Nume
Parola
Vizualizări: 12048
“Promovarea inovarii în Europa de Est şi Asia Centrală”
mun. Chisinau, 31 Octombrie 2011 — Începând cu anul 2010, Agenţia pentru Inovare şi Transfer Tehnologic a AŞM este membră a reţelei internationale a Reţelei ECAbit.
Reteua ECAbit este o reţea a Incubatoarelor şi Parcurilor Tehnologice din Europa de Sud Est şi Asia Centrală şi parte a reţelei infoDev susţinută de către Banca Mondială.
Aceasta reţea are drept scop consolidarea durabiliăţii, dar şi impactului parcurilor tehnologice şi incubatoarelor în regiunea ECA, dezvoltarea spiritului antreprenorial în rândul guvernelor, universităţilor şi a altor actori cheie, în primul rînd prin consolidarea capacităţilor de incubatoare şi dezvoltare tehnologică a membrilor lor prin intermediul trainingurilor şi a schimbului de cunoştinţe dintre membrii reţelei, internationalizarii, etc.
Fiind membră a acestei retele, Agenţia pentru Inovare şi Transfer Tehnologic în colaborare cu Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiei, Rețeaua parcurilor și incubatoarelor de afaceri a Băncii Mondiale infoDev, Academia de Ştiinţe a Moldovei, Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, Rețeaua de Transfer Tehnologic a Moldovei organizează în perioada 06 – 08 noiembrie 2011 Conferinţa Internaţională Anuală a Reţelei ECAbit cu genericul: “Promovarea inovarii în Europa de Est şi Asia Centrală”.
Unul dintre accentele principale ale conferintei este dezvoltarea start-up-urilor din domeniul TI, în special a celor dezvoltatoare a aplicaţiilor şi serviciilor mobile. La conferinţă se vor discuta viitorul afacerilor mobile, se vor contura şi pune în discuţii cazurile de success a aplicaţiilor mobile necesare businesului si pieţei, gasindu-se soluţii durabile şi necesare intregii comunităţii.
La eveniment se preconizează să participe conducerea de vîrf a organizaţiei infoDev, dar şi cca 30 de persoane din toată Europa, America şi Asia Centrală, precum şi oameni din spaţiul asociativ (nonguvernamental).
Agenda evenimentului se anexeaza