Nume
Parola
Vizualizări: 5082
Jeannine Schiller a vizitat proiectele organizaţiei Hilfswerk Austria din Republica Moldova
Chișinău, 12 Aprilie 2016 — Ambasadoarea organizaţiei Hilfswerk Austria International pentru copiii aflaţi în dificultate, doamna Jeannine Schiller, a vizitat pe 4 și 5 aprilie curent cele doua centre pentru copii cu dizabilităti lansate cu sprijinul ei.

În Moldova există doar puţine grădiniţe şi şcoli care oferă copiilor cu dizabilităţi o îngrijire corespunzătoare. Aproape că nu există locuri unde copii cu cerinţe educaţionale speciale pot primi o îngrijire individuală şi afectivă. Cu atât mai importante sunt Centrele de terapie ale doamnei Jeannine Schiller pentru copiii din Republica Moldova şi familiile lor. În ambele centre, din Pripiceni şi Hânceşti, sunt îngrijiţi şi trataţi pe parcursul zilei câte aproximativ 30 de copii cu dizabilităţi severe şi multiple.

„În sfârşit şi copilul meu este susţinut.”

Printre copiii Centrului „Pasărea albastră” se numără şi Cristian. Mama sa, Alina, ne relatează despre ce înseamnă Centrul pentru Cristian:

„De când Cristian a venit pe lume, mă tot întrebam, de ce nu există Centre de zi pentru copii ca Cristian. Fiind mama unui copil cu o dizabilitate intelectuală severă, mult timp nu mă puteam simţi ca o mamă „adevărată”, locuiam complet izolaţi. Când am aflat de Centrul „Pasărea Albastră”, am făcut imediat o programare. De la prima discuţie ştiam: Aceasta ne va schimba viaţa.

Lui Cristian îi place să vină aici în fiecare zi. Îngrijitoarele sunt foarte atente, foarte binevoitoare şi bine instruite. Fiul meu învaţă mult şi se simte bine. Nu mai suntem izolaţi, el se integrează în grupul celorlalţi copii. Eu pot comunica cu alte mame. Dar cel mai important este faptul că eu pot pleca liniştită la serviciu ştiind că Cristian a rămas pe mâini bune.

În faţa Centrului Pasarea Albastra în viitorul apropiat va fi amenajat şi un loc de joacă – cu aparate speciale pentru copiii cu mobilitate limitată. Locul de joacă oferă copiilor mişcare, joc şi interacţiune.

Reprezentanţa Hilfswerk Austria International în Republica Moldova este filiala organizaţiei de frunte din Austria ce promovează cooperarea pentru dezvoltare şi ajutorul umanitar la nivel mondial. Urmărind misiunea Hilfswerk Austria, prin intermediul proiectelor implementate, oferim asistenţă pentru persoanele aflate în nevoie, pentru comunităţile-ţintă în conformitate cu politicile naţionale şi iniţiativele în domeniu.


Persoană de contact:

Tatiana Echim
Coordonatoare de proiect
Hilfswerk Austria in Moldova

Tel:  (+373 22) 21-25-41
Mob:  (+373) 797 00 753
E-mail: tatiana.echim@hwa.md
Web: www.hilfswerk-austria.md