Nume
Parola
Vizualizări: 2246
INVITAȚIE PENTRU PRESĂ: Inuagurarea proiectului de extindere a rețelei de canalizare din mun. Strășeni
26 Iulie 2022 — Stimați reprezentanți ai mass media,
dragi locuitori ai municipiului Strășeni,

Primăria mun. Strășeni și Programul Comunitatea Mea vă invită la evenimentul de inaugurare a proiectului de extindere a sistemului de canalizare din mun. Strășeni, realizat cu suportul USAID și SlovakAID.

Evenimentul de inaugurare va începe la ora 10.00, la stația de pompare, situată la intrarea în municipiu și va continua (la ora 10.30) în scuarul de lîngă primărie.

CAND: Miercuri, 27 iulie 2022, începând cu ora 10:00.
UNDE: Stația de pompare din municipiului Strășeni.

Noua rețea de canalizare cu lungimea de 4,8 km se extinde în raza sectoarelor „Ipoteca” și „Stația Veterinară” din municipiul Strășeni. La fel, în cadrul proiectului a fost instalată și o stație de pompare a apelor menajele.

Printre beneficiari se numără peste 2000 de locuitori ai celor două cartiere din oraș, cât și două instituții publice, trei unități de producție locale, dar și patru unități comerciale.

Proiectul de modernizare și extindere a rețelei de canalizare este implementat în cadrul
Programului Comunitatea Mea. Scopul programului este de a susține autoritățile publice locale din Moldova în realizarea unei guvernări mai eficiente, mai transparente și mai responsabile față de cetățeni. Programul colaborează cu 92 de primării din țară. Acestea beneficiază de instruiri și asistență tehnică, implică activ cetățenii în guvernarea locală și implementează proiecte de infrastructură pentru dezvoltarea comunităților rurale.