Nume
Parola
Vizualizări: 5686
Procurorii au expediat dosarul Nichifor în instanţă
Chisinau, 28 Mai 2010 — Procuratura municipiului Chişinău a dispus trimiterea în judecată a cauzei penale iniţiate în privinţa lui Adrian Nichifor şi nepotului acestuia Trofim Nichifor.
Cei doi sunt învinuiţi de procurori:

Adrian Nichifor (a.n.1974) – huliganism agravat (art.287 alin.(3) Cod penal)
-omor intenţionat (art.145 alin.(2) lit.a), m) Cod penal.)

Trofim Nichifor (a.n.1990) – purtarea şi păstrarea armelor de foc, a muniţiilor fărăautorizaţia corespunzătoare (art.290 alin.(1) Cod penal)
- favorizarea infracţiunii (323 alin.(1) Cod penal)

Probatoriul administrat de procurori în cadrul urmăririi penale a relevat că, la 11 aprilie 2010, ora 03:45, aflîndu-se în incinta barului „Miram” din sat. Grozeşti, Nisporeni, în stare de ebrietate alcoolică, Adrian Nichifor s-a adresat cu cuvinte necenzurate în adresa fraţilor Iurie şi Lilian Pîrlici, pe motiv că aceştia şi-au parcat automobilul lîngă autoturismul său.
Ulterior, Adrian Nichifor i-a solicitat prin telefon nepotului său Trofim Nichifor, să-i aducă o armă cu glonţ, din care, în scurt timp, a efectuat o rafală de împuşcături în podul sălii de dans, în peretele încăperii barului, numindu-i iarăşi cu cuvinte necenzurate pe cei prezenţi.
Peste 20 de minute acesta a tras în direcţia lui Iurie Pîrlici cinci împuşcături din arma cu glonţ încărcată cu cartuşe de luptă, în rezultatul cărora victima a decedat pe loc.
Cauză penală a fost expediată pentru examinare în fond Judecătoriei r. Nisporeni.

Prin Încheierea Judecătoriei sectorului Rîşcani, mun.Chişinău, din 11 mai curent, termenul deţinerii în stare de arestare preventivă a învinuitului Nichifor Adrian a fost prelungit pînă la 10 iunie 2010.
În privinţa lui Trofim Nichifor, a fost aplicată măsura de reprimare - obligarea de a nu părăsi ţara pe un termen de 30 zile.

Serviciul de presa al Procuraturii Generale