Nume
Parola
27 Septembrie 2013 — Reflecții pe marginea ședinței Grupului de lucru pentru reglementarea activităţii de întreprinzător, în cadrul căreia reprezentanții industriei tutunului au opus rezistență vădită documentelor elaborate de Ministerul Sănătății

Deși Convenția-cadru a Organizației Mondiale a Sănătății privind controlul tutunului (CCCT), tratat internațional fundamental în domeniu, ratificat și de Republica Moldova,  în articolul 5 (Obligații generale),  alineatul 3, obligă Părțile să acționeze “pentru protejarea politicilor de control al tutunului de interesele comerciale sau de alt tip ale industriei tutunului”, în Republica Moldova, reprezentanții industriei tutunului decid soarta documentelor de politici publice de sănătate dacă să fie acceptate sau ba.

Cel mai recent caz s-a întâmplat acum două zile, când membrii  Grupului de lucru al Comisiei de stat pentru reglementarea activităţii de întreprinzător (instituit prin Hotărârea de Guvern nr.
3 Ianuarie 2013 — Dle Viorel Soltan,  aş vrea să Vă întreb cum a fost anul 2012 pentru Dumneavoastră? Ce puneţi la capitolul reuşite şi ce… la planuri de viitor?

22 Noiembrie 2010Europa Liberă: Înainte de alegeri asistăm la un val de sondaje de opinie, cum se explică acest fenomen şi de ce rezultatele sondajelor sunt atît de diferite?

Igor Boţan:
„E bine că există multe sondaje.
6 Iulie 2010 — Coliziunile politice dintre o parte a membrilor CCA şi majoritatea parlamentară reprezentată de cele mai multe ori de Preşedintele Comisiei parlamentare pentru cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media, Corina Fusu, se transformă într-o constantă a vieţii noastre politice. În fond, discuţiile încep să depăşească cadrul strict tehnic, fiind împinse în planul confruntărilor partizane care recuză orice apropiere a poziţiilor, fiind privite ca o bătălie pe viaţă şi pe moarte.
30 Decembrie 2009 — Interviu cu analistul Igor Boţan, directorul executiv al Asociaţiei pentru Democraţie Participativă ADEPT

Imedia: Anul 2009, care a fost poate unul dintre cei mai spectaculoşi ani de la proclamarea independenţei, a plecat. Povara unor probleme va rămâne şi in 2010.
30 Decembrie 2009 — Interviu cu expertul independent Vlad Lupan

Imedia: Anul 2009, care a fost poate unul dintre cei mai spectaculoşi ani de la proclamarea independenţei, a plecat. Povara unor probleme din acest an va rămâne însă şi in 2010.
24 Noiembrie 2009 — Interviu cu preşedintele Comisiei parlamentare pentru Politică Externă, Igor Corman, deputat al Partidului Democrat realizat de Agenţia IMEDIA

Imedia: Zilele trecute la Chişinău s-a aflat in vizită asistentul adjunct al secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene şi euro-asiatice, Daniel Russell. Potrivit comunicatelor oficiale, el a venit in Republica Moldova, in particular, pentru a discuta despre perspectivele soluţionării crizei transnistrene.
20 Noiembrie 2009 — Interviu acordat de adjunctul asistentului secretarului de stat al SUA, Dan Russel, postului de radio Europa Libera.

Dan Russel: In primul rind, as vrea sa zic ca am venit aici pentru a felicita noul Guvern, nu doar la telefon, dar personal, si pentru a spune un mesaj de sustinere.
15 Septembrie 2009Interviu cu Valeriu Cazac, directorul Serviciului Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova

Imedia: Încălzirea globală este mai rar in atenţia opiniei publice din Republica Moldova. Suntem protejaţi de schimbarea climei?
15 Septembrie 2009Interviul „Monitorului de Business” cu Mihail Manoli, preşedintele Uniunii Asigurătorilor din Moldova

MB: Cum a fost resimţită criza economică de către Asociaţia Dumneavoastră?


MM: Au fost făcute totalurile pentru anul 2009 şi, în principiu, resimţim o diminuare a pieţii de asigurări cu 11%, în comparaţie cu prima jumătate a lui 2008.