Dezbateri publice „Incluziunea socială a persoanelor cu necesități speciale” – „Acest gen de dezbateri sunt o premieră pentru Republica Moldova și au fost organizate în contextul Alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, cu participarea a 9 concurenți.

• Ascultă Podcasturi din Republica Moldova care conțin episoade cu tematică electorală – „CICDE lansat seria de podcasturi CICDE Podcast cu tematică; electorală; Podcastul cuMINTE – primul podcast despre dezinformarea din media, tehnici de manipulare și știri false; Tot la acest capitol, Vă propunem să ascultați podcastul Depășim prejudecăți.

• Păreri și îndemnuri – „Nimeni și nimic nu ne poate lua dreptul nostru de a vota!” – păreri și îndemnuri ale persoanelor cu dizabilități de a participa la vot.

Acestea, dar şi alte articole, pot fi citite în această ediție a buletinului.

Buletinul Informativ „Pro Accesibilitate! Pro Incluziune! Pro Democraţie!” este o publicaţie care apare începînd din anul 2015 şi care îşi propune să devină o tribună de lobby și advocacy al comunității persoanelor cu dizabilități și oferă tuturor celor interesaţi o imagine de ansamblu asupra necesităților speciale și a problemelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilități din Republica Moldova. Buletinul informativ îşi propune să faciliteze procesul de comunicare cu autorităţile şi societatea civilă pentru a spori gradul de accesibilitate, incluziune socială a persoanelor cu dizabilități, dar și pentru a promova un comportament pro-activ al acestora în viața comunitară.

Pentru informații suplimentare: Victor Koroli, Director Proiect, +373 69252453, vkoroli@gmail.com

Această publicație a fost realizată în cadrul proiectului Campanie de educație civică și electorală în contextul alegerilor parlamentare anticipate 2021 „Incluziunea socială a alegătorilor cu dizabilități între așteptări, bariere, obstacole, declarații, promisiuni, realizări și valori împărtășite”, implementat de Alianța INFONET, finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC). Conținutul acestei publicații nu reflectă neapărat opiniile donatorului.