Nume
Parola
Vizualizări: 5180
Directorul ADR Nord, la Moldova Tourism Forum 2021: Regiunea de Dezvoltare Nord deține un potențial turistic relativ ridicat, dar care necesită valorificare
Chișinău, 29 Mai 2021 — „Regiunea de Dezvoltare Nord deține un potențial turistic relativ ridicat, dar care necesită valorificare”, a menționat directorul ADR Nord, Maria Prisacari, în cadrul celui mai mare eveniment dedicat industriei turismului din Republica Moldova, Moldova Tourism Forum 2021, care a avut loc în perioada 27-28 mai 2021, la Chișinău.

În cea de-a doua zi a forumului, directorul ADR Nord, Maria Prisacari, a prezentat avantajele turistice și perspectivele investiționale în sectorul turism din Regiunea de Dezvoltare Nord.

„Grație condițiilor favorabile de care dispune și pitorescul locurilor, datorită patrimoniului cultural și religios existent, tradițiilor populare, obiceiurilor, specificului bucătăriei locale și regionale, Regiunea de Dezvoltare Nord deține un potențial turistic relativ ridicat, dar care necesită valorificare. Valorificarea atracțiilor turistice va determina atragerea turiștilor în regiune, va crea oportunități și creștere economică regională. Totodată, investițiile în turism vor permite regiunii să folosească potențialul său turistic pentru a-și îmbunătăți avantajele competitive”, a precizat șefa ADR Nord, Maria Prisacari.

Directorul ADR Nord a prezentat portofoliul proiectelor de dezvoltare regională în sectorul turism implementate de Agenție, care include zece proiecte, precum și portofoliul ofertelor de proiecte investiționale turistice în Regiunea de Dezvoltare Nord, care include șase proiecte ce urmează să obțină finanțare.

Organizatorii evenimentului Moldova Tourism Forum 2021 și-au propus să conecteze online reprezentanți din sectorul turismului, dar și potențialii turiști care sunt în căutarea noilor destinații neexplorate. Forumul s-a focusat și pe strategia de reconectare a Republicii Moldova la circuitul turistic internațional, precum și pe inițiativele de relansare în conformitate cu noile cerințe.

Programul celor două zile a scos în prim-plan studii de caz din experiența internațională, bune practici și inițiative regionale ce servesc drept model de adaptabilitate și dezvoltare pe termen lung. Speakerii de talie internațională și-au împărtășit expertiza prin prisma principiilor de sustenabilitate, care pot fi puse în practică și în țara noastră, spre a dezvolta un sector incluziv și rezilient.

Moldova Tourism Forum 2021 a fost organizat de Agenția de Investiții a Republicii Moldova, cu sprijinul partenerilor strategici USAID, Suedia și UK aid.

#BeOurGuest #GrowInMoldova #MTF2021 #RestartTourism #TravelMoldova #VisitMoldova #MeetMoldova

www.adrnord.md