Nume
Parola
Vizualizări: 4504
Vino pe 29-30 septembrie la Civic Fest 2017 să mișcăm împreună Moldova din loc
Chișinău, 23 Septembrie 2017 — Pe 29 şi 30 septembrie, CIVIC FEST te invită la cel mai important festival dedicat societăţii civile. Anul acesta, peste 65 de ONG-uri vor participa la activităţile CIVIC FEST, îşi vor expune proiectele şi vor interacţiona cu cetăţenii pentru a-şi face cunoscută activitatea şi contribuţia la schimbările pozitive din societatea noastră. Dacă îți pasă de țara în care trăiești și vrei să fie mai bine acasă, vino la Civic Fest 2017 și contribuie la dezvoltarea și consolidarea societății civile din Republica Moldova.

Printre ONG-urile care vor participa la CIVIC FEST se regăsesc şi organizaţii binecunoscute precum: Concordia, Centrul Media pentru Tineri, Misiunea socială Diaconia, Asociaţia Keystone Moldova, Promo Lex, Eco-Răzeni, Asociaţia Little People, Centrul de Resurse Juridice, dar şi ONG-uri reprezentative din raioanele ţării: Edineţ, Râşcani, Bălţi, Floreşti, Drochia, Hânceşti, Străşeni, Comrat şi Cahul.

Şi anul acesta, organizaţiile de tineret sunt foarte active şi se implică în organizarea evenimentului Civic Fest. Astfel, pe 29 septembrie, la Summit Events se vor desfăşura training-uri, dezbateri şi prezentări de proiecte dedicate tinerilor: implicarea tinerilor în viaţa comunităţii, posibilităţile de angajare asistată a tinerilor cu dizabilităţi, rolul tinerilor în dezvoltarea viitorului R.Moldova, evaluarea serviciilor destinate tinerilor, educaţia de calitate, oportunităţi în cadrul proiectelor comunitare.

De asemenea, un alt compartiment important de discuţii va reprezenta domeniul social: asistenţa juridică şi psihologică pentru victimele violenţei domestice, copiii străzii, violenţa în familie, protecţia socială, implicarea civică a femeilor cu dizabilităţi, antreprenoriatul social şi dezvoltarea afacerii sociale.

Reprezentanţii ONG-urilor vor avea posibilitatea să participe la un atelier de instruire în domeniul Social Media Marketing, unde vor vor afla care sunt avantajele promovării în spațiul online, care sunt instrumentele ce pot atrage aprecieri și cum să devină mai vizibili pe paginile de socializare.

Pe 30 septembrie, la parterul centrului comercial MallDova, va avea loc Târgul ONG-urilor: zeci de organizaţii vor interacţiona cu vizitatorii, îşi vor prezenta activităţile, vor desfăşura ateliere creative şi flash-mob-uri. În premieră, beneficiarii proiectelor sociale din raioane vor susţine prestaţii artistice, reprezentând diversitatea culturală a societăţii din R.Moldova.

Ce trebuie să ştii despre CIVIC FEST:

-Festivalul CIVIC FEST este o platformă deschisă pentru toţi cetăţenii activi, care doresc să participle atât la activităţile de pe 29 septembrie, cât şi la târgul de pe 30 septembrie;
-Intrarea la CIVIC FEST este liberă pentru toţi doritorii de a cunoaşte mai multe despre activitatea ONG-urilor din R.Moldova;
-CIVIC FEST promovează cele mai reuşite proiecte şi cauze civice cărora poţi să te alături şi tu;
-În cadrul festivalului, poţi participa la un atelier sau training în domeniile care te interesează: social, tineri, educaţie, proiecte comunitare, implicare civică, justiţie, antreprenoriat social, ecologie, integrare socială a persoanelor cu dizabilităţi, abilitarea femeilor;
-CIVIC FEST cuprinde un program atât informativ, cât şi distractiv, care te va motiva să te implici în viaţa comunităţii.

Vino la CIVIC FEST să mişcăm Moldova din loc!

•29 septembrie 2017, 09.00-18.00, Centrul Summit Events, Chișinău, strada Tighina 49/3.
Deschiderea oficială, training-uri, prezentări de proiecte, sesiuni de discuţii, ateliere practice;

•30 septembrie 2017, 10.00-19.00, Centrul Shopping Malldova
Târgul ONG-urilor, expoziţie lucrări hand-made, ateliere creative, flash-mob, prestaţii artistice.

Pentru informații suplimentare:

Natalia Dabija
Coordonatoare proiecte
Asociația Obștească „SynergEtica Eur/Est”
str.Bucureşti 68, Chişinău, MD-2012
Tel: (+373 22) 24 02 74
E-mail: office@civicfest.md
Web: www.civicfest.md
Facebook: Civic Fest Moldova