Nume
Parola
Vizualizări: 6833
Bruxelles: Directorul ADR Nord, care face parte dintr-o delegație a MDRC, participă la Open Days
Bruxelles, 12 Octombrie 2011 — O delegaţie a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor (MDRC) - din care face parte și directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), Ion Bodrug, - şi a Ministerului Economiei Republicii Moldova condusă de viceministrul Veaceslav Guțuțui participă, în perioada 10-13 octombrie 2011, la OPEN DAYS - Săptămâna europeană a regiunilor la Bruxelles. Evenimentul este organizat în fiecare an, începînd cu anul 2003, de către Comisia Europeană și Comitetul Regiunilor UE, unde participă circa 8 000 de reprezentanţi locali şi regionali.

OPEN DAYS reprezintă un forum pentru schimbul de idei privind rolul regiunilor şi al oraşelor europene în realizarea strategiei Europa-2020, care va întruni circa 100 de sesiuni - workshopuri și dezbateri, expoziții și prezentări. Evenimentul este organizat în parteneriat cu regiunile și orașele din toată Europa, inclusiv cu aportul companiilor, instituțiilor financiare, asociațiilor internaționale și mediul academic.

Viceministrul Veaceslav Guțuțui a prezentat progresul realizat în dezvoltarea regională în 2009-2011 în Republica Moldova în cadrul seminarului Politica de Coeziune în cadrul Parteneriatului Estic.

Scopul seminarului a fost de a revizui progresul în cadrul Politicii de coeziune, în special în ceea ce privește inițierea implementării Programelor Pilot de Dezvoltare Regională în baza exemplelor Republicii Moldova și Georgiei.

Seminarul a fost moderat de Ronald Hall, șeful departamentului pentru informare, comunicare și cooperare cu țările terțe din cadrul Directoratului General Dezvoltare Regională.

De asemenea, pe agenda evenimentului au fost incluse dezbateri cu privire la propunerile legislative ale Comisiei Europene pentru politica de coeziune post-2013 şi dezbaterea bugetului în cadrul Consiliului şi Parlamentului European cu privire la mărirea, durata şi priorităţile anuale, precum şi cadrul financiar.

MDRC / ADR Nord