Nume
Parola
Vizualizări: 4948
PNUD inspiră jurnaliștii și activiștii civici să valorifice datele deschise
18 Iulie 2017 — MiLab, Laboratorul Inovațiilor Sociale al PNUD Moldova, anunță deschiderea înregistrărilor pentru Open Data Media Camp 2017. Tabăra va fi organizată pe 13-17 septembrie 2017 pentru 25 de participanți din Moldova, ghidați de 5 experți din Slovacia. La Open Data Media Camp sunt invitați să participe jurnaliști de investigație, activiști, reprezentanți ai ONG-urilor sau bloggeri interesați de date deschise, investigații și dezvăluirea iregularităților.

Cele 5 zile vor include oportunități de dezvoltare a capacităților, mentorat, exerciții practice și discuții interactive. Agenda va include subiecte cum ar fi utilizarea datelor, valorificarea și crearea unor istorii/cercetări folosind datele deschise, studii de caz și exemple practice din diferite țări, abilități tehnice de lucru cu datele deschise, soluții TIC disponibile.

Participanții vor învăța despre cele mai bune practici și experiențe din mediul slovac și din alte contexte internaționale în domenii precum acțiuni de advocacy, jurnalism de date, aplicații interactive.
La final vor fi acordate 6 burse în valoare de câte 1.000 dolari SUA participanților selectați în baza unei scurte propuneri de cercetare. Bursierii vor petrece 4 zile în Slovacia într-o vizită de studiu, care va îmbunătăți experiența în utilizarea datelor deschise.

Limba de lucru este engleza, traducerea sincronă engleză-română fiind asigurată.

Locul desfășurării evenimentului va fi anunțat ulterior.

Formularul de participare poate fi completat aici. Dată limită este 17 august 2017.

Participarea la tabără este gratuită și toate costurile legate de cazare, mese și transport sunt acoperite.

Această activitate face parte din programul Republicii Slovace de transfer al cunoștințelor și experienței de tranziție, sprijinit de SlovakAid și organizat împreună cu PNUD Moldova (Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare).

Open Data Media Camp se angajează să respecte principiile de incluziune în practicile sale de recrutare. Termenul de incluziune se referă la imparțialitate și oferirea unor șanse egale, indiferent de rasă, vârstă, religie, aspect cultural, orientare sexuală, apartenență etnică sau gen.
Pentru informaţii suplimentare contactaţi: Irina Frunză, Coordonatoare Parteneriate MiLab, irina.frunza@undp.org, GSM 079400406.