Nume
Parola
Vizualizări: 9289
Invitație de presă, 5 aprilie 2014 | Lansarea Campaniei „Fac ce vreau, dar ştiu ce fac!”: 8 filme de promovare a sănătăţii create de adolescenţi
Chişinău, 3 Aprilie 2014 — O campanie cu genericul „Fac ce vreau, dar ştiu ce fac!” adresată adolescenţilor va fi lansată sâmbătă, 5 aprilie 2014, la Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „NEOVITA” din Chişinău. Campania promovează comportamentele sigure şi protectoare pentru adolescenţi.

Campana este realizată de Asociaţia „Sănătate pentru Tineri”, cu susţinerea Ministerului Sănătăţii şi Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC), în cadrul proiectului „Generaţie Sănătoasă”.

Campania „Fac ce vreau, dar ştiu ce fac!”, care este parte a unei iniţiative mai mari „Vreau o Generaţie Sănătoasă!”, demarează odată cu lansarea în spaţiul online a 8 filmuleţe realizate de 16 adolescenţi din toată ţara cu ajutorul specialiştilor de la Centrul Media pentru Tineri şi Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „NEOVITA”. În aceste filme tinerii promovează din perspectiva lor şi, deseori cu umor, soluţii pentru o viaţă fără depresii şi suicid, fără tutun şi fără alcool, fără violenţă şi fără alte probleme legate de sănătate şi dragoste. Ideea promovată de adolescenţi şi adulţii mentori este simplă: există comportamente protectoare şi bine ar fi să le cunoaştem şi să le deprindem.

La eveniment participă adolescenţii participanţi la proiectul video, echipa Centrului „NEOVITA”, echipa Centrului Media pentru Tineri, reprezentanţi ai partenerilor proiectului.

Va aşteptăm: Sâmbătă, 5 aprilie 2014, ora 10.00

Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „NEOVITA”
Chişinău, str. Socoleni, 19 (aproape de intersecţia cu str. Doina, în incinta Policlinicii)
Contacte la tel.: 022 40.66.34, 40.66.32

Jurnaliştii pot solicita copii ale filmelor de DVD.