Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 11 664 comunicate de presă
  • 140 instituţii/companii înscrise
  • 329 jurnalişti înscrişi
  • 475 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 58
24 Mai 2024 — Vineri, 24 mai 2024, echipa de implementare a proiectelor regionale, din cadrul ADR Centru, a întreprins o vizită în teren pentru monitorizarea lucrărilor în desfășurare la proiectul regional de construcție și reabilitare a obiectivelor din cadrul Rezervației Cultural-Naturale "Orheiul Vechi".

La șantier, specialiștii agenției au purtat discuții cu beneficiarul, responsabilul tehnic și antreprenorul desemnat pentru executarea lucrărilor, în vederea monitorizării calitative a lucrărilor în execuție.
Vizualizări: 97
Chișinău, 22 Mai 2024 — Pe 21 mai, organizația globală de dezvoltare și educație IREX a celebrat 25 de ani de activitate în Republica Moldova. Având ca domenii majore de activitate formarea și dezvoltarea liderilor, abilitarea tinerilor, consolidarea instituțiilor publice și creșterea accesului la educație și informații de calitate, impactul activităților IREX s-a resimțit în toate sectoarele din Moldova, începând cu 1999.

Vizualizări: 61
22 Mai 2024 — Primara municipiului Strășeni, vicepreședinta CALM, Valentina Casian, a explicat, în cadrul unei emisiuni la TV Moldova 1, de ce sunt importante finanțările directe către autoritățile publice locale.

„Avem parteneri care direcționează direct finanțările către administrația publică locală și parteneri care finanțează proiectele prin intermediul autorităților centrale.
Vizualizări: 76
22 Mai 2024 — Primarul orașului Leova, vicepreședintele CALM, Alexandru Bujoreanu a afirmat că aleșii locali sunt și trebuie să fie priviți ca și mesagerii principali în procesul de integrare europeană. „Atunci când într-o localitate este implementat un proiect finanțat de Uniunea Europeană, primarului îi revine rolul de a arăta cetățenilor cine ține la localitatea lor și contribuie la dezvoltarea ei.
Vizualizări: 104
Peresecina, r. Orhei, 20 Mai 2024 — Ce ne dorim pentru copiii noștri? O copilărie fericită, bineînțeles.
Vizualizări: 147
Copenhaga, 17 Mai 2024 — Începuturi

În toamna 2023, Yep!Moldova, împreună cu Fundația Alliance of Democracies și cu susținerea financiară a USAID Moldova, a organizat primul Democracy Tech Hackathon.
Vizualizări: 430
4 Mai 2024 — O dată la patru ani, Secretariatul Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) prezintă în fața primarilor un amplu raport de activitate, iar membrii Consiliului de Administrare aleg sau realeg conducerea asociației autorităților publice locale și trasează noi obiective pentru următoarea perioadă. Un asemenea eveniment a avut loc recent la Chișinău și a reunit peste o sută de aleși locali din toate regiunile R.
Vizualizări: 538
26 Aprilie 2024 — Astăzi, 26 aprilie, a avut loc prima ședință a Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Centru de legislatura a V-a, la Centrul de Business Ialoveni. Evenimentul a fost organizat de către Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) și Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru.
Vizualizări: 527
26 Aprilie 2024 — Peste 100 de primari din toate zonele Republicii Moldova s-au întrunit în cadrul ședinței extinse a Consiliului de Administrare al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM). În cadrul evenimentului din 25 aprilie a fost prezentat un raport de activitate a CALM pentru perioada 2020-2023, au fost alese organele de conducere ale CALM pentru perioada 2024-2027 , au fost aprobate direcțiile de activitate pentru următoarea perioadă, aleșii locali au avut și un dialog cu reprezentanți ai autorităților centrale.
Vizualizări: 537
24 Aprilie 2024 — Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) a participat la cea de-a XIX-a Adunare Generală NALAS și la lansarea Pactului Primarilor pentru Energie și Climă SEE. Evenimentele au avut loc în perioada 18 -19 aprilie curent, în orașul Bar, Muntenegru.