Nume
Parola
Vizualizări: 2326
Inaugurarea unei clase de studii pentru tinerii NEET la Penitenciarul nr.4 – Cricova
Cricova, 20 Noiembrie 2022 — O sală de studii dotată cu computere pentru instruirea tinerilor aflați în detenție fost inaugurată în incinta Penitenciarului nr.4 de la Cricova.

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, evenimentul a avut loc în prezența Secretarei de stat a Ministerului Justiției, Nadejda Burciu, a Directoarei adjuncte a Administrației Naționale a Penitenciarelor, Liuba Jignea-Suveică, și a reprezentanților partenerilor care au susținut acest proiect: Fundația Est-Europeană, DVV International Moldova și Asociația Obștească „Inițiativa Pozitivă”.

VIDEO >>> https://youtu.be/WqDPkjuN52g

Noua clasă de studii este dotată cu nouă calculatoare și are obiectivul de a crește șansele de reintegrare a deținuților NEET, care își vor dezvolta abilități digitale primare ceea ce le va permite să acceseze programe educaționale în penitenciar, să valideze aceste competențe, dar și să-și continue studiile la următoarele trepte ulterior.

Clasa dotată cu calculatoare a fost amenajată cu suportul Asocieției „Inițiativa Pozitivă” în cadrul proiectului „Incluziunea tinerilor și tinerelor NEET din cele mai vulnerabile categorii, și anume aflați în conflict cu legea”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia. De asemenea, AFEW International și DVV International Moldova au oferit finanțare și sprijin în timpul etapei de implementare a proiectului care vizează educarea tinerilor NEET.

Proiectul „Oportunități mai bune pentru tinerii și tinerele care nu beneficiază de educație, formare și locuri de muncă (Inițiativa de Incluziune a Tinerilor și Tinerelor NEET)” este finanțat de Uniunea Europeană și Suedia. Proiectul este implementat de Fundația Est-Europeană în parteneriat cu Consiliul Național al Tineretului din Moldova, Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare și Agenția pentru Dezvoltare Regională din Transnistria.

Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene, al Consiliului Național al Tineretului din Moldova, Centrului Parteneriat pentru Dezvoltare și al Agenției pentru Dezvoltare Regională din Transnistria, ale Uniunii Europene și/sau al Suediei.