Nume
Parola
Vizualizări: 6934
Peste 100 de noi locuri de muncă pentru specialiștii IT
Chișinău, 13 August 2015 — ”Endava”, una dintre companiile de servicii IT din Europa, își extinde prezența în Republica Moldova prin inaugurarea unui nou oficiu la Chișinău. Aici își vor găsi un loc de muncă bine plătit peste 100 de specialiști IT. Deschiderea noului oficiu este o etapă importantă în dezvoltarea sectorului IT din țara noastră și oferă oportunităţi pentru tinerii care urmează o carieră IT.

Viceministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Dumitru Parfentiev, a salutat extinderea companiei și a menționat că MTIC depune eforturi susținute pentru asigurarea unor condiții optime de activitate pentru companiile IT și atragerea unor noi investiții în sector. De o importanță majoră în acest sens este proiectul legii privind parcurile din industria tehnologiei informației, adoptat de Parlament în prima lectură.
”Parcurile virtuale IT vor oferi rezidenților săi condiții simple și transparente de activitate și facilități vamale. Introducerea impozitului unic de 7 % din vânzări va reduce considerabil timpul și resursele necesare pentru administrarea impozitelor și nu lasă loc pentru interpretarea legislației și birocrație” a precizat Dumitru Parfentiev.

În același context, Kumail Jetha, Manager General Endava Chișinău a declarat că a ”observat potenţialul pieţei IT din Moldova cu mai mulţi ani în urmă. Talentul în domeniul tehnic este la un nivel înalt, etica muncii este foarte bună, iar sectorul IT se dezvoltă de la an la an.”

La rândul său, Robert Spitall, Director Operațiuni Endava a spus: „Din Chișinău livrăm soluţii IT pentru clienţi internaţionali care apreciază tradiția în învățământul tehnic superior. Moldova a semnat Acordul de Asociere cu UE ca parte a planului de apropiere de Uniunea Europeană, acesta fiind un pas foarte important care fortifică angajamentul față de sectorul IT din Moldova.”

”Endava” este o companie de top de servicii IT în Europa, având oficii la Chișinău, Bucureşti, Cluj, Iaşi, Belgrad şi Skopje. Compania activează în Republica Moldova de 15 ani și are peste 350 de angajați.