Nume
Parola
Vizualizări: 3954
Agenția Franceză pentru Dezvoltare a comandat un studiu diagnostic în sectorul AAC din R. Moldova. Reprezentanții unei companii specializate din Franța au vizitat Regiunea de Dezvoltare Nord
Bălți, 16 Septembrie 2021 — Reprezentanți ai companiei Hydroconseil din Republica Franceză au efectuat joi, 16 septembrie 2021, o vizită de lucru la ADR Nord, pentru consultări în domeniul sectorului de apă și sanitație în Republica Moldova. Hydroconseil desfășoară, în prezent, un proiect pentru Agenția Franceză pentru Dezvoltare (AFD) care constă în realizarea unui diagnostic al sectorului Alimentare cu apă și canalizare (AAC) din Republica Moldova, precum și în identificarea preliminară a proiectelor fezabile, a părților interesate și a partenerilor.

Reprezentanții Hydroconseil au vizitat ADR Nord pentru a obține o perspectivă mai bună privind organizarea sectorului în Regiunea de Dezvoltare Nord, precum și proiectele, inițiativele curente și planificate în acest sens.

În cadrul întrunirii, directorul ADR Nord, Maria Prisacari, și specialiștii Agenției le-au oferit reprezentanților companiei franceze informații relevante despre proiectele de alimentare cu apă și sanitație implementate de Agenție, precum și despre situația actuală în sector.

În martie 2021, la Chișinău, la o întrevedere cu reprezentanții AFD, șefa ADR Nord, Maria Prisacari, și-a exprimat interesul față de atragerea noilor investiții pentru implementarea proiectelor de infrastructură de alimentare cu apă și sanitație, precum și de reabilitare a stațiilor de epurare. Atunci, părțile au mai discutat despre criteriile de eligibilitate pentru accesarea fondurilor de dezvoltare și de asistență tehnico-financiară în acest sens.

Hydroconseil este o companie franceză de consultanță în domeniul apei, igienei, salubrizării, deșeurilor solide, irigațiilor, energiei, mediului, schimbărilor climatice. Creată în 1995, compania este specializată în îmbunătățirea serviciilor publice esențiale în țările în curs de dezvoltare.

www.adrnord.md