Nume
Parola
Vizualizări: 6321
Ruta cultural-turistică R. Moldova-România „Voievodul Ștefan cel Mare și Sfânt”, prezentată ghizilor din nordul Moldovei
Bălți, 3 Martie 2020 — Ruta cultural-turistică R. Moldova-România „Voievodul Ștefan cel Mare și Sfânt” a fost prezentată marți, 3 martie, în cadrul unui atelier de lucru desfășurat în incinta Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord de către reprezentanți ai Agenției de Investiții a Republicii Moldova.

În cadrul evenimentului, Tatiana Furdui, reprezentantă a Asociației Naționale a Ghizilor din Republica Moldova, a prezentat detalii despre ruta cultural-turistică R. Moldova-România „Voievodul Ștefan cel Mare și Sfânt”. Anterior, Republica Moldova și România au semnat un acord în vederea gestionării și promovării acestei rute. Potrivit sursei citate, în prezent sunt purtate negocieri cu Ucraina, care urmează să facă parte din ruta turistică dedicată Voievodului Ștefan cel Mare și Sfânt. La rândul lor, Cristina Rus și Elena Bălățel, reprezentante ale Federației Mondiale a Asociațiilor Ghizilor de Turism (WFTGA), au vorbit despre rolul ghidului și abilitățile sale de bază, precum și despre poziționarea grupului și interacțiunea între ghid-obiect-grup.

La atelierul de lucru au participat ghizi turistici din nordul Republicii Moldova și specialiști ai ADR Nord specializați în programe turistice. Participanții la eveniment au propus și au analizat un șir de locații care ar putea fi incluse în ruta cultural-turistică „Voievodul Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Ruta cultural-turistică „Voievodul Ștefan cel Mare și Sfânt” a fost elaborată prin parteneriatul dintre Agenția de Investiții a Republicii Moldova și Ministerul Turismului din România și cuprinde obiective turistice și culturale din ambele țări, reprezentative pentru istoria domnitorului. Pentru a afla mai multe informații despre ruta turistică „Voievodul Ștefan cel Mare și Sfânt”, vă recomandăm să vizionați interviul doamnei Steliana Cojocariu, consilier principal în Ministerul Turismului din România, pentru Moldova Business Week 2019, pe canalul Youtube al Agenției de Investiții: https://www.youtube.com/watch?v=t5zfDUHv8Xo

www.adrnord.md